親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

masansan...birdbird

好驚je...

我打算book Shangri-La's Tanjung Aru Resort & Spa ...希望矛啦
原文章由 birdbird 於 08-4-7 23:07 發表

呵呵, 咁我上星期去Magellan就非常好彩....
我只係見過一條 蚯蚓.

大宅

Thanks a lot!
原文章由 JChan 於 08-4-7 21:21 發表
九龍機鐵站是可以check in &托運行李. That's why I plan to fly from Shenzhen.

See the tour from Sunflower :
Taking Airasia, from $2099
http://www.sunflower.com.hk/tourpdf/SMT-NT-08-029.pdf

Taking CX ...

男爵府

portiabb,
夠有凸啦! 2萬包埋洗費都仲得呀, 食野好平之嘛, 又無野買!
我諗諗下都係會選Tanjung居多, 係無左條泳池滑梯玩o者, 到時都係出島玩居多架啦!

原文章由 portiabb 於 08-4-8 09:30 發表
ee...馬航有呢2班雞咩 水喇...人搵料我搵料搵到烏tuen tuen 係呀...$$$出到6月30咋...所以我只係搵緊果邊d資料... 仲未知呀...我諗2大1小(3+yr)...20k夠喇掛:qu ...

琥珀宮

係咪夠有凸ga... 我e+初步淨計package都要12k wor(cathy holiday)...不過無野買呢樣我都好放心 ...你會係邊度訂呀...我揀搭ka呀...因為時間好d...早去晚返可以玩得盡d 我今朝睇極都睇唔到馬航有早去晚返...真係發雞盲
原文章由 GaryF 於 08-4-8 13:08 發表
portiabb,
夠有凸啦! 2萬包埋洗費都仲得呀, 食野好平之嘛, 又無野買!
我諗諗下都係會選Tanjung居多, 係無左條泳池滑梯玩o者, 到時都係出島玩居多架啦!

...

[ 本文章最後由 portiabb 於 08-4-8 13:19 編輯 ]

男爵府

馬航真係有0800既航班架, 11:05到步, 逢二五六飛!
醒個網址比妳睇多次啦, 哈...
http://www.malaysiaairlines.com/getdoc/b505a63b-2978-4704-b53a-599d03e6546a/MH_e-Timetable.aspx

仲有, 真係有條大蜥蝪在Sapi島的, 一陣pm張相比妳睇, 好驚呀!

原文章由 portiabb 於 08-4-8 13:16 發表
係咪夠有凸ga... 我e+初步淨計package都要12k wor(cathy holiday)...不過無野買呢樣我都好放心 ...你會係邊度訂呀...我揀搭ka呀...因為時間好d...早去晚返可以玩得盡d :ha ...

男爵府

我無所謂既, 馬航同港龍既航班都差唔多時間, 不過早機去就可能無咁早可以check in, 起碼都2點, 唔知可唔可以寄存行李先呢?
我都會早去晚返呀, 玩足4天!

原文章由 portiabb 於 08-4-8 13:16 發表
係咪夠有凸ga... 我e+初步淨計package都要12k wor(cathy holiday)...不過無野買呢樣我都好放心 ...你會係邊度訂呀...我揀搭ka呀...因為時間好d...早去晚返可以玩得盡d :ha ...

琥珀宮

水...真係發雞盲...我search唔到你講果班雞呀

你個web好正呀 不過果條野真係好得人驚wor
原文章由 GaryF 於 08-4-8 13:52 發表
馬航真係有0800既航班架, 11:05到步, 逢二五六飛!
醒個網址比妳睇多次啦, 哈...
http://www.malaysiaairlines.com/getdoc/b505a63b-2978-4704-b53a-599d03e6546a/MH_e-Timetable.aspx

仲有, 真係有條大蜥 ...

琥珀宮

寄存行李應該有ge...好似果個人咁...擺底行李出去搵食囉
原文章由 GaryF 於 08-4-8 13:59 發表
我無所謂既, 馬航同港龍既航班都差唔多時間, 不過早機去就可能無咁早可以check in, 起碼都2點, 唔知可唔可以寄存行李先呢?
我都會早去晚返呀, 玩足4天!

