自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

子爵府

回覆 bkfans 的帖子

係,真係講多錯多,今次完全係自己傻,畫蛇添足!

子爵府

回覆 candice0830 的帖子

昨晚已經道歉了,但佢到今日而家都冇理我,我係咪等佢自己冷靜吓,唔好搵佢住?

大宅

陪月勳章 畀面勳章

回覆:同老公嗌交,今日心情好低落,好需要大家支持

樓主,給你big big big hug!!!!
溪落我係我老公個妹,而62對我好好,而我99因為太過幫老公個妹,當我都係外人。竟然佢地見到我又唔開心,我見到佢地又超級唔開心,所以,佢地家庭聚會我係唔會出席。

我c6見到每次見完都唔係happy ending,所以佢依家唔會叫我去聚會,依家我們少咗吵架。佢又無咗份壓力!

唔敢話一定,但我相信你c6會經過時間感到你對佢的支持,同埋佢冷靜過後,佢會諗你講ga野。我覺得,最緊要係,你同佢都將心比己~希望你明白這“將心比己”的意思!

Dear,你唔好再責怪自己了,你依家內疚都好辛苦!至於你家人,我覺得你要搵個机會好平靜地同父母講個係你老公,係照顧你一生ga人,希望父母可以體諒你係中間ga辛苦位!

禁止訪問

大宅

感受到你的委屈,
希望快D雨過天晴!

伯爵府

2018復活節勳章 熱血金章 好媽媽勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

加油

或者等佢下咗火先

有冇其他家人, 可以做和事佬?

如有, 又係信得過的, 大家三口六面講清楚
「政治乃眾人之事」-- 國父孫中山先生

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:回覆+Queenie_0012+的帖子佢係自尊心高既人

原帖由 shirleyying 於 13-05-13 發表
回覆 Queenie_0012 的帖子

佢係自尊心高既人,唔話得,更加唔想人地諗衰佢,所以佢好介意我喺人地面前點諗 ...
如果我係你老公你既誠信真係破哂產 你怕失去佢仲做咁多野出黎 你唔似 做人最憎牆頭草 為你幫你出頭 換黎既係乜 唔聰明就收聲講少2句 唔聰明都要有自己既堅持 佢地數你老公你唔駛一齊付和 你可以選擇唔出聲 由佢地講 你老公最主要係因為你付和先嬲 我99數我 我老公唔會出聲幫我 亦唔會付和佢媽 只因 事但幫一邊都沒完沒了 最多事後錫番我 你試下同你老公傾下以後會點做 今次件事解釋比佢聽 做仔女要孝順父母 並唔係要愚孝 愛錫老婆都唔可以盲目去寵今次既事我叮覺得你老公小氣 係你多事 畫蛇添足 你到底想你家人接受你老公 定係你家人永遠都唔中意仔老公 要接受定討厭最關鍵係你點做 唔識做唔緊要 都唔好多事 少做就少錯 某程度上佢地咁樣對你老公間接你做成 你都數佢 你父母點解要對佢好 佢蝦自己個女喎

shirleyying  係呀。。。我都知衰,佢都係咁樣話我  發表於 13-5-13 12:52

洋房

回覆:shirleyying 的帖子

加油

子爵府

回覆 cookiekwong 的帖子

多謝你,真心希望你地都會有打破僵局既一天。

至於我呢邊,而家真係除咗喊都唔知仲可以做乜,但為咗個女,我會堅強,雖然會唔開心,但喊完就算,唯有希望佢真係明白我。

有時真係諗,如果愛情真係只係兩個人既事你話幾好呢

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

子爵府

2011至尊種植勳章

睇來我真係太惡,如果是老公對的,我不會因為呀媽生我就就晒佢,亦唔會俾仔女佢揍來威脅我夫妻不和架喎,一定要講清楚對事不對人,同樣地老公若不對當然就要幫自己父母口啦。你問父母係唔係好想你離婚家破?!唔係就叫佢地忍讓下,少啲見吧,既然大家不順眼。若然驚揍女問題就考慮自己揍或請工人,咁會減低同老人家既磨擦,一定要呀媽揍就叫c6忍下,坦白講跟本無必要附和,因為父母唔信時又攪到老公做衰人,對不起樓主,我父母係麻麻地我老公但因我強硬,佢地唔敢俾說話我聽

珍珠宮

shirleyying 發表於 13-5-13 10:46
我老公一向同我父母唔岩,有一次我阿媽話我,佢忍唔住為我出頭,之後兩方都已經反晒面。我夾喺中間,唔知點 ...

