夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Newtown123 發表於 13-10-7 13:50
平時我唔會理c6個公事包.琴日c6同99出左去訂傢俬, 期間打電話返屋企叫我幫佢在公事包找張卡片, 佢叫我在佢 ...

照咁睇, 我諗你心裡一早有準備!! 否則如何冷靜???!!!!

其實, 無左C6你同BB可以自己生活嗎??? 你經濟可以支持到, 我會寧願你離開C6, 如果佢真係唔捨得你佢會改變自己去追返你;又可能你會係之後遇到更好嘅男人.......

不要浪費自己寶貴嘅生命, 俾一個唔會愛惜你嘅人身上!!!!!

愛自己

子爵府

我只可以話90%係自用, 仲要唔係單次交易, ONE NIGHT STAND, 又或者突發, 一定預計有下次, 先仲會袋住, 你自己諗清楚............. 如果想繼續無野生活就當無野, 睇唔到, 如果自己頂唔順咪同佢講, 就唔佢講咩借口都好, 起碼佢會自己諗清楚, 你又唔使咁辛苦

侯爵府

回覆:發現c6公事包有盒開左既condom (長)

如果有一刻要走,記得帶埋小朋友

子爵府

回覆 Newtown123 的帖子

既然還沒有勇氣去提此事,何不乘此機會去要求你C6為兒子做些事情,由去年到今天的相處,是否都是你在退讓容忍他?他根本除了比較準時回來外,其他的他根本一點都沒有變過?要明白不停地單方面作出遷就是不能令這個男人全面回頭的,他的心仍然會野,仍然是想出去尋求刺激,因為他看穿你根本不可能離開他。

既然他心知肚明,那何不由現在開始,要求他回來都要放棄一些時間去陪個仔,照顧個仔,你偶爾都應把兒子留下來給他照顧,自己出去找朋友吃飯看戲,你要他明白到你不會永遠留守,你要他看到你的改變,這也是令他覺得有危機感。不用去問他,你的改變正正暗示你當時看到那一包東西,只是不點明,你要去好好考慮自己的未來。如果他問你近來為何頻頻出去,你都可以說世事難料,有些事情知道了又問不到,問也可能是白問,所以都要學習如何去好好經營自己的生活。你不能老是做一個等待的女人,你要他明白你的容忍度都有用盡的一天!

mc <()>

大宅

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 Newtown123 的帖子

有用總好過冇用…
你試下同佢講你發現有呢啲嘢佢有乜反應,反正你又唔係專登巢佢嘢,係佢叫你幫佢搵嘢搵到既…
阿女可能要做四眼妹…

男爵府

回覆:Newtown123 的帖子

其實事實好明顯的,只係你自己諗住點行。&#194597;氣,你而家缺乏嘅係&#194597;氣。你可唔可以接受佢有對你唔住嘅事情發生過?婚姻係要對對方坦誠。無論點都好,支持你

大宅

其實我心裡早已有答案, 只是潛意識不想眼見的=事實, 所以為他想很多很多理由, 想清楚, 這只是我接受不了一次又一次被背叛的事實。

正如之前有jm講, 我可以咁冷靜, 其實心裡已有打算, 第一次的曖昧, 我可以當你一時胡塗, 但現在再次發生, 我實在很難說服自己再走下去。
一次又一次被傷害, 「女人要自愛」, 這5個字深深的打入我心中…

我決定不會問他了, 得到答案又如何? 即使佢講既理由有幾冠冕堂皇, 我想我也很難再相信。 難道他解釋完, 又再給他機會? 然後他又會再玩得謹慎d (下次會識得唔好咁蠢帶在公事包, 用剩了扔鬼左佢啦) 未開過都仲可以解釋話買了忘記放返o係屋企, 開過真係唔洗解釋。

機會不可能無止境地給予, 現在我只考慮自己的去留問題。 自私點想, 回復單身不帶小朋友, 路會比較好走。如果我帶著兒子走, 他真的一身鬆。
我會先考慮mc的建議, 給他照顧兒子的機會, 假如我決定一個人走, 也希望兒子能適應跟他生活。

要放下一切離開, 實在不容易, 即使帶/不帶小朋友, 要安排的東西實在多: 跟家人交代, 安排住屋問題, 小朋友轉校問題等...

