2014年媽媽會

跳至

首頁
34567...11

尾頁

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:有冇93-97既新手媽咪?揮手

子爵府

引用:不過如果將心比己,如果個女19歳要大住個肚

原帖由 catsosiu 於 14-01-16 發表
不過如果將心比己,如果個女19歳要大住個肚嫁,仲逝神劈願話錢銀不是問題及自己會教好個B,真係覺得自己教 ...
同意

大宅

引用:Sorry你地話我老土又好乜都好啦,我實在見

原帖由 wslsuesue 於 14-01-15 發表
Sorry你地話我老土又好乜都好啦,我實在見到你地呢班90後陀仔覺得好不安!我自己29歲,年薪差唔多一百萬, ...
咁你又憑乜話人地無能力呀?你有咩資格呀?要話都唔輪到你囉

ka302wing    發表於 14-1-16 15:53

大宅

我係90後,只係有感而發。
咁後生就生bb,講真個句呀,窮唔係問題,最緊要決定左就唔好後悔。
不過,咁後生就生bb, 如果第時你既下一代同你一樣咁後生就有左,你o唔ok?接唔接受到就睇你自己啦。
又或者,佢想好似你咁,想咁後生就生bb,但係你唔俾,佢亦都可以話當年你自己都係咁後生生我,有咩資格唔俾我咁後生有bb?
好好諗清楚

大宅

BK Milk勳章

babo21 發表於 14-1-16 15:24
一百個人有一百個口一百個講法同理由
何必強加自己諗法係人地身上
年紀細唔生得因為唔識教 唔通到某個年紀 ...

其實我都覺得你冇錯, 但站係大人眼中, 你地太細, 怕你地會教得唔好...所以佢地都係出於好意...

禁止訪問

引用:Quote:babo21+發表於+14-1-16+15:24+一百個

大宅

回覆:mswing 的帖子

幾多號

別墅

引用:Sorry你地話我老土又好乜都好啦,我實在見

原帖由 wslsuesue 於 14-01-15 發表
Sorry你地話我老土又好乜都好啦,我實在見到你地呢班90後陀仔覺得好不安!我自己29歲,年薪差唔多一百萬, ...
sorry 你真好老土
生個bb出黎係玩既
我會用一生自由換取?
你年薪一百萬又點 只可以話你可以比bb特別好生活 但唔代表我養唔起個b
我自己18歲夠已經有廿萬囉
我地同先生仲係有工作能力唔會搵得比你少

咪狗眼看人底攞你年薪一百萬出黎講喇

joeymoon  講唉,一句到尾就係唔抵得人哋有b  發表於 14-1-16 16:58

大宅

每個人都有能力/權利去改善自己生活,或者有d媽媽生活環境無d過百萬年薪既(成熟)(穩重)媽媽好,但只要有個心同肯努力就一定改善到生活質素,吾係定位左一定要家身或者年薪有幾多萬先叫幸福,無人天生會識得做一個媽媽,吾係到左咩年紀就代表識,有時我識既野我奶奶都未必識,大家都係女人,做人媽媽,點解吾可以互相吸收大家知識互相學習?而要去挑釁同針對,我都係90後,但我吾覺得自己睇落會令人心寒,我有完整婚姻,老公錫我,我夠食夠住仲夠洗,bb亦都有信心可以照顧到,亦有信心繼續努力改善更好生活,我覺得好幸福wor,我睇到個位媽媽講既野,我反而登佢慘,因為佢吾明白咩叫知足常樂,其實佢內心應該好難滿足同浮躁,對自己亦無自信心,做人如果連信心都無,就自然咩都吾得,所以大家比啲信心,無謂去因為佢講既野而吾開心,大家要努力加油!

別墅

引用:95呢度+bb出世兩個半月同老公兩個人湊冇其

原帖由 babo21 於 14-01-16 發表
95呢度 bb出世兩個半月
同老公兩個人湊
冇其他人幫手
我都95
你好叻可以一個人搞掂
我真係唔覺得30歲先生仔會比18歲既揍得差

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

十幾歲做媽咪,好勁,好勇

ka302wing    發表於 14-1-16 16:25

別墅

引用:好奇問下,你地係有左先結婚?定係無結婚做單

原帖由 percywai 於 14-01-15 發表
好奇問下,你地係有左先結婚?定係無結婚做單親?
絕對唔係"奇"視,只係覺得咁後生無可能會咁快諗生仔呢樣野,我 ...
先有後結
但係係計劃之內!

大宅

引用:Quote:原帖由+kabb0823+於+14-01-15+發表我

原帖由 mei0 於 14-01-16 發表
我都係90後,,開左whatsapp group預埋我得吾得?
我本身自己開左個whatapp90後媽媽group傾開...你地有興趣可以開個新同你地傾;) 你地可以pm我夠4個人就開群

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+percywai+於+14-01-15+發表好

複式洋房

回覆:lamhiushan 的帖子

大宅

回覆:wslsuesue 的帖子

以前上幾代都係好早生子,上幾代既人既質素比而家好好多

禁止訪問

BK Milk勳章

回覆:WING_00 的帖子

別墅

引用:Quote:原帖由+mayling_babi+於+14-01-16+發

原帖由 Tataus 於 14-01-16 發表
好奇問多少少,點解你會計劃有咗先結婚嘅
我地個陣諗緊 旅行定擺酒咁結婚
同埋未諗住咁急
有bb前都傾過打算有bb就生 只要佢健康就一定要
有左之後bb仲諗住百日宴同婚禮一齊搞
但最後費事煩就揀左傳統擺酒結婚
度蜜月就後補
百日宴就兩家人食餐飯算

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+babo21+於+14-01-16+發表95呢

大宅

引用:一百個人有一百個口一百個講法同理由何必強

原帖由 babo21 於 14-01-16 發表
一百個人有一百個口一百個講法同理由
何必強加自己諗法係人地身上
年紀細唔生得因為唔識教 唔通到某個年紀 ...
講得好!!!基本上嗰啲左等右等左計右計嗰啲到最後唔係生唔到就係唐氏症。我之前番中醫嗰度見到唔少中女好傷心,調理咗咁耐都無B,一係就生出體弱多病。高齡產婦唔係你哋想像中咁好咋。

首頁
34567...11

尾頁

跳至