夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:嫁得過?嫁吾過?

禁止訪問

引用:我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

嫁唔過,不會同居

男爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回

炒股票不是有多餘 $$$ 先去炒, 要向銀行借$ 填數, 去旅行又想 look 住咭先, 理財有問題。

回到家, 打機問題, 你就要看下你自己的感受了。我c6 都是回家打機, 不過, 我地仍有時間交流。

青春有限 ..... 自己想想

男爵府

育兒性格勳章

Muimuipoon 發表於 14-11-5 14:29
信佢一成,相目失明。還清d錢再觀察多一年半栽才決定。
Agree

男爵府

育兒性格勳章

大細心 發表於 14-11-19 17:10
炒股票不是有多餘 $$$ 先去炒, 要向銀行借$ 填數, 去旅行又想 look 住咭先, 理財有問題。

回到家, 打機問 ...

大宅

引用:我其實好想問下呢度d+sis+意見,點先叫一個

原帖由 tatababyy 於 14-11-05 發表
我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個嫁得過ge男人?我同e家男朋友拍拖幾個月,佢大我1歲(2字尾)系個傻下 ...
其實我未結婚之前都無意中發現c6欠落10幾萬數(話係幫屋企人還),起碼5年+至還完,當年都3字頭啦我,點等,但後來都有傾到結婚的問題,我決定俾一年時間佢,我地各自各儲錢,我話一年後大家有儲到就繼續攪結婚的野,如果佢無就當無計劃過就甘算,過左個令2個月,佢用左佢緊餘的積蓄買左隻介子仔俾我,之後的每個月,佢主動俾錢我儲,有無心真係睇下個人點架咋,到而家,佢仲有大約三年就還哂錢,我地的bb下個月都出世啦

侯爵府

引用:Quote:spikenard 發表於 14-11-6 10:44 仲

原帖由 tatababyy 於 14-11-06 發表
有阿,佢有話筆數還到年未份花紅可以還得曬wo之後生活就會好好多, 琴晚傾好下月份糧比我管....
我其實已經好 ...
其實又唔覺得好有問題啵,佢炒燶股票,借左錢黎還,(只係投資失利,當然可以叫下次小心啲啦!) 佢預期到自己年尾有花紅可以還清,都才係2,3個月後嘅事,咁有咩問題,周轉一下,唔洗要慳到節衣縮食嘛,咁唔算理財失敗,佢唔係搞唔掂條數,要供幾年嘛!再講你要佢慳,佢停止出去高消費活動,咁留喺屋企打機仲想佢點呢?有時可能打得沉迷左,咪傾下,捉佢落街散下步,買雪條,轉轉個視線,當然幾個月咁短時間你可以再觀察下先,但唔見得佢咁差吖!

禁止訪問

引用:Quote:tatababyy+發表於+14-11-5+15:42+我

禁止訪問

公爵府

幾個月就同居 ? live with his whole family ???

水晶宮

BK Milk勳章

引用:信佢一成,相目失明。還清d錢再觀察多一年

原帖由 Muimuipoon 於 14-11-05 發表
信佢一成,相目失明。還清d錢再觀察多一年半栽才決定。

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:我其實好想問下呢度d+sis+意見,點先叫一個

大宅

等佢還晒錢先講啦
不過成日打機真係唔掂囉

男爵府

引用:我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個

原帖由 tatababyy 於 14-11-05 發表
我其實好想問下呢度d sis 意見,點先叫一個嫁得過ge男人?我同e家男朋友拍拖幾個月,佢大我1歲(2字尾)系個傻下 ...
會問銀行借$既人, 隨時會借第2次,俾我唔會揀

男爵府

拍拖都唔係好耐, 睇定D先囉!
我都有個愛打機既老公, 一齊就快8年,
同你男朋友差唔多, 無不良嗜好, 收工就返屋企打機,
投入起上黎可以成晚都唔理我無交流, 亦都唔會用錢玩game.
有時忍無可忍會出聲話下佢, 佢都會聽我講改善一排咁.
我地有個小朋友, 為左打機佢的確放棄左唔少親子時間,
但都會幫手睇下功課, 幫手沖涼, 每日一齊玩一陣(15分鐘左右啦)!
問我接唔接受到, 我OK既, 因為佢仲算係有分寸, 見我發脾氣都會收歛下.

大宅

回覆:嫁得過

我只係覺得,佢同你係屋企係因為覺得同你出街係浪費錢,你同佢同居,仲要買埋餸煮埋佢食,啱啱拍拖又唔去街日日係屋企真係悶到喊!你自己諗過喇

複式洋房

回覆:tatababyy 的帖子

嫁不得。

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:tatababyy 發表於 14-11-5 14:48 一

原帖由 Nancy20090615 於 14-11-05 發表
佢係無腦無計劃, 有勇無謀, 講叻過做, 好逸惡勞, 咁得閒打機, 做 PT 快 D 還晒錢同儲錢結婚好過喇.

咁都做到investment bank

男爵府

BK Milk勳章

佢所講的同做係2回事!呢的男人信唔過!
我怕你遲早比佢賣落火坑還$
走巴啦

首頁

尾頁

跳至