自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+chowqv+於+13-10-05+發表要人

原帖由 FennieMan 於 13-10-05 發表
IS首要英文掂先收,我諗這點比廣東話更難。

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

水晶宮

回覆:不滿面試須懂廣東話 雙非家長:早知不來排隊

係呀,我地講廣東話,唔好來讀書,玩,住都唔好呀!咁巴閉返歸啦:;pppp:

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

HK既母語係廣東話...當然要用廣東話面試啦....
如果佢寫明係FOR大陸小朋友..佢用普通話...都唔會有HK人嘈喎...

好似國際學校.人地用英文面試的...
又見唔見有人嘈?咁人地寫明係X國國際學校...當然係用番果個地方既語言啦...

對HK咁多不滿..點解死都要死落黎HK?
係大陸返學...咪普通話囉...再唔係..有本事去台灣囉...

大宅

抵死

男爵府

開心吸收勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大家要加油!!

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:位於天平邨的上水惠州幼稚園,今日繼續派發

原帖由 iloverabbit 於 13-10-05 發表
位於天平邨的上水惠州幼稚園,今日繼續派發入學申請表,有雙非家長聯同10多名內地父母,早上找校方晦氣 ...
去法國讀書都要識法文啦! :;pppp: :;pppp: 唔通要老師&其他學生就佢一個

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

大宅

過主啦

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

校方做得好

子爵府

上堂都用廣東話, 小朋友唔識點返學

男爵府

學校的老師好可憐!辛苦晒!

珍珠宮

2024年龍年勳章 玩具勳章 冬日勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

男爵府

引用:學校的老師好可憐!辛苦晒!

原帖由 eg123 於 13-10-05 發表
學校的老師好可憐!辛苦晒!
老師校長支持你們!為了本港教育,要持守教師尊嚴,堅持學校教育語言原則!

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

講大陸話就番大陸讀囉,唔用英文in妳都偷笑啦,面試考條蟲仔識唔識週圍大小二便好唔好!文盲 :;pppp:

子爵府

間間幼稚園都應該學下嘢

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

老師講課係用廣東話存喎!你聽唔明點教?唔通次次講完啲規矩要再用普通話講多次呀?低B

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

iloverabbit 發表於 13-10-5 14:44
位於天平邨的上水惠州幼稚園,今日繼續派發入學申請表,有雙非家長聯同10多名內地父母,早上找校方晦氣 ...
痴孖筋 香港地唔用廣東話用咩呀 ?-(

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

引用:講大陸話就番大陸讀囉,唔用英文in妳都偷笑

原帖由 iriswook 於 13-10-05 發表
講大陸話就番大陸讀囉,唔用英文in妳都偷笑啦,面試考條蟲仔識唔識週圍大小二便好唔好!文盲

...
係喎!一陣啲o靚仔一急又走去垃圾桶度放低啲野咪大件事!

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

水晶宮

hashtag影視迷勳章

唔滿意咪走囉……

大宅

short上腦,使唔使因為佢地成間學校只準講普通話,唔準講講東話,最好成個地球圍住佢地轉,班b6幾時先進化,佢地越黎越個份

首頁

尾頁

跳至