希望我可以有勇氣踏出呢一步, 為自己加油!

rose1984  你一定得,   加油  發表於 13-10-8 15:24
CALVEN  加油  發表於 13-10-8 14:43

男爵府

Newtown123 發表於 13-10-8 14:38
其實我心裡早已有答案, 只是潛意識不想眼見的=事實, 所以為他想很多很多理由, 想清楚, 這只是我接受不了一 ...

加油!唔可以因為愛佢而比機會佢一次又一次咁傷害你!

別墅

有小朋友,要走,真係唔易決定
不如同佢傾下,自己再離開一陣,俾大家冷靜下,同時俾佢照顧下個仔,再決定?

維持婚姻唔易,但如果佢真係有心維持,知驚的話,總好過有d C6 有第三者就唔要頭家

大宅

我覺得你老公自從果次之後, 他只是謹慎左

winnieeee    發表於 13-10-9 00:24

別墅

加油呀!唔好俾d衰人利用你的愛同信任。你要愛自己多d,在其他愛你的親人朋友眼中係十分珍貴的。

珍珠宮

引用:其實你已經有答案,不過你冇選擇。一係忍,

原帖由 tracybut 於 13-10-07 發表
其實你已經有答案,不過你冇選擇。一係忍,一係走。但帶住仔仔,好難走。

...
我都覺得答案好明顯

子爵府

都唔知講乜好,只希望你可以快D安排好以後的路!

大宅

引用:Quote:原帖由+mb930+於+13-10-07+發表我覺

原帖由 emilyo_o 於 13-10-08 發表
一直落去。接受到?
我相信你會有條刺係喺個心度

伯爵府

回覆 pakui 的帖子

我buy你, 我好耐之前都講過, 如果有日c6有小3, 我就送番2個囡比佢, 等佢咁舒服.

大宅

引用:其實我心裡早已有答案,+只是潛意識不想眼見

原帖由 Newtown123 於 13-10-08 發表
其實我心裡早已有答案, 只是潛意識不想眼見的=事實, 所以為他想很多很多理由, 想清楚, 這只是我接受不了一 ...
其實你小朋友宜家幾歲?有時唸自己走真係可以輕鬆d, 而且回復單身可能仲有機會,不過唸到小朋友就真係好難忍心。真係令人好猶豫。

大宅

樓主好堅強 ! 加油 !

禁止訪問

熱血勳章

男爵府

1)你要記住,他是一個沒良心,自私的人
2)而你要找回自己的尊嚴
3)不要把孩子給他,孩子是媽媽們的生命,你把小孩推給他,就變成跟他一樣沒良心
4)不要以為孩子給他就可令他辛苦,請個工人或找家人照顧有多難?他亦只會給你有限度的善養費如你放棄孩子
5)沒有媽帶箸的孩子,其實真的好可憐
6)如孩子跟他,你可能成為成件事的壞人,因你的男人有可能把事實y曲
7)ㄧ定要自強,世上沒有難事,行出第一步,信念很重要,要不段提自己ㄧ定得,一定捱得過

過多年後,回頭看,你一定不會後悔,而且會活得開心,加油呀

littlewo  同意...你捨得你孩子嗎?  發表於 13-10-9 11:00
9524    發表於 13-10-9 10:05

珍珠宮

引用:唉,+照咁睇,+似乎係自己用囉!

原帖由 biloveu 於 13-10-07 發表
唉, 照咁睇, 似乎係自己用囉!
X2

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

首頁

尾頁

跳至