呢d交,好快和好, 無事架, 放心, 我比你click 都係咁過, 又係咁

你老公都幾唔成熟, 希望人再大一點, 懂包容

你知麻, 我為自己和老公和仔既問題 , 日日都唔開心, 前天, 朋友有事求黃大仙, 叫埋我去, 於是我也幫自己婚姻和孩子求簽

解簽佬說我自己婚姻簽: 叫我咩都要忍, 做乜都要想清想楚, 每講任何一句, 嘈每一場交都好, 都要思考過才講出去

有時都不無道理, 做夫妻的相處都是大概如此
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

水晶宮

通常我都會平常無事既時候 同男友落定藥
就算我再數我阿ma 佢都只可以聽, 唔駛出聲
果個我阿ma 我數佢得, 其他人唔得,
我同阿ma嗌交都係我同阿媽既事
其他人都唔好出聲..
這是相對 如果happen with佢同佢家人一樣
我唔會幫拖肉緊..
這些事 無咩好肉緊, 點都係一家人, 過後食番d甜品 就無事啦。

shirleyying  我今次真係唔識點樣take it easy...  發表於 13-5-13 13:01

子爵府

回覆 bebesoky 的帖子

你講得岩,其實今日我老公同屋企人關係搞成咁,我都要負好大責任,係我唔成熟,唔識做人。但唔做都做咗,下次我會醒水,我只係希望今次仲有得救。

子爵府

回覆 小詠 的帖子

佢唔係唔成熟,其實我都好明點解佢咁唔開心,感覺就好似幫咗一個唔抵幫既人,被朋友出賣既感覺。
今次算係嗌得最嚴重既一次,以前都係意見上有分歧,今次直情係影響咗兩個人關係,唉

公爵府

俾我會同阿媽講,明佢地出於關心自己,但自己好鍾意佢,覺得自己嫁得好亦好幸福,請佢地唔好評擊你老公,問佢地係咪想攪到你地家破人亡先安樂?其他話題大家可以有傾有講,但如果再係批評的就免喇,而且你唔會再回應,請佢地合作。

唔該唔好同我打招呼,不要點評!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

shirleyying 發表於 13-5-13 13:00
回覆 小詠 的帖子

佢唔係唔成熟,其實我都好明點解佢咁唔開心,感覺就好似幫咗一個唔抵幫既人,被朋友出賣 ...

其實唔好太驚先 等佢下左啖氣先 我媽都唔中意我老公
由拍拖開始已經唔中意 生左個女更加 不過我媽唔會係我老公面前數佢
不過有同我數我老公 我份人可強硬可軟弱
我同我媽講 我老公係點我自己知 平日訓係佢身邊係我唔係你
同佢過人世係我唔係你 你跟本就未了解過我老公係乜人就下定論
正如人地都唔識你話你係個壞女人得唔得 你乜都唔駛講 我地會用時間証明比你睇佢係對我好
如事者我結婚6年了 我媽終於都接受我老公仲開始對佢好
當然對我老公黎講其實唔重要 最重要係我同女女其他人點對佢佢都唔介意

係我同老公黎講 拍拖,結婚真係2個人既事
屋企人唔中意又如何 用時間証明比佢地去睇

子爵府

2011至尊種植勳章

引用:回覆+bebesoky+的帖子你講得岩,其實今日我

原帖由 shirleyying 於 13-05-13 發表
回覆 bebesoky 的帖子

你講得岩,其實今日我老公同屋企人關係搞成咁,我都要負好大責任,係我唔成熟,唔識 ...
樓主你要堅強啲,堅定啲同兩邊講,大家都係一家人無隔夜仇,但一定要說清楚立場,加油!

shirleyying  THANKS  發表於 13-5-13 14:14

子爵府

回覆 小豬澄 的帖子

見到佢Whatsapp有上線,唔知係唔係睇返我講既嘢 (佢whatsapp list上只有我一個)
好想搵佢,好想佢同我講一聲佢已經冇事。。。眼淚已經流了一上午,又要拼命不讓同事發現,很辛苦。

難受的,是我無意地傷害咗佢,而自己都唔知應該可以點做黎補救。

禁止訪問

引用:我老公一向同我父母唔岩,有一次我阿媽話我

首頁
23456...8

尾頁

跳至