時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:一早已交晒兩期稅不過我都有d好奇真係有人

原帖由 tinlong22 於 13-05-05 發表
一早已交晒兩期稅

不過我都有d好奇真係有人唔交個十蚊 (其實係唔交定遲交先? 爭好遠喎)

我認同你之前所講, 我都同樣唔係好明白, 泛民講到咁唔願意捐, 但嗰朝又無拉布, 其他泛民又會咁合作, 攪到咁快投票通過左捐一億, 到底佢地有無責任, 呢樣又唔見有人鬧佢地?

我都好希望講得出唔交税既人, 真係可以示範比我地睇, 到底唔交足税會有乜野後果, 又實際達到佢地乜野預期效果?

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:我會交少十蚊稅。我強烈不滿政府俾一億, 不監察, 交貪官

交小幾多都無咩嘢嘅,罰款啫

香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

子爵府

我極質疑泛民唔拉布阻止撥款,反而為長者生活津貼拉布

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

回覆:我會交少十蚊稅。我強烈不滿政府俾一億, 不監察, 交貪官

唔知財委會投票捐款當日, 個班泛民議員有無盡力去發言盡力去拖延時間, 定係盡量配合時間快手去投票呢?

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Protea 發表於 13-5-6 10:22
唔知財委會投票捐款當日, 個班泛民議員有無盡力去發言盡力去拖延時間, 定係盡量配合時間快手去投票呢?

...

我明明記得之前佢地話拉布既其中一個理由係呢一億
個邊就話流左會啫
呢邊又會過得咁順攤?
佢地以為流左會無開工咩? 又唔係呀, 投票個LIST明明見佢地係度

天朗氣清

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

引用:Quote:Protea+發表於+13-5-6+10:22+唔知財

原帖由 tinlong22 於 13-05-06 發表
我明明記得之前佢地話拉布既其中一個理由係呢一億
個邊就話流左會啫
呢邊又會過得咁順攤?

我地唔明唔出奇, 不過呢次捐款泛民應該係有d功勞㗎!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:之前,+我對那個「不合作運動」不以為然。不

原帖由 小米米 於 13-05-04 發表
之前, 我對那個「不合作運動」不以為然。

不過, 既然沒有公投真正反映我的不滿; 保皇黨操控議員決策, 出賣 ...
支持你, 記得影相為證, 可以 post 上 bk 更可信

公爵府

引用:今日呢班保皇、建制投呢一票,他日就少我哋

原帖由 amber-darling 於 13-05-04 發表
今日呢班保皇、建制投呢一票,他日就少我哋香港市嘅一票,滾出議會!!

...
我從未投過佢哋,希望投嘅人都應該醒啦

公爵府

引用:Quote:kamlo713+發表於+13-5-4+01:32+回覆+

原帖由 小米米 於 13-05-04 發表
佢係咪保皇呢, 就真係全bk 都知。不過, 真係跟我的主題無關。我明明白白講緊班保皇黨, 第一大黨民建聯、工 ...
係咪隻貓?

首頁

尾頁

跳至