...

男爵府

妳唔係呀嘛~~真係搵唔到? 好驚呀!
果條野真係...打死我都唔上Sapi島呀! 不過有人話Sapi好多垃圾喎又...真係唔知邊個先真!

原文章由 portiabb 於 08-4-8 14:09 發表
水...真係發雞盲...我search唔到你講果班雞呀

你個web好正呀 不過果條野真係好得人驚wor

琥珀宮

不過果個人又話sapi島正d bor 喂...你諗至幾時去ga... 我諗諗下都應該要9月先去到囉...e+乜都唔firm...驚到時未plan好就走左去...比我果個
原文章由 GaryF 於 08-4-8 14:18 發表
妳唔係呀嘛~~真係搵唔到? 好驚呀!
果條野真係...打死我都唔上Sapi島呀! 不過有人話Sapi好多垃圾喎又...真係唔知邊個先真!

...

男爵府

我會7月中去呀...一放暑假就去! 唔駛plan咁耐呀嘛, 我盡快完成本天書啦, 咁妳5月都去得架啦!

原文章由 portiabb 於 08-4-8 14:28 發表
不過果個人又話sapi島正d bor 喂...你諗至幾時去ga... 我諗諗下都應該要9月先去到囉...e+乜都唔firm...驚到時未plan好就走左去...比我果個 ...

琥珀宮

咁我等你努力喇... 5月又唔會...我果個比個期我係6月or 9月
原文章由 GaryF 於 08-4-8 14:42 發表
我會7月中去呀...一放暑假就去! 唔駛plan咁耐呀嘛, 我盡快完成本天書啦, 咁妳5月都去得架啦!

男爵府

咁一於6月啦, 妳去完可以報料比我嘛, 哈...

原文章由 portiabb 於 08-4-8 14:50 發表
咁我等你努力喇... 5月又唔會...我果個比個期我係6月or 9月

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章

GaryF

多謝你send 條 link 俾我,果然係一個勤力嘅好學生 ,錫啖先 。不過我好期待你本天書面世

原文章由 GaryF 於 08-4-8 14:42 發表

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

GaryF,
馬航係得下午機咋,你話個班早機咪係KA既羅,你睇真d, 個班MH9061係operate by KA既!

琥珀宮

妖妖妖妖
原文章由 GaryF 於 08-4-8 14:57 發表
咁一於6月啦, 妳去完可以報料比我嘛, 哈...

男爵府

嘩...好大壓力呀!mouth:

原文章由 水晶樹媽媽 於 08-4-8 15:42 發表
GaryF

多謝你send 條 link 俾我,果然係一個勤力嘅好學生 ,錫啖先 。不過我好期待你本天書面世

男爵府

我諗佢地係join services, 因為佢地既時間係一樣的, 即係一人出一架機! 如我book馬航早機都得, 不過去到就係坐港龍機; book港龍下午機又得, 去到又係坐馬航咁掛! 所以book邊間都無所謂, 只要早機去就得啦!

原文章由 question_06 於 08-4-8 17:01 發表
GaryF,
馬航係得下午機咋,你話個班早機咪係KA既羅,你睇真d, 個班MH9061係operate by KA既!

琥珀宮

可以咁又唔錯bor
原文章由 GaryF 於 08-4-8 19:43 發表
我諗佢地係join services, 因為佢地既時間係一樣的, 即係一人出一架機! 如我book馬航早機都得, 不過去到就係坐港龍機; book港龍下午機又得, 去到又係坐馬航咁掛! 所以book邊間都無所謂, 只要早機去就得啦!
...

子爵府

好媽媽勳章

GaryF...
麻煩可唔可以pm埋比我呀

另想問如果2大1小(4歲)慳慳地連住宿和出島大概要幾錢?
萬3-萬4可以嗎?
同埋邊間酒店較適合小朋友?有無KIDS CLIB?

麻煩晒,因我計劃5月出發
我個小bb在27/11出世了 27/11 3.46kg 叫恩晞 Kristin ~恩晞豬的相薄~

首頁

尾頁

跳至