自由講場

跳至

首頁
23456...15

尾頁

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:咁請問佢點知我小朋友(小一)讀邊間小學呢,

原帖由 小小兔仔 於 13-07-25 發表
咁請問佢點知我小朋友(小一)讀邊間小學呢,因為張申請表好似無話要寫邊間學校,請指教,thx!

...
佢會寄番份野比你屋企,裏面有張粉紅色紙要你開學叫小朋友交比學,再由校長蓋印再交去學資處麻,咁咪知道你小朋友讀邊間囉

男爵府

回覆:cherrie421 的帖子

Thx!因為我第一次申請!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Thx!因為我第一次申請!

原帖由 小小兔仔 於 13-07-26 發表
Thx!因為我第一次申請!
我第一次申請都係乜都唔知架

伯爵府

回覆:書薄津貼

請問學生資助同書籍津貼,係咪2樣野黎?我6月收到政府資助辦事處電話訊息,話已經收到我申請文件,現處理中?想問係咪2樣野黎。

男爵府

引用:咁請問佢點知我小朋友(小一)讀邊間小學呢,

原帖由 小小兔仔 於 13-07-25 發表
咁請問佢點知我小朋友(小一)讀邊間小學呢,因為張申請表好似無話要寫邊間學校,請指教,thx!

...
係知,如果批左,佢會有份資格證明書比你,你要交番比學校蓋印,再由校方交回比學資署,咁下年佢地會係寄比你份申請表印埋校名,亦唔洗再交回校

男爵府

引用:請問學生資助同書籍津貼,係咪2樣野黎?我6

原帖由 c6t6m6 於 13-07-26 發表
請問學生資助同書籍津貼,係咪2樣野黎?我6月收到政府資助辦事處電話訊息,話已經收到我申請文件,現處理中 ...
書部津貼係學生資助其中一部份,你講緊嘅應該就係書部津貼sms通知

公爵府

好媽媽勳章

回覆:c6t6m6 的帖子

同埋不是政府資助辦事處,是沒有這個部門的,而是學生資助辦事處。

所有學生資助包括書薄車船都是一樣。

男爵府

聽聞係下學年度政府會注資關愛基金,為書津嘅申請人額外發放500-1000嘅津貼,為期一年,唔知係咪好似以前咁,唔洗申請,會直接額外比呢?

男爵府

回覆 kikocheung 的帖子

成功申請左學費減免或書簿津貼都會額外發放津貼,半免$500、全免$1000

男爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

幼稚園無得申請架? 我填表時有填埋阿二將會讀K1喎!

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:幼稚園無得申請架?+我填表時有填埋阿二將會

原帖由 南南自語 於 13-07-26 發表
幼稚園無得申請架? 我填表時有填埋阿二將會讀K1喎!
幼稚園得學費減免申請,如果大個個有申請書律咁細個個填張藍色紙交比幼稚園都可以申請到學費減免

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章

kikocheung 發表於 13-7-26 00:43
係知,如果批左,佢會有份資格證明書比你,你要交番比學校蓋印,再由校方交回比學資署,咁下年佢地會係寄比 ...
請問係咪即係我第2年申請, 唔使再拎番學校蓋印?

男爵府

引用:Quote:kikocheung+發表於+13-7-26+00:43+係

原帖由 Peanuts 於 13-07-26 發表
請問係咪即係我第2年申請, 唔使再拎番學校蓋印?
是!

禁止訪問

畀面勳章

男爵府

引用:回覆+kikocheung+的帖子成功申請左學費減免

原帖由 小小兔仔 於 13-07-26 發表
回覆 kikocheung 的帖子

成功申請左學費減免或書簿津貼都會額外發放津貼,半免$500、全免$1000 ...
咁其實係今年定係下年先有津貼呢

男爵府

引用:我要補簽名,係唔係會遲d

原帖由 hopefaith 於 13-07-26 發表
我要補簽名,係唔係會遲d
我有一年都要補文件,佢叫我可以fax比佢,開頭我以為會遲發放,但又冇喎,你可以打去問吓

公爵府

醒目開學勳章

引用:聽聞係下學年度政府會注資關愛基金,為書津

原帖由 kikocheung 於 13-07-26 發表
聽聞係下學年度政府會注資關愛基金,為書津嘅申請人額外發放500-1000嘅津貼,為期一年,唔知係咪好似以前咁 ...
今年定出年呢

大宅

有冇人試過要上門調查呀?

男爵府

thx

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:有冇人試過要上門調查呀?

原帖由 wingping 於 13-07-26 發表
有冇人試過要上門調查呀?
我有呀,果時兩個都係讀緊幼稚園

首頁
23456...15

尾頁

跳至