自由講場

跳至

首頁
23456...9

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:FTM, 有冇諗過咁樣儲錢?

侯爵府

回覆:FTM, 有冇諗過咁樣儲錢

都係個唔錯嘅方法喎……

kawai120  x2  發表於 13-11-28 23:22

珍珠宮

yau_grace 發表於 13-11-6 23:09
平日出街買野多數比紙幣,我同老公每日將出街找回的硬幣儲起 一年都有萬幾,作為旅行基金,儲到幾多就去邊 ...
我試過這個方法。
99 發現我有咁多coins,就話:你有咁多coins?都用唔曬啦,俾我都得喎!

公爵府

我係會將每日用剩嘅硬幣儲起,儲到咁上下就入落銀行!

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

⋆☆知足常樂

公爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 瞓得好勳章

引用:我係會將每日用剩嘅硬幣儲起,儲到咁上下就

原帖由 iceicedog 於 13-11-07 發表
我係會將每日用剩嘅硬幣儲起,儲到咁上下就入落銀行!
一次入咁多coins會收手續費嗎?

⋆☆知足常樂

大宅

水晶宮

hashtag影視迷勳章

加油

禁止訪問

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

伯爵府

我都有儲,不過,將買餸剩餘既大餅儲起,另在每日儲二十蚊,雖然唔多,但好過無
世間最美妙的事情,就是擁有一個溫馨的家庭。我們可自然從容地回到家中,無拘無束地被家庭接納為其中的成員。 ;-) (維斯各特)

男爵府

認識瑞士牛牛第二回

加油~

用戶要求終止服務

引用:我儲coins+架!$5+&+$10+,滿咗豬仔有幾千

原帖由 tkl1016 於 13-11-06 發表
我儲coins 架!$5 & $10 ,滿咗豬仔有幾千蚊架!
我都係!好聚手

開心過每一天

珍珠宮

畀面勳章

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

侯爵府

牛年勳章

子爵府

snowking 發表於 13-11-7 03:56
但咁多硬幣,拎返去銀行會唔會要收番手續費
存入戶口, 唔夠500個唔使手續費.
萬幾蚊, 通常要去4-5次左右.

如果屋企附近有茶餐廳, 可以問下佢地要唔要.

不過, 我會到真係旅行前先入啲錢, 免得一早入左銀行/唱左, 好快用返晒.

大宅

我地每年都會儲利是錢,因為一次過攞舊錢出黎會好甘,所以我老公每日都㑹儲$20,儲到年尾呢筆銭就封利是

大宅

引用:我係FTM,+每月家用好有限,+因為身體唔好,+

原帖由 Rita 於 13-11-06 發表
我係FTM, 每月家用好有限, 因為身體唔好, 唔可以做野住, 但又想儲下錢. 今日諗下諗下, 可以試下以下方法喎. ...
好方法

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

公爵府

回覆:WiNniE_726 的帖子

𣾀豐唔過500個唔收手續費,所以,每次我數夠先會入!

珍珠宮

畀面勳章

好方法.

首頁
23456...9

尾頁

跳至