自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:如果我75歲仲認得人都偷笑喇+

子爵府

回覆:75 歳教極唔識用 what\\\'s app

我阿媽62歳,今年開始用whatsapp,用得okay啊,教得佢識既係9歳的孫,因為孫仔不斷逼佢試。
6299上星期問起佢地部手電可否whatsapp,岩岩買了部紅米,打算今個weekend教佢地用,應該會是小挑戰,因為99就80歳、62就82,希望順利啦!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

57歲就話啫,75歲行得走得都已經好好啦,科技嘢嚇親老人家添。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

奶奶又係咁。60歲教極唔識,佢用智能電話淨打出打入,有sms都唔識睇,唔好話whatsapp啦,相機唔識用,依家見佢解個mon鎖,有時都要劃好幾次先成功(一條橫線),佢打電話唔禁number,要揾人名(電話簿).

反而62算係快學識,雖然都教左好多次

侯爵府

我的育兒心得勳章

75歲喎,識打電話行得走得都好好,仲要佢識wp一定難啦,就算我地學新野都要時間何況老人家,咁淨係教錄音囉,到我75果時都唔知認唔認得人啦!

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:75 歳教極唔識用 what\'s app

75喎,我唔覺得教唔識係佢個人問題,到我75歲時我未必肯學新野添呀

翡翠宮

可能係佢吸收問題,我有長輩都七十幾,依家都識用但唔叻囉。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

樓主比D耐性,當小朋友一樣,比多時間機會教她,一定得

珍珠宮

細個我地學揸筷子都學極唔識啦

伯爵府

我阿媽70,一教就識,不過都會成日唔記得

禁止訪問

引用:我 99 最近學人用智能電話 我地成家人出動

珍珠宮

引用:已經教左一個月 what\\\'s app

原帖由 anitapooh41 於 14-09-23 發表
已經教左一個月 what's app
會唔會係你教得太復雜?

公爵府

牛年勳章 夏天玩到顛

好難者.... 75歲,唔係5歲呀,仲要佢識打中文呢...
教佢CLICK 入去,齋教佢錄音得唔得呀?

用戶要求終止服務

我阿爸六十尾,有手震有老花,對佢地來說,單單要按準入字個行bar已經好叻,不過雖然佢係group唔出聲,但係就當相薄咁睇啲孫最新既相睇到好開心,

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

年紀大...如果學唔到, 由得佢啦

子爵府

畫圖續part教

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:75歲可能真係難教d+喎…

原帖由 catn1984 於 14-09-23 發表
75歲可能真係難教d 喎…

simple is the best~

伯爵府

回覆:anitapooh41 的帖子

75歲通常,她抗拒新科技。因為怕按錯制,唔知後果會點? 又怕成日咩都問,會俾後生微或嫌棄。

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

75啦喎 想點 學唔識咪學唔識囉 打電話比佢都得JACK

公爵府

我的育兒心得勳章

引用:75啦喎 想點 學唔識咪學唔識囉 打電話比佢

原帖由 RSG媽媽 於 14-09-23 發表
75啦喎 想點 學唔識咪學唔識囉 打電話比佢都得JACK
同意,就算想睇相,片,都可以得閒見面再俾佢睇返,做咩一定要話個老人家吸收力低,樓主太過唔識體諒人喇,我老爸未夠70,都要慢慢學啦!75歲真係要好俾心機教囉

Everyday may not be good..but there is something Good in Everyday!

首頁
34567...10

尾頁

跳至