婆媳關係

跳至

首頁
23456...8

尾頁

侯爵府

回覆:結婚99唔買金比你,咁係米嫁得好樣哀

唔送重好,唔洗比說話我聽

anna59  agree   發表於 13-9-19 17:29

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我99都無買金比我結婚,不過包左一皮野利是比我,親戚送既賀禮錢,比佢吞晒,人家封五千比我地,佢回返四千比人 親戚送既賀禮,我同c6點都無點過,剛剛問返c6,佢話奶奶親戚送既賀禮派返晒比人,

別墅

我99仲衰啦〜叫我買對厄比佢,結婚果比我戴,仲同我講你唔買結婚當日你唔好睇咋,真係嬲到爆如果係冇錢買咪直接講,唔使比d說話我聽law

大宅

引用:我99仲衰啦〜叫我買對厄比佢,結婚果比我戴

原帖由 Emily_pig 於 13-09-19 發表
我99仲衰啦〜叫我買對厄比佢,結婚果比我戴,仲同我講你唔買結婚當日你唔好睇咋,真係嬲到爆如果係 ...
叫你買?你c6點回應?
佢有病喎

珍珠宮

我聽過有人話, 我點知個新抱生唔生bb, 送咁多野, 如果第日個新抱唔生冇內孫抱, 未蝕水, 有人hold住d 金等個新抱生左bb 先送金
6299又點會送咁多野比新抱喎, 又唔系自己個女, 第日個新抱又唔會照顧自己, 連朋友都不如, 咁外父母又唔會送咁多野比個女婿啦
各位jm, 睇開d 啦

別墅

ling_hk 發表於 13-9-19 17:09
叫你買?你c6點回應?
佢有病喎
唉〜我冇同c6講,為有硬食!

大宅

引用:Quote:ling_hk+發表於+13-9-19+17:09+叫你

原帖由 Emily_pig 於 13-09-20 發表
唉〜我冇同c6講,為有硬食!
下!?
結左婚未呀?
同c6講呀,自己買唔緊要呀,起碼要c6知呢件事呀…

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:佢已經講明唔鍾意我,次次見都黑口黑面。雖

原帖由 sassyqueen 於 13-09-17 發表
佢已經講明唔鍾意我,次次見都黑口黑面。
雖然我唔可以要求佢對我好,但有d禮儀上,我介意同唔知點同屋企人 ...
我結婚時都係咩都無。我反而覺得佢樣衰過我囉。。自己做既事過得自己過得人就算喇。唔使理佢啦。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

大宅

回覆 sassyqueen 的帖子

金只係表面嘢我99有對手鐲俾我,咁又點,成個攪婚禮過程不斷玩嘢,因為老公唔聽佢講連我媽都鬧埋,話係我媽攪到個仔唔聽佢話,擺酒日講晒時間表俾佢聽,完全唔理,著埋喲又殘又舊嘅衫飲茶同擺酒,成晚黑口黑面,同老公交杯時仲要擰面藐晒嘴
生仔返阿媽度坐月,佢來到見到我媽第一句係用質問嘅語氣問我媽:你識唔識同BB沖涼,無禮貌到我真係想打巴佢

禁止訪問

畀面勳章

別墅

ling_hk 發表於 13-9-20 02:41
下!?
結左婚未呀?
同c6講呀,自己買唔緊要呀,起碼要c6知呢件事呀…
都已經係兩年前既事,最後我都有買到金器,婚禮後即刻將我買d金放左,都冇紀念價值〜都唔知再點可以提返件事,所以都係算啦。

男爵府

回覆:sassyqueen 的帖子

咁咪唔洗煩囉?直接同家人講,怕咩?

公爵府

引用:我99仲衰啦〜叫我買對厄比佢,結婚果比我戴

原帖由 Emily_pig 於 13-09-19 發表
我99仲衰啦〜叫我買對厄比佢,結婚果比我戴,仲同我講你唔買結婚當日你唔好睇咋,真係嬲到爆如果係 ...
講明娘家要体面買了好多金比自已, 男家唔在意体面便不要買了

複式洋房

我6299都係極品..唔係地球人來的
老公同佢地講: 我地結婚啦!
62第一句係: 自己儲錢啦
x你咩! 講左恭喜先得唔得? 第一句就咁講:;pppp:

同99講我媽都重視過大禮 可以做好小小
99答: 下? 求奇是但得啦!
嬲到我呢! 你試下嫁女 人地99咁同你講 你咩感覺呀

我真係連望佢地都唔想

我同左我媽講 男家唔俾金 係佢地樣衰娶新抱 我冇問題 絕唔介意
我媽話唔想我寒酸 唔想我俾人笑 買勁多俾我 佢有幾多錢 我做女點會唔知
真係講起都想喊

公爵府

我99有買金俾我,咁又點吖,佢借過錢俾我哋買樓,(已經還晒錢)佢都會成日對我講,我老公應承咗幾時會還返錢俾佢,用意係想借我把口追我老公還錢,佢咁做仲好似好大恩惠,仲話佢自己咁好,出面搵唔到,叫我哋將來一定要照顧佢,要報答佢!

男爵府

畀面勳章

我命仲慘,無錢咪唔好送囉,我隻賤99送假野,嬲到我反枱仲差d離婚!
不過隔左一排,諗諗下的其實有著數,至少呢世都唔使見佢叫佢招呼佢,佢有咩衫長褲短我同c6 都唔使理佢,叫佢個衰阿妹自己哽晒d 蘇州屎。 佢最多咪唱我地唔理佢,但又唔夠膽話人知佢送假野俾個辛抱喎:;pppp::;pppp:

親賢能, 遠小人

伯爵府

奶奶幫你坐月包你喊哂口話後悔唔買金重好,買完分分鐘要你還返比佢,咁就無謂啦

大宅

我比你仲慘,她開始好仲意我,口不對心,咪一樣都冇送俾我。坐月同BB衝涼去健康院,煮飯等等~~都係我一手包辦,講到錢,咩都冇得傾,坐月係女人一生最大件事,她都冇幫我,宜家當她透明。
不過我都係咁熬左過來,當然身體差左好多,諗開D啦!既然我哋人生冇呢個人支持,唯有自己行,自己撐,總有出頭日

翡翠宮

畀面勳章

樣衰既係男家,有乜所謂
日日是好日

複式洋房

原來大家都咁慘
不過62先最衰

我地加油!!!

首頁
23456...8

尾頁

跳至