自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 你好嗎 於 14-10-06 發表亂晒

原帖由 木土土 於 14-10-07 發表
我係講有d上街既人係因唔支持政府用催淚彈武力鎮壓和平威者,憤而上街抗議,佢地未必100%認同以佔中行為去 ...
點評人咁陰濕
個個把尺唔同就大晒?係咪要滿足晒咁多把尺先得?一齊靜坐當初目的就要真普選,依家一時話a落台,一時話b台落,咁佢地玩晒啦!

彭三順  哈哈。。第一句好攪笑   發表於 14-10-7 09:38
唔好點評我

珍珠宮

畀面勳章

回覆:佢都係打份工啫

agree

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

引用:Quote:原帖由 彭三順 於 14-10-06 發表佢落

原帖由 木土土 於 14-10-06 發表
佢肯落台,條街既人相信會少咗一半,佔中發起者包括學聯也有多一個下台階,你話對件事有無幫助?

...
唔会!因为佢地會有另一要求!見識过!

放下自在

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:彭三順 發表於 14-10-6 23:30 我都問

原帖由 Redpeople 於 14-10-07 發表
第一日我都問幾次,點解佔金鐘、灣仔、銅鑼灣,都唔順便佔埋西環?冤有頭、債有主,對象都搞錯,點會成功的 ...
唔敢

唔好點評我一大段野唔該 公仔點評好啦

大宅

回覆:彭三順 的帖子

公務員係政府嘅核心價值,不能失公務員心的

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-10-07+發表我係

原帖由 你好嗎 於 14-10-07 發表
點評人咁陰濕
個個把尺唔同就大晒?係咪要滿足晒咁多把尺先得?一齊靜坐當初目的就要真普選,依家一時 ...
又話唔想講多句!
我從來無講過把尺唔同就大晒,人人心入面把尺唔同係事實!

男爵府

玩具勳章

引用:Quote:原帖由 island811 於 14-10-06 發表

原帖由 彭三順 於 14-10-06 發表
雙非係公文袋攪的。
其實都唔知公文袋諗咩?佢一方面話驚大陸溝淡香港人,唔比港珠澳大橋興建,搞到成本大增;另一方面,佢又幫雙非呀,外傭呀爭取居港權,真係令人摸不著頭腦。
我覺得成日講法治而挺公文袋既人,有無諗過,佢地班狀棍政棍唔係尊重緊法律,而係一味玩弄法律空隙,用佢地一己/一黨既意志去主宰我地無辜既平民百姓。

男爵府

引用:Quote:原帖由 彭三順 於 14-10-06 發表雙非

原帖由 魚子媽媽 於 14-10-07 發表
其實都唔知公文袋諗咩?佢一方面話驚大陸溝淡香港人,唔比港珠澳大橋興建,搞到成本大增;另一方面,佢又幫 ...
說得好!

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+彭三順+於+14-10-06+發表雙非

其實都唔知公文袋諗咩?佢一方面話驚大陸溝淡香港人,唔比港珠澳大橋興建,搞到成本大增;另一方面,佢又幫 ...
有同感。

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

其實一個成功既政治家唔係計佢係政治方面做到幾多野
而係佢識唔識得包裝自己 SELL自己 即係好似做明星咁

侯爵府

引用:Quote:原帖由 你好嗎 於 14-10-07 發表點評

又話唔想講多句!
我從來無講過把尺唔同就大晒,人人心入面把尺唔同係事實!

...
以下說話係你講嘅~
我係講有d上街既人係因唔支持政府用催淚彈武力鎮壓和平威者,憤而上街抗議,佢地未必100%認同以佔中行為去爭取真普選!……咁姐係唔係為普選而去靜坐,變晒質。

如果梁落台,可看作政府已為處理不當承擔責任,部分人會因此不再佔街!……梁落台係唔會對真普選有實際作用,只係令佢/你地順氣d。咁就叫自由民主

亂乜呢,無人會天真地以為「每一個」佔街既人唸既野100%一樣,每一步都一定齊心去做共同進退,就算講真普選,每人心中把尺都不一樣! ……咁重唔係自己大晒?個個把尺唔同,滿足唔到就唔撤退!

我係唔抵得你講就得,人講就唔得,講到天花龍鳳以為自己win咗。

唔好點評我

侯爵府

引用:Quote:原帖由 木土土 於 14-10-06 發表佢肯

原帖由 cattz288 於 14-10-07 發表
唔会!因为佢地會有另一要求!見識过!
無錯,滿足完一個,又話另一個未滿意

唔好點評我

男爵府

2024年龍年勳章

引用:佢落台話咁易啦,阿伯當年都係腳痛辭職嘅。

原帖由 彭三順 於 14-10-06 發表
佢落台話咁易啦,阿伯當年都係腳痛辭職嘅。。。

但佢辭職對件事有無幫助?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 彭三順 於 14-10-06 發表雙非

呢d咪攪屎棍囉!亂佢地先有得益同自我價值(佢地覺得)

唔好點評我

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-10-07+發表又話

以下說話係你講嘅~
我係講有d上街既人係因唔支持政府用催淚彈武力鎮壓和平威者,憤而上街抗議,佢地未必100 ...
我講自己見解,邊句有其他意思係「人講就唔得」?係你一路追住我,我先回應,「有你講無人講」似apply落你到啱d !

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你好嗎 發表於 14-10-7 08:38
點評人咁陰濕
個個把尺唔同就大晒?係咪要滿足晒咁多把尺先得?一齊靜坐當初目的就要真普選,依家一時 ...
俾你笑c, bk好多陰濕嘅人,我俾人點唔小

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+14-10-07+發表又話

以下說話係你講嘅~
我係講有d上街既人係因唔支持政府用催淚彈武力鎮壓和平威者,憤而上街抗議,佢地未必100 ...
我講自己見解,邊句有其他意思係「人講就唔得」?係你一路追住我,我先回應,「有你講無人講」似apply落你到啱d !

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 彭三順 於 14-10-06 發表佢落

原帖由 木土土 於 14-10-06 發表
佢肯落台,條街既人相信會少咗一半,佔中發起者包括學聯也有多一個下台階,你話對件事有無幫助?

...
班人仲要落台階?唔係話全民自發既嘛?咩世界!

不知所謂的乙陸!!!

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

魚子媽媽 發表於 14-10-7 09:13
我夠唔知撐攻民黨嘅人諗咩啦,事實擺在眼前,係攻民黨一直做緊破壞香港利益嘅事,每個地方嘅法係因為咩而制訂?還不是為了保障本土人利益,但而家哩班人玩法,出賣港人利益,係一而再喎,法喺哩班人手上已經成為傷害港人嘅刀,巿民聲討佢哋嘅時候,班人就叫香港人捍衛訟棍手上嘅刀?哩把令香港流血不止嘅刀?

侯爵府

引用:Quote:原帖由 你好嗎 於 14-10-07 發表以下

我講自己見解,邊句有其他意思係「人講就唔得」?係你一路追住我,我先回應,「有你講無人講」似apply落你 ...
你嘅見解係話梁生落台就俾到示威人士有下台階。咁重唔係打橫黎

唔好點評我

首頁

尾頁

跳至