嬰兒醫護

跳至

首頁
23456...8

尾頁

別墅

回覆:嚴重濕疹b搽天然蘆薈,戲劇性好番7成!

左係今朝1st time,右係下午2nd time! 雙腳退緊d紅同粒粒!

水晶宮

回覆 macmacmaggie 的帖子

係醫生角度黎講我囝真係唔算好嚴重, 但當你見到佢身紅臉紅又痕又r又扭,真係好心痛。試過好多天然野,人奶都試過,最後都係要睇醫生飲止痕藥水搽藥膏,但醫生都有教d日常護理,幾好。但未試過用蘆薈,咁岩屋企一直有種,如阿囝發時可試下

水晶宮

回覆 macmacmaggie 的帖子

去到而家咁真係好好多

子爵府

我仔2歲半,依家睇緊中醫,手腳都好返8899,但面就時紅時唔紅,可能因為佢訓覺鐘意趴係度,又鐘意"呂"枕頭,等我都試下天然蘆薈先

禁止訪問

子爵府

我几年前去大陸旅行佢地都推介过蘆薈cream医濕疹!

複式洋房

回覆:macmacmaggie 的帖子

我個女女都係咁,搞到我不停比啲長輩鬧,一見到你個po,即刻禁入黎睇,幸好我屋企無野多,虂薈最多,起身即刻同女女試下,希望對佢有用m(_ _)m

複式洋房

其實因為蘆薈入面果啲滑lu lu既野係叫黏多糖,而就係呢pat咁既野有回復皮膚既效用!千祈唔好以為滑lu lu所以洗走佢,因為真正有用既就係呢啲呀!

複式洋房

引用:可以詳細分享下點查呀?一支硬核核,想像唔

原帖由 奶茶小露寶 於 13-04-26 發表
可以詳細分享下點查呀?一支硬核核,想像唔到點可以查開

...
只要用刀仔介開出面綠色果層就用得嫁喇,你就會發現入面其實係滑lu lu!

子爵府

引用:左係今朝1st+time,右係下午2nd+time!+雙腳

原帖由 macmacmaggie 於 13-04-26 發表
左係今朝1st time,右係下午2nd time! 雙腳退緊d紅同粒粒!
嘩!雙美腿真係

別墅

我B手腳最嚴重,想請問天然蘆薈點用?係邊度買?唔該。

男爵府

虎到金來勳章

昨晚我都搽了, 今朝五點阿囝塊面退了一半, 效果唔錯.
手腳有退咗少少, 粒粒平滑咗. 可能之前搽了一段時間類固醇.
我都覺有止痕作用, 我個是超痕的, 今朝再同佢搽, 佢好快瞓番.
最好係連有傷口都搽得, 阿囝都冇話LA.
雖然未必止本, 但用來退紅的天然方法, 都值得一試

多謝你的介紹

別墅

引用:Quote:原帖由+macmacmaggie+於+13-04-26+發

原帖由 Almaz 於 13-04-27 發表
嘩!雙美腿真係
係呢,你b用了有無好轉?我見他面仔有傷口,可以試用蘆薈敷下消炎!

別墅

引用:我B手腳最嚴重,想請問天然蘆薈點用?係邊度

原帖由 oyi_may 於 13-04-27 發表
我B手腳最嚴重,想請問天然蘆薈點用?係邊度買?唔該。
你睇番我之前的回覆,好詳盡應該可以解答你問題!

別墅

引用:昨晚我用搽了,+今朝五點阿囝塊面退了一半,+

原帖由 external 於 13-04-27 發表
昨晚我用搽了, 今朝五點阿囝塊面退了一半, 效果唔錯.
手腳有退咗少少, 粒粒平滑咗. 可能之前搽了一段時間類 ...
好開心蘆薈幫到你b,以我經驗我b其實搽完都會紅,但我覺得他一定舒服d!好似尋晩我較細了冷氣可能他熱,半夜面仔又紅番,我即刻幫他搽,今朝起身他又退了些!我覺得搽了無惡化重有改善已經好好了,總好過靠西薬!

external  好想咬你個B隻腳  發表於 13-4-27 10:05

男爵府

虎到金來勳章

係呀, 尤其搽面開頭會有D緊緊地咁,所以阿囝都會想R,但瞓着咗就會好D, 半夜再補D CREAM 就好D. 雪凍搽仲舒服.

提提你, 葉片黃色既汁液係大黃素, 不可食用, 亦會令皮膚敏感, 最好沖吓水先用會安全D.

保存期只有一個星期, 每次再用就切去開頭少少(巳經氧化的部份)

別墅

引用:係呀,+尤其搽面開頭會有D緊緊地咁,所以阿囝

係呀, 尤其搽面開頭會有D緊緊地咁,所以阿囝都會想R,但瞓着咗就會好D, 半夜再補D CREAM 就好D. 雪凍搽仲舒 ...
完全明白!thank you!

別墅

引用:昨晚我都搽了,+今朝五點阿囝塊面退了一半,+

昨晚我都搽了, 今朝五點阿囝塊面退了一半, 效果唔錯.
請問你搽完有無補cream呀?

伯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

引用:今日街市買,$8成隻手咁長,我切咗一小塊幫

原帖由 macmacmaggie 於 13-04-26 發表
今日街市買,$8成隻手咁長,我切咗一小塊幫我b搽,發覺比較難搽,因為一粒粒成粒椰果咁,我99果d比較liquid ...
請問係街市花檔定菜檔買?我係屋企街市唔見有

比上不足 ,比下有餘           願我們身體健康 ,闔家平安

別墅

引用:Quote:原帖由+macmacmaggie+於+13-04-26+發

原帖由 TobiMom 於 13-04-27 發表
請問係街市花檔定菜檔買?我係屋企街市唔見有
我係街巿的花店買,一支支好大支!或者你睇下有無一盤盤賣啦!

首頁
23456...8

尾頁

跳至