懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+森蝶+於+15-05-06+發表我戴時

原帖由 wong898 於 15-05-07 發表
我戴同除都冇咩特別感覺。生既陣痛仲痛啊
你好,我都係孫醫生加托,最後38wks除托,39wks4先生,仲要求孫醫生人手幫我鬆宮頸兩次先生咗

恭喜再次懷孕,請問今次要加托嗎?要瞓床嗎?正在考慮再次懷孕中

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+wong898+於+15-05-07+發表我

原帖由 honey_bun 於 15-05-19 發表
你好,我都係孫醫生加托,最後38wks除托,39wks4先生,仲要求孫醫生人手幫我鬆宮頸兩次先生咗

恭 ...
我宜家11w, 孫醫生話會一路觀察,不都講左再戴機會都幾大。

大宅

引用:Quote:原帖由+honey_bun+於+15-05-19+發表

原帖由 wong898 於 15-05-20 發表
我宜家11w, 孫醫生話會一路觀察,不都講左再戴機會都幾大。
請問你現在是否如常生活?
謝謝回覆

男爵府

引用:Quote:原帖由+wong898+於+15-05-20+發表我

原帖由 honey_bun 於 15-05-20 發表
請問你現在是否如常生活?
謝謝回覆
如常呀,暫沒有什麼特別

別墅

wong898 發表於 15-5-20 12:43
恭喜妳呀!!
其實我都諗緊好唔好再生多個... 因為之前果胎每日訓床22個鐘,加戴埋環先足月出世。如果要再陀就有好多野要考慮。我屋企無工人,婆婆幫手湊仔,2公婆番工。如果我又要訓床,都唔知點TAKE CARE仔仔,而家一歲好痴身。因為咁我先生都唔太想生...

男爵府

引用:Quote:wong898+發表於+15-5-20+12:43+我宜

原帖由 wongsiubay 於 15-05-21 發表
恭喜妳呀!!
其實我都諗緊好唔好再生多個... 因為之前果胎每日訓床22個鐘,加戴埋環先足月出世。如果要再陀 ...
我囡都超爆痴身,但我有姐姐湊,如考慮生姐姐或鐘點都要幫手呀,因訓床先最幫到bb

男爵府

回覆:宮頸短...做咗環托-環扎孕媽媽打氣區

請問上環後要訓床,咪要請病假至bb 出世?

男爵府

回覆:宮頸短...做咗環托-環扎孕媽媽打氣區

路過支持各位媽媽,諗到要瞓壯一直到生,已经覺得好辛苦,加油啊

複式洋房

honey_bun 發表於 15-5-19 23:15

恭 ...
請問可否給我孫醫生資料?

大宅

add oil

別墅

回覆:宮頸短...做咗環托/環扎孕媽媽打氣區

各位好~ 我都想book 孫醫生睇下。
我3年前生個仔時, 31週check 到宮頸得番1.3cm, 要即時入院,入左醫院打左強肺針、住左剛好1星期.... 就陣痛,bb 32週出世。 一直好害怕再生第二胎,岩岩check 到有左.... 好徬徨,好擔心 ... 見到呢個post , 好想圡睇孫醫生

複式洋房

我都宮脛短,前2胎小產左,今次壓力好大,大家可否pm 孫醫生電話,資料比我,謝謝

大宅

我之前做過子宮頸切除, 切左>2cm
咁會唔會好大機會宮頸短, 要做環托?

男爵府

引用:我都宮脛短,前2胎小產左,今次壓力好大,大家

原帖由 cicipear 於 15-07-28 發表
我都宮脛短,前2胎小產左,今次壓力好大,大家可否pm 孫醫生電話,資料比我,謝謝 ...
直接打去診所啦,我一直都睇孫醫生

男爵府

引用:我都宮脛短,前2胎小產左,今次壓力好大,大家

原帖由 cicipear 於 15-07-28 發表
我都宮脛短,前2胎小產左,今次壓力好大,大家可否pm 孫醫生電話,資料比我,謝謝 ...
有需要 pm me la, 我第一胎開睇孫醫生

別墅

第一次睇,孫醫生難唔難book 架?

首頁

尾頁

跳至