夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

回覆:欲哭無淚... 好攰...都唔知同邊個講

講真!你仲諗住同依個人繼續走落去?好明顯你第時有咩事佢都唔會理

禁止訪問

熱血勳章

引用:樓主你話你同你c6一路都好開心,+冇問題..有

男爵府

回覆:hokeypokeykids 的帖子

我唔會同一個當我外人既男人做人世囉。
佢屋企人當我唔係人都得,
但佢自己都當我係外人佢可以死返出公海!!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

出自你老公口又真係難受..佢嘅諗法真係有問題
但我覺得唔需要加名...佢唔ok 嘅咪放租出去..
當係你同你媽媽有物業揸手o者...

睇吓如果有呢個打算後, 佢有咩反應, 有無係"喉"住你哋個單位嗰D..
如果有, 你要諗諗呢個人能否對一輩子...

翡翠宮

完全無辦法接受你老公講既野
我會自己離開一陣諗清楚自己條路先再算
你有份工, 仲有錫自己既媽媽; 又唔係窮; 根本唔需要太擔心

男爵府

返去阿媽度啦, 等佢反思下自己的說話, 之後諗下條路點行, 因為真係人品問題!!
我自己都忍緊個C6, 越黎越吾想對住佢, 好自私, 時晨到, 冇改善, 我令願單身好過~

侯爵府

佢講既亦都系我地既心底話啊,當然呢句說話我地可能無講過出口咋。嘈起上黎既晦氣說話唔好太上心啦

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:一個人坐電車由港島東坐到西,再由西坐到東

原帖由 hokeypokeykids 於 13-11-22 發表
一個人坐電車由港島東坐到西,再由西坐到東個腦一片空白,欲哭無淚~ 好攰...都唔知同邊個講(可能有 d長,不喜 ...
你老公咁樣千萬唔好打佢個名去層樓。

大宅

樓主,你問心了,他當時說這句話是否出於真心定忿怒?如果真心的話你就快啲走啦襯未有小孩,到有小孩時你們會有更多問題,因為你丈夫是一個咁計較的人

伯爵府

DHA勳章

900呎,都起6至8百萬啦,你媽媽真係好錫你先會咁做,佢賣返出去,袋幾百個,都可以安享晚年,

你c6 完全無感激既心,重幫埋自己既父母來蝦你,真係好衰。。。

出得果幾十萬做首期,4-5百呎都買唔到

大宅

好心淡,對於樓主黎講6299 又何嘗唔係外人?

既然結左婚都唔係一家人,結黎做乜?千其唔好有小朋友添呀

子爵府

佢咁計較,就算日後佢有能力自己買樓,一樣會好計較,唔落你名都唔奇。結婚係為咗united as one ,但似乎佢就分得好清,咁做夫妻冇乜意思囉

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

睇清楚你老公係自私嘅人,呢件事最後點都好,千其唔好同佢任何錢銀瓜葛呀jm

大宅

引用:其實我都有試過咁樣分析過,但事實上唔係,我

原帖由 hokeypokeykids 於 13-11-22 發表
其實我都有試過咁樣分析過,
但事實上唔係,我姑奶住個層樓係姑奶嘅奶奶俾首期,佢地自己供,我奶奶教話唔可以 ...
因為佢地驚之後有份供但冇c6名,萬一感情有變,好似白供層樓,其實我覺得嗰三個人真係有問題(62,99+c6),縮骨唸著數,我相信你媽咪絕對善意比層樓你地,點知嗰三個人將件事攪到咁,仲將你變成外人,咁又係佢地咁老土真係一家人!其實講真丫佢地大大聲話比錢,都唔知會唔會拎出黎…… 按市值一層 9xx 尺既樓,供左半層呢個價再當佢比返一半你媽咪點止幾十萬呀?佢咪好著數!
我可能唸得衰計計數,當市價 900尺,平極都要 700 萬,供左一半,350萬,層樓有你,你媽咪名,如加c6名,即是除三份,佢要比 $1166666 比你媽咪,佢就算比幾十萬加佢名都有著數,呢條數真係美其名,有比錢,加佢名,比足錢先啦!
我見樓主c6 講野句句有骨,先有呢個假設,不過佢講野真係…… 老婆係外人,一句已經夠了,佢地三個先係一家人黎!

子爵府

大廚勳章 陪月勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔好咁喇!你返去冷靜下再同佢傾,2邊都唔郁

36日咋...緊張緊張

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

男家自己又無本事又自卑!洗乜為別人無知而傷心,大家唔同程度,又以小人之心度君子之腹,不過個老公自己揀既,就要好好溝通~
http://www.pregnology.com/faralong.php?month=8&day=08&year=2014

男爵府

吾好住媽間屋,到有錢時自己買
另外要睇下佢係咪真係甘自私

大宅

引用:傻女,+唔洗唔開心!!+你媽媽愛你,+係一世嘅

原帖由 SHIRLEYLAM330 於 13-11-22 發表
傻女, 唔洗唔開心!!
你媽媽愛你, 係一世嘅事~~不論有否出嫁
而你c6~~你就當了解佢多咗,
冇錯,心同腦都糸人地身上,你控制吾到。慶幸你咁早知,佢對你3成好,你未用相等份量對佢,要有自己底線,否則將來吃虧的是你自己。最緊要知道邊個真心愛你。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+hokeypokeykids+於+13-11-22+

原帖由 babeBBDoll 於 13-11-25 發表
因為佢地驚之後有份供但冇c6名,萬一感情有變,好似白供層樓,其實我覺得嗰三個人真係有問題(62,99+c6),縮 ...
再計盡d ,當市價700萬,但已經一半,即係唔係最近買,幾年前買入,當年可能只用左300萬買,已供一半,即只差百多萬,而家net value有5百幾萬,比幾十萬就想加名咪好著數

子爵府

唔好再將啲說話反覆思想喇~ 過左去便算了.

反而清楚今後大家的關係如何, 以及條路點行.
買又好, 租又好, 供又好, 最緊要2公婆有共識, 唔使理佢父母點睇.

首頁
23456...8

尾頁

跳至