婆媳關係

跳至

首頁
34567...12

尾頁

男爵府

Fionwan901 發表於 14-6-3 12:44
我已經決定唔生,聽左你地咁多個講,唔關99事,係老公問題,我無可能俾一個咁既環境bb

...

拿,你咁樣同你男朋友講囉
如果佢都贊成你唔要bb,咁你就死左條心佢,承認自己遇人不淑啦

禁止訪問

回覆:babycatgal 的帖子

男爵府

回覆:99問個孫係咪佢個仔

其實樓主話同bf識咗唔係好耐,咁到底你有幾了解呢個男人咁快就想有bb?宜家覺得委屈乜乜物物都太遲啦!你係後生,但唔係無思維呀嘛?事到如今,擺明個男嘅係算死草啦,咁男家家人又無必要招呼你喎!而自己阿媽,梗係唔like啦,你都話單親,養到你咁大但福都未享過你(家用都未收過)咁你隻豬就咁比人食咗,仔又有埋,第日仲要無錢過手,比著你倒返轉諗,你自己做阿媽都心up啦個女咁唔識為自己打算又唔為家人打算!算罷啦你!安心養好胎生完再計過啦,到時搵唔搵工做你又大把野呻啦,一陣又話無人湊仔又盛!

伯爵府

Fionwan901 發表於 14-6-3 12:51
佢話唔擺酒一定要咁多,因為我仲有個7歲細佬,媽咪單親,同埋佢覺得bf有百幾萬叫做好多,拎10萬好少
阿媽好 ...
你bf有百幾萬都唔肯同你搬真係好有問題
同埋你都成20幾歲做野唔好咁唔付責任呢
動不動都話唔要又盛
你做之前又話計畫好
d男人想唔用套
就緊係話有左就生
養你又養埋你屋企
好話邊個唔識講
但你都要保護自己
搞成今日咁你自己都好大責任
唔好成日話呢個唔好果個錯
你自己反醒下喇

kalonice    發表於 14-6-5 01:24

禁止訪問

回覆:nicolebean 的帖子

男爵府

Fionwan901 發表於 14-6-3 13:02
佢問我可唔可以唔要但結婚或者唔要唔結但拍拖

你問佢 你可唔可以去死?

一個男人
就算你個心幾唔想要個bb,你扮都要扮負責任啦
講到出口不如唔要唔結婚
佢仲係男人咩?

cffw  Exactly  發表於 14-6-4 05:27
cps2014  不單止不知所謂, 直頭係衰過放入堆田區的垃圾! 人渣!  發表於 14-6-3 15:44
babycatgal  問得好!不知所謂既男人!  發表於 14-6-3 13:07

禁止訪問

回覆:taiwoon 的帖子

大宅

引用:佢問我可唔可以唔要但結婚或者唔要唔結但拍

原帖由 Fionwan901 於 14-06-03 發表
佢問我可唔可以唔要但結婚或者唔要唔結但拍拖
呢d 男人你睇清楚未!!??
做既時候就話養你
要洗錢就話唔要!!!????
佢絕對有能力,如果肯捱既話!
你仲跟佢??你唔好一錯再錯喇

cffw  Exactly  發表於 14-6-4 05:28

水晶宮

其實你都嫁得唔開心~~
不如搬出去住啦~~

禁止訪問

大宅

引用:咁佢反口我都無諗過,佢三十歲架啦,我諗住

咁佢反口我都無諗過,佢三十歲架啦,我諗住佢成熟,講野會負責任,點知出爾反爾,仲要指責我阿媽唔做野要個 ...
小妹妹,你識佢幾個月你就信曬佢!?
女人幾時都要靠自己,
唔係話唔比男人養,
而係就算佢話養你都要有两手準備,唔係喊都冇謂冇人可年
現實社會好殘酷,要識保護自己

cffw  Agree  發表於 14-6-4 05:28
cps2014  絕對同意, 要有2手準備!  發表於 14-6-3 15:26
gina_JR  認同  發表於 14-6-3 13:35

禁止訪問

大宅

回覆:99問個孫係咪佢個仔

你要記住呢個教訓

養家人係妳既責任不是另一半

如果佢肯咁做係一個bonus

讀完書出黎好好貢獻社會戴眼識人

你剛畢業仲有好多野未見過!

