夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:揀個有錢陪唔到自己,做個靚太太拎hermes定

原帖由 cativecheung 於 13-06-04 發表
揀個有錢陪唔到自己,做個靚太太拎hermes定平淡啲要兩個一齊工作的中產會幸福多d?有人講過平淡既生活會消磨 ...
每個人想法不同,有錢都可以比老公錫晒當你神咁拜,亦可以有小三,玩好多女人,當你狗都不如。我就唔理有錢定無錢,只要愛錫我,會把我放在第一位就夠。有錢唔代表一定幸福

伯爵府

錢,我懷疑自己之前係鬼上身先會嫁而家呢個

annie-tsang    發表於 13-6-5 23:55
優悠在澳洲

大宅

回覆 cativecheung 的帖子

Once upon a time, I had a rich bf but he's so self centered that I was not happy to be with him....Now, I'm married to my husband who is not very rich but he loves me so much! I enjoy every moment to be with him!

男爵府

回覆 bb_2006_2010 的帖子

別人我就唔知,我只知我朋友係有錢佬身上揾到一大筆錢,跟住揾到佢所謂嘅真愛,不過是她一廂情願當人係佢真愛,男人係佢身上榨唔到錢就走左。如果生活中只是你在揀人,唔係人揀你咁簡單就好了。

我要勤力D

大宅

引用:回覆+bb_2006_2010+的帖子別人我就唔知,我

原帖由 xiaohua2001 於 13-06-05 發表
回覆 bb_2006_2010 的帖子

別人我就唔知,我只知我朋友係有錢佬身上揾到一大筆錢,跟住揾到佢所謂嘅真愛, ...
拎到錢當然收埋啦。。。

大宅

回覆:再揀搵個可以過好生活定平淡既?

幾年前屋企人介紹左一位大我兩年男仔俾我,佢父母認左我做媳婦,佢屋企身家起碼20億,其中一間別墅都值過億人仔,屋企生意係美國同日本有上市,非常之好條件,甘算吾算有錢?但最後我推左婚事,當時我只是21歲,最重要係我並不愛佢,我被全家人煩足一年,我現時老公算係中產,比上不足,比下有餘,但生活很快樂,很幸福,幾個月前生左囡囡,最重要係彼此也是大家最愛,如果你係睇條件去揀老公,不如先增值左自己先,你揀人時,人揀你

大宅

回覆:Atkse 的帖子

同意,40萬一個月,有幾多過到俾你先?d錢係佢,都吾係你

大宅

回覆 siumeow 的帖子

我都係咁諗,揀邊個都好過宜家呢個,
冇錢買樓冇錢養B但咪一樣唔做家務一家唔錫老婆,

分分鍾出面已經有小三或者經常偷食喱。總之窮仲閉嗌!
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

大宅

8萬嗰個都已經唔錯囉,可以買樓買車生小朋友喇,最緊要專一啫。
美麗源於自然,追求美麗人之常情!  

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 Joball 的帖子

我朋友係唔可以有異性朋友

某次去佢屋k house warming...叫左舊男同學...咁我都識o既...佢叫呢個男同學扮你我叫囉...

其實我完全唔熟呢個人, 同埋明明係佢自己叫人上屋k玩..
攪到咁, 我唔肯囉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆 秋田 的帖子

但係自己揀架wo.....

寶石宮

回覆 Jenjen2348 的帖子

大戶人家, 糖心風暴 + 宮心計 + 金枝玉葉都未得掂

除非自己都係大戶人家, 又如果自己都係大戶人家, 更加冇需要睇錢睇到咁緊

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:再揀搵個可以過好生活定平淡既?

現在很好,最好再多點錢,太多野想做

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

回覆:good_pig 的帖子

你想得太復習

瑪瑙宮

揀個自己鐘意, 志趣相投, 有傾有講, 可以互相關心, 互相陪伴 ge .

珊瑚宮

畀面勳章

知足者, 貧亦樂 ... 當然有錢好過無錢 ... 但係真係會開心, 會幸福嘛 ?

每個人所追求嘅生活會唔同.

瑪瑙宮

good_pig 發表於 13-6-5 07:51
冇問得好detail, 只係見到佢問人有冇人陪佢去旅行。個個都pair咁去,最後佢話老公不會陪佢去,而家只係只係 ...

佢會唔會唔係元配呀?

寶石宮

回覆:Nancy20090615 的帖子

係元配wo....

不過朋友甲乙丙同埋佢地c6....私底下懷疑個男人在大陸做野有小三。

當事人成日自豪地話個男人冇錢點會有小三.....

但如果遇到真心小三就死梗

珍珠宮

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+13-06-05+發表如

原帖由 Joball 於 13-06-05 發表
係吖
有$但不陪你,俾$打發你!
你同朋友佢玩,佢又驚你偷食,要你日日在家,出街要佢批准!
Ok! 我日日上網買野,叫師奶朋友黎tea party, 私家泳池暢泳,畫下畫,坐下按摩椅,浸下摘菇池,煮下野食,做下手作仔……可以好忙

我是一隻喵

瑪瑙宮

good_pig 發表於 13-6-5 21:20
係元配wo....

不過朋友甲乙丙同埋佢地c6....私底下懷疑個男人在大陸做野有小三。

您地有參加佢地 ge 婚禮?

首頁

尾頁

跳至