自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

禁止發言

禁止發言

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:凶宅出租

我住的那幢樓睇報紙有裝修工人在某單位裝修期間電死。我問Agent那個單位豈不是變成凶宅。Agent話該工人在救護員送去醫院前還有呼吸,去到醫院最後才死亡。由於不是在單位內死去,該單位不算凶宅。

大家覺得算凶宅嗎?

蠢狗摩根  死於非命  發表於 13-4-2 01:27
蠢狗摩根  算, 奈何...  發表於 13-4-2 01:26

伯爵府

熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

樓主睇邊度?

複式洋房

咁冇品!

大宅

引用:樓主睇邊度? +

原帖由 iammelonpanna 於 13-04-01 發表
樓主睇邊度?
牛池灣

敬畏耶和華是智慧的開端,認識至聖者便是聰明
我家有2個珞豬豬,晉珞&珞怡

侯爵府

引用:昨晚去睇樓,點知係凶宅,而個agent+又刻意

原帖由 BB豬 於 13-03-21 發表
昨晚去睇樓,點知係凶宅,而個agent 又刻意忍瞞,好彩上網check下先,個agent為咗commission 真係可以乜都 ...
係邊個網可以check架?

侯爵府

昨晚去睇樓,點知係凶宅,而個agent 又刻意忍瞞,好彩上網check下先,個agent為咗commission 真係可以乜都 ...
凶宅係有分點死,有自然死亡,例如病死,意外,如果係自然死亡就唔算凶宅,而非自然死亡就自殺同他殺,先算凶宅。如果係自然死亡,守則上佢係可以唔講。

大宅

引用:Quote:原帖由+BB豬+於+13-03-21+發表昨晚去

原帖由 sweetieyuki 於 13-04-01 發表
凶宅係有分點死,有自然死亡,例如病死,意外,如果係自然死亡就唔算凶宅,而非自然死亡就自殺同他殺,先算 ...
死者係跳樓死的

大宅

引用:Quote:原帖由+BB豬+於+13-03-21+發表昨晚去

原帖由 sweetieyuki 於 13-04-01 發表
係邊個網可以check架?
有個apps 係check凶宅

男爵府

屋企人之前買樓有個好方法。。。
塞封利是俾管理員。。襯agent 上左去,前後脚chok 下有冇料,包括問左右隔離鄰居(有朋友隔離單位有個痴線佬), 單位有冇漏水其他問題等。。。幾有用

大宅

引用:你話佢隱瞞,但你有冇明顯地問清楚佢先?如

原帖由 妤妤 於 13-03-21 發表
你話佢隱瞞,但你有冇明顯地問清楚佢先?如果冇,就不算隱瞞。
講得岩,你有無問先?你無問吾算隱瞞喎!佢介紹凶宅比你,可能係樓主要求好平既單位,咁平得梗有理由, 吾好一味話係經記吾岩!

大宅

引用:我住的那幢樓睇報紙有裝修工人在某單位裝修

原帖由 amypekkle 於 13-03-23 發表
我住的那幢樓睇報紙有裝修工人在某單位裝修期間電死。我問Agent那個單位豈不是變成凶宅。Agent話該工人在救 ...
係呀, 咁係吾算凶宅,所以你係田土廳係查吾到!反而老人家係屋企病死咁又算喎, 仲有如果係租客死都吾會係田土廳查到。

大宅

引用:我住的那幢樓睇報紙有裝修工人在某單位裝修

原帖由 amypekkle 於 13-03-23 發表
我住的那幢樓睇報紙有裝修工人在某單位裝修期間電死。我問Agent那個單位豈不是變成凶宅。Agent話該工人在救 ...
宇睛x??

珊瑚宮

BB豬 發表於 13-3-21 18:30
PORT 企

翡翠宮

可以去公會投訴個經紀,記得keep住張咭片

世上已無安樂土,人人以傷人為樂

大宅

引用:Quote:原帖由+妤妤+於+13-03-21+發表你話佢

原帖由 RainyDay 於 13-04-01 發表
講得岩,你有無問先?你無問吾算隱瞞喎!佢介紹凶宅比你,可能係樓主要求好平既單位,咁平得梗有理由, 吾 ...
我絶對沒有要求agent介紹好平的租盤俾我,只係要求agent介紹該區的租盤俾我,並沒有貪平,你係唔係諗多咗呢?亦唔好猜測我的諗法。

水晶宮

點凶法?

天空之城, 快樂之地

男爵府

引用:Quote:原帖由+sweetieyuki+於+13-04-01+發

原帖由 BB豬 於 13-04-01 發表
有個apps 係check凶宅
Really ?

首頁

尾頁

跳至