自由講場

跳至

首頁
23456...36

尾頁

珍珠宮

回覆:你地覺得女兒幾多歲, 就不宜爸爸幫手沖涼?

4歲前由我跟,4歲後開始自己學沖,基本上唔需要爸爸幫手。始終係女仔,分得清楚比較好~

人生不如意事十常八九,最緊要跌低咗識爬番起身!活在當下,珍惜所有。

子爵府

回覆:你地覺得女兒幾多歲, 就不宜爸爸幫手沖涼

8歲後

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

爸爸從來未試過咁做
⋆☆知足常樂

伯爵府

BK Milk勳章

我覺得3歲打後都唔好

每天在家安胎...生活苦悶!但亦為迎接小新命的來臨而感到興奮和緊張!雖然生活苦悶,但有丈夫疼鍚和愛護。是我感到最幸褔的!

公爵府

好媽媽勳章

我記得我岩岩升小一時,平時係阿媽幫我沖既,但岩岩阿媽唔得閒(她都係屋企度既),叫咗我爸幫我洗頭(開住門,阿媽都睇到),但我都識尷尬,依家d細路咁早熟,我老公都唔肯幫手同女沖啦(女4歲)

大宅

我囡K2 正式開始,其實係K1 下學期佢已經要求唔要爸爸同佢沖,不過有時我自己出咗去,都要爸爸幫手。

大宅

我兩個囡4-5歲唔好話俾爸爸沖涼,連去廁所大大都唔俾爸爸抹pat pat!佢地呢個年齡已經識分男仔係唔可以睇女仔私人部位!

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+fuhk+於+13-09-27+發表4年班

原帖由 doswong 於 13-09-28 發表
4年班好大個la喎

我個囡4歲識自己沖涼,我就教佢男女有別,唔好隨便將私人地方給異 ...
我估㗎咋~我女而家先11個月

子爵府

小學

子爵府

講開我真係好嬲, 我個女4年級啦,但佢爺爺成日幫佢沖。

阿女由小一就自己沖, 有時佢唔掂, 我唔得閒, 最多都係叫爸爸睇下佢有沒有沖乾淨, 唔得咪指手畫腳叫佢做好。

但係佢爺爺成日都幫佢沖, 係落手那種, 就算阿女say no, 佢都硬來, 奶奶出聲, 就叫奶奶咪出聲, 完全唔理他人意見。

我真係好嬲, 但又好無奈

missyoumum  大聲鬧你老爺啦!反面都係咁話。呀女第日會怨你唔出聲幫她ga~  發表於 13-9-28 22:57

珍珠宮

lumijuli 發表於 13-9-28 08:55
講開我真係好嬲, 我個女4年級啦,但佢爺爺成日幫佢沖。

阿女由小一就自己沖, 有時佢唔掂, 我唔得閒, ...
吓?4年級實在太大個啦,已經係少年人,我諗你要堅持至得啦!

子爵府

引用:小學就應該自己可以沖涼,唔洗人幫

原帖由 家有肥貓 於 13-09-27 發表
小學就應該自己可以沖涼,唔洗人幫
Agree

水晶宮

老公一直無幫手

子爵府

引用:Quote:lumijuli+發表於+13-9-28+08:55+講開

原帖由 薯圈 於 13-09-28 發表
吓?4年級實在太大個啦,已經係少年人,我諗你要堅持至得啦!
我堅持沒用, 因為個女放假去佢度過夜, 我投訴沒用, 佢個仔say no 沒用, 奶奶話唔得唔理, 女女唔要都唔理, 唯一方法係唔去, 但有時真係要佢幫手睇, 我唔係ftm.

janetlam74  而家社會風氣唔好........你係媽媽要保護個女,有乜事返唔到轉頭!!!  發表於 13-9-29 09:04

侯爵府

hashtag影視迷勳章

到佢自己識沖涼之後

寶石宮

5歲左右

寶石宮

引用:Quote:原帖由+薯圈+於+13-09-28+發表吓?4

原帖由 lumijuli 於 13-09-28 發表
我堅持沒用, 因為個女放假去佢度過夜, 我投訴沒用, 佢個仔say no 沒用, 奶奶話唔得唔理, 女女唔要都唔 ...
4年級??????就快發育喇喎

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

依家小朋友好早熟架,最好都係由佢開始返學就唔好

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

三四歲已經無

子爵府

2歲後我全權負責

首頁
23456...36

尾頁

跳至