夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:我一定唔會,十個有九個無好下場 +

原帖由 mingcat 於 13-03-08 發表
我一定唔會,十個有九個無好下場
呢個我認同,真係十個有九個都冇好下場,有時見到d老夫少妻,真係好慘,d男人點解要咁辛苦?明明自己有個家庭仔女出晒身,應該享福,但偏偏整多件,等個仔20,個男人都80啦……前世未辛苦過咩?
我爸爸&62都係咁,身邊太多人係咁

男爵府

回覆:cherrynkk1986 的帖子

一个男人,無学历,無錢,無樓,食煙,飲酒,百無一用,但想娶一个年轻未必貌美老婆,幫佢生幾件,...............

大宅

回覆:上大陸取老婆?

感情無分界限嘎,只要真心相愛就ok

別墅

回覆:Minglee2013 的帖子

睇下個女仔邊度人,我見過有d以為結婚後黎香港做少奶奶,點知覺得香港間屋細,又無工人,無耐走埋佬。我屋企有個仲衰,就算有工人,自己唔使做,間屋又唔細,生左小朋友都唔理,要老爺奶奶幫手照顧,仲要多謝都無句,仲話佢鄉下阿爺阿嫲湊係應該,仲要不停生,做爺爺嫲嫲既又唔忍心,d孫無人睇住,一朝早就送返學,之後睇任個細既,夜d就接放學,個女人唔係去街就係係屋企瞓或上網,癈人一個,見到都嬲。

子爵府

回覆 copper 的帖子

所以她們好多都幸福過香港女人,因為她們做得出,我們做唔出。

大宅

回覆:Kaka315 的帖子

同意

大宅

回覆:copper 的帖子

一樣米樣百樣人,體下個男既好吾好彩咯,無可否認人地對付男人真係有一套

禁止訪問

大宅

宜家好多人取大陸人或者嫁大陸人,身邊都好多,不過我自己真係未接受到,我本身吾鑂意返大陸

子爵府

事實上我們香港女人生活壓力大,工作或家都忙,又怎會花心思淋男人,加上我們覺得男人應花心思對自己,她們對男人無條件的獻身(開頭),男人怎會唔暈?

複式洋房

回覆:Kaka315 的帖子

上海男人嫁得過。。。另外要娶就娶湖南女仔

複式洋房

香港大把好女仔!每十個香港女仔總有一兩個係女神級嘅!所以三百幾萬香港女性中起碼有三五十萬個女神!相反B6百中揀一都先搵到啲above average 嘅。。。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

子爵府

回覆 bigbigking 的帖子

嫁上海男?我見很多post嫁大陸c6都無好嘢!

子爵府

回覆 Minglee2013 的帖子

真係感情行先就係囉!你比她知她嫁了要工作,走得會好快!

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:不會,除非對方係大城市讀過書的,有些文化

原帖由 ricecooking 於 13-02-20 發表
不會,除非對方係大城市讀過書的,有些文化溝通到,人品又不錯的,這樣的要求應該很難遇到!對方 ...
佢地極有可能扮到你所講咁樣

我是一隻喵

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:其實我都好想知點解香港男人會娶大陸老婆,+

原帖由 koalalaLove 於 13-02-22 發表
其實我都好想知點解香港男人會娶大陸老婆, 我成日都對b6女人有種負面觀點, 佢地識得哂手段, 為左得到呢個男 ...
Agree! 若言未報,時辰未到

為左呃d港佬幫佢地攞身份證,tum下你話你好叻好醒好靚仔有咩所謂?

港女自己搵食,洗乜低聲下氣? 有果句講果句,偏偏男人都係中意聽大話多d!!

例如:我會直接話我c6方向感超差,又唔留意路牌(因為佢住自己呢區30年以上,呢區個大型商場行街都成日行錯方向。搭地鐵都搞唔清要搭咩方向既車,又唔去睇下路綫圖同路牌,成日求其行一邊!
話幾次之後,終於曉望清楚路牌先行

俾著b6女,我估佢地俾人帶遊花園都唔知or扮唔知,仲借d意話累,好錫返

我是一隻喵

大宅

我身邊很多男性都鍾意北上揾女朋友,老婆,但又成日聽到佢地呻D同佢地D大陸女友成日為錢嘈!
唉~叫佢地起返香港揾,佢地又唔肯,我都唔明乜大陸嗰D女人真係好過香港咁多咩?

複式洋房

引用:回覆+bigbigking+的帖子 嫁上海男?我見很

原帖由 Kaka315 於 13-03-26 發表
回覆 bigbigking 的帖子

嫁上海男?我見很多post嫁大陸c6都無好嘢!
咁又好難講嘅。。。其實婚姻問題關性格事多啲!我身邊响國外返嚟嘅同學仔同學女都好多娶咗或嫁咗大陸,可能雙方都中產以上,好恩愛喎!

伯爵府

冇問題既,最緊要乾淨

首頁

尾頁

跳至