自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

豬b老公 發表於 13-3-27 13:19
公平啲,唔係個個都要識明哥,而明哥都唔應該應承。ps: 我唔係幫住學生,而係你賣旗都會個個人問晒,人地買 ...
依家班學生知道啦,回水都好應該架!

人會犯錯,錯而能改當然冇問題啦,但d莊員ge回應真係

瑪瑙宮

畀面勳章

有良心就當初唔會咁樣蝦人哋啦! 賤格! 垃圾!:;pppp::;pppp::;pppp::;pppp:

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章

回覆:呼籲各莊有份開P的浸大生們

即刻比番錢明哥,仲要做義工幫明哥呀

翡翠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 +3金熱血 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

d 學生小家得令人作嘔呀

利用人哋嘅善心 滿足自己

好野

伯爵府

夾返錢比明哥,幫真正有需要既人

大宅

lalababe520 發表於 13-3-27 13:22
我有袋食唔到既魷魚絲, 佢地要唔要? 人地送比我, 我冇咩牙食, D 細既又咬唔郁, 放左成個月雪櫃, 佢地O岩唔O ...

寶石宮

引用:夾返錢比明哥,幫真正有需要既人 +

原帖由 angela0228 於 13-03-27 發表
夾返錢比明哥,幫真正有需要既人

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆 豬b老公 的帖子

唔排除明哥亦係一片好心自願送比佢地,或者佢跟本唔介意,暫時睇到的都只係別人替佢不值,不過,係咪佢自願就可以代表無問題? 咁你可以話佢蠢, 佢唔蠢又點會去用自己的心力同時間去幫人,但這就是香港人的價值觀嗎? 如果係的話,會很心痛。
身為社會將來的棟樑,本應要學習回饋社會,幫助有需要的人,而家佢地利用別人的同情心,已經係價值觀的問題了,我們真係希望我地下一代是這樣嗎? 其實開心好簡單,心靈富足,比起一枱食物來得有價值,清水都可以飲得好開心,只要對得住自己,對得住他人

meow_day    發表於 13-3-28 14:12
my005    發表於 13-3-28 12:36
凍檸檬茶   同意  發表於 13-3-27 13:55

子爵府

支持“等價交換”,你哋一係夾返錢俾明哥,一係去明哥舖頭幫手洗碗洗碟,切瓜切菜,清返條數!!世界上係無免費午餐嘅!!

公爵府

公平啲,唔係個個都要識明哥,而明哥都唔應該應承。ps: 我唔係幫住學生,而係你賣旗都會個個人問晒,人地買 ...

間野係街市 唔識明哥都去到街市搵佢贊助 講唔通喎

男爵府

又想玩,又唔想俾錢,不知所謂

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

問題係:賣旗的款項是作為慈善用途。
但那些魚旦、雞翼、多士是吃進他們的肚子裏。

大宅

回覆:koeydadamama 的帖子

大宅

回覆:H_A 的帖子

請問你知道佢地做咩會r sponsor? R sponsor 既程序同意義係點?其實班學生唔係開p,唔係好似收保護費甘,有時真是應該了解事實全部先下判斷

另外想問下其他jm, 你地個個都知邊個明哥?我自己係呢件事先知mouth:

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:請問你知道佢地做咩會r+sponsor?+R+sponsor

原帖由 豬b老公 於 13-03-28 發表
請問你知道佢地做咩會r sponsor? R sponsor 既程序同意義係點?其實班學生唔係開p,唔係好似收保護費甘,有 ...
我都唔知明哥係邊個,不過成件事,睇得出班大學生無大志。

不知所謂的乙陸!!!

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:咁多間食店唔揾,偏偏揾呢間!你地居心何在

原帖由 oguh 於 13-03-27 發表
咁多間食店唔揾,偏偏揾呢間!你地居心何在一目了然!人地行善幫助有需要嘅人唔包括你地:ang ...
後生搖搖有手有腳理應要贊助支持明哥去行善,但竟然去加重人地既負擔,讀咁多書黎做乜,是教你地周圍去搵著數乎?如重有羞恥之心快快付錢,真係擔心呢啲未來既香港棟樑

大宅

回覆:chowqv 的帖子

你Sure 你睇下成件事,including the purpose of r sponsor ?

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+豬b老公+的帖子 唔排除明哥亦係一片

原帖由 Ivy07 於 13-03-27 發表
回覆 豬b老公 的帖子

唔排除明哥亦係一片好心自願送比佢地,或者佢跟本唔介意,暫時睇到的都只係別人替佢 ...

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:請問你知道佢地做咩會r+sponsor?+R+sponsor

大宅

回覆:Ashley_ash 的帖子

首先我想講我唔係幫學生,只係想大家唔好一味未清楚成件事就勁聲討班學生。我都唔想而家到我俾人聲討咁。

以我個人經驗,真係有小店收到marketing 效果。另外,r sponsor 係採取一個漁翁撒網既strategy,所有無咩可能做晒所有research,我唔評論呢個strategy correct or not,just tell u wt I know

首頁

尾頁

跳至