希望你過到今關好好生活啦

珍珠宮

育兒性格勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Fionwan901 發表於 14-6-3 12:44
我已經決定唔生,聽左你地咁多個講,唔關99事,係老公問題,我無可能俾一個咁既環境bb

...

睇到你呢句....真係話我黑心都好啦....你真係唔生好過.... 唔好害左個小生命
俾個機會佢去一個幸福, 完整, 愛錫佢既家庭
最緊要係有一對成熟既父母

而唔係大左個肚, 先知咁又唔得, 咁又唔好, 又呢又路,
錢又覺得少, 但又唔去揾工做 (唔好話我無生過唔明, 我已經有個女, 做到38W先放假)
無計劃又多多要求既阿媽
老實講, 我一開始覺得係膠 POST , 真係唔信有大人大姐咁不負責任得來又理直氣壯
真心希望你講既只係作故事

侯爵府

引用:我同bf識左唔係好耐,有左bb結婚,點知99問

我同bf識左唔係好耐,有左bb結婚,點知99問個bb係咪佢個仔。雖然係問佢個仔,但都係會嬲。
依家傾結婚,個 ...
只可講一句

冇計劃好就係咁架喇

禁止訪問

回覆:wing514 的帖子

禁止訪問

伯爵府

睇到後尾樓主既回覆,真心覺得......

係膠POST

做個靚太  真係有啲似喎  發表於 14-6-3 14:06

禁止訪問

回覆:ky0416 的帖子

複式洋房

回覆 Fionwan901 的帖子

樓主,我諗我同你年紀差唔多,我都係同bf住,不過我好彩,唔洗同bf baba mama住,少左好多煩惱,但我一個月都係用二千蚊左右,如99叫你買餸,你咪叫c6將買餸既錢比你lor..我冇bb,我都係返緊補習社,係bf開,佢出糧比我,但我冇錢先問佢攞,每次攞五百,個幾星期至兩星期先攞多次...其他佢save(點解係bf管財政?因為佢係金牛座,而且我個人認為佢真係好識理財)其實bf都冇話限住我洗幾錢,(心底裏梗係唔希望你大洗啦,洗大左,話完你一兩句,錢照比。最緊要你開心)不過我bf又好d,如果同佢去超市,食飯就佢比,我自己去就當然自己比啦。屋企租金,雜費bf比,屋企買電器,就算係我自己想買,例如焗爐(佢完全唔用,買返黎完全係我用,佢都照比錢買比我),樓主電話費成五百蚊!!!不如轉過去電x數碼。$72一個月咋,包無限數據…我都係用佢,可以慳返四百幾喎,食到幾餐飯架啦!我同佢三年啦(佢大我好幾年),雖然佢養得起我,若然我有左,佢請埋工人都得,但我地有共識未係時候,bf都唔想我未諗清楚就有左,怕影響我一生(諗清楚係指經過一段時間思考,而佢又真係認為你ready,並不是自我感覺ok,一時之間話ready)我都想靠自己(我等緊考lcci,所以幫手補習社,之前做銀行),樓主,聽你講野,你係未ready, 你覺得只要一有左,c6自然會滿足你既公主要求,太天真。自私。要bb黎滿足自己既要求,但住屋,經濟,乜都未ready, bb出左世,你返工,bb邊個湊,叫親人湊洗唔洗比返d$$....有冇諗好?

做個靚太  我同你嘅生活有啲似  發表於 14-6-3 18:18
PIGPIG朱  好老婆  發表於 14-6-3 15:42

首頁
34567...12

尾頁

跳至