自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

個職員好鬼離譜
撐你,姊妹!

大宅

回覆:勁嬲,喺匯豐度覺得受到不平事,請問可以去邊度投訴呢?(

佢係咪臥底?
番, 唔好喊!

優秀的政治家必須是個令別人相信他有誠信的大說謊者。
麥基亞維里

翡翠宮

回覆:勁嬲,喺匯豐度覺得受到不平事,請問可以去邊度投訴呢?(

咁奇怪,邊間分行??

琥珀宮

引用:我喺單親媽咪,因為前夫要個大仔自己開戶口

原帖由 bulldemon 於 14-12-24 發表
我喺單親媽咪,因為前夫要個大仔自己開戶口話可以過零用錢俾佢,所以要我帶佢開個匯豐戶口。
兩星期前去過 ...
個staff可能真係無禮貌,不過而家所有銀行開戶都比以前麻煩!你既case個仔唔夠18歲唔比開一d都唔出奇!

正路你先在hsbc開成人戶口,之後再幫你唔夠18歲既仔開會容易d!

琥珀宮

我喺單親媽咪,因為前夫要個大仔自己開戶口話可以過零用錢俾佢,所以要我帶佢開個匯豐戶口。
兩星期前去過 ...
不如去恆生開單名戶口啦!

大宅

Push push push

珍珠宮

hsbc係咁架,佢認為你係冇潛力客戶,如果你一個月存萬五可能就冇問題!

男爵府

我上次都遇到白痴職員,我問佢禮券可唔可以入入票機,佢竟然答我唔知!我話連職員都唔知既話,咁我可以問邊個?佢先識去問其他同事!

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:同埋,既然有恒生戶口,真係無需要開匯豐,

原帖由 ckat 於 14-12-24 發表
同埋,既然有恒生戶口,真係無需要開匯豐,因為兩間銀行可以用櫃員機過數。

...
我都想講,爸爸可以透過ATM 過數去仔仔嘅恆生戶口,唔需要特登去匯豐開戶口。

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珍珠宮

米巴太太 發表於 14-12-24 22:02
我上次都遇到白痴職員,我問佢禮券可唔可以入入票機,佢竟然答我唔知!我話連職員都唔知既話,咁我可以問邊 ...

但你個問題都好......咩吓喎

翡翠宮

如果你真係好唔開心,你可以上網投訴佢。雖然銀行唔會想接呢類細額戶口,但咁講野又真係差d.

侯爵府

引用:Quote:ckat+發表於+14-12-24+18:44+同埋,

佢老豆係都要個仔開個匯豐戶口,因為佢係匯豐出糧,話匯豐過匯豐好快,而且方便埋佢屋企人俾零用錢兩兄弟用 ...
我試下答你。

個職員應該係要問清楚,怕借小朋友戶口洗黑錢。第二係佢哋銀行唔夠某個數但又用櫃台服務係要收服務費,唔夠最低結余也會收。但某些人係可以waive, 個職員也要衡量呢個戶囗的效益。每月1500,用佢eps, 也是服務,再加上懷疑。

有jm 話拿一百幾十萬去開戶,其實不是錢多銀行就會笑曬,佢哋有責任知道資金來源!職員做多隻case 又無得分,但比人開咗個黑錢戶口佢就頼嘢咯!所以寧願問清楚D,做少一隻無所謂,做錯一隻就xx!

MsBusy    發表於 14-12-24 22:20

公爵府

兩星期前去過 ...
你應該傾左10分鐘吾對路問佢取咭片,佢就驚投訴,会好好服務

侯爵府

引用:Quote:原帖由+bulldemon+於+14-12-24+發表

原帖由 ope 於 14-12-24 發表
我試下答你。

個職員應該係要問清楚,怕借小朋友戶口洗黑錢。第二係佢哋銀行唔夠某個數但又用櫃台服務係要 ...
樓主唔使唔開心!人哋唔係針對你!按程序工作啫。不關你單不單親事。

但佢態度可以好D。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 bulldemon 於 14-12-24 發表

原帖由 cibewong 於 14-12-24 發表
因為而家銀行開戶口要必須問客人資金來源、交易次數及交易金額、開戶用途,是金管局要求的,不是銀行要求, ...
問題係職員無禮貌,無解釋清楚,好似審犯

子爵府

畀面勳章

引用:Quote:SophieYan+發表於+14-12-24+19:16+你

我已經攞晒個經理同個職員卡片,星期一先可以打去投訴佢哋,我由2點半攪到4點10先行出間銀行呀!
...
你引用有被歧視感覺,佢哋好怕d客用呢d字眼,因為有法例,所以你記住打去投訴又或者可以寫投訴信,每間分行都有意見表格可供人客填寫,寫完記得用郵寄方法千其唔好交去分行,有咭片更加好寫清楚分行名職員名,你話有hard feeling and被歧視,要求書面信回覆,記得引用被歧視同保留追究責任

侯爵府

引用:防洗黑錢都唔係防個14歲&

原帖由 Caravaggio 於 14-12-24 發表
防洗黑錢都唔係防個14歲&#135361;仔呀嘛?! 痴線! 我覺得你直頭應該返去問佢可唔可以去金管局投訴佢,問 ...
又唔係呀,見過新聞有人專搵小朋友犯案(例如運毒)(唔係講樓主)。
我諗問咁多個職員都係跟指引姐,唔係就直接開啦,仲嘥時間咩?何況連經理都話唔俾開,我諗佢程序上冇錯。講真hkb咁多客,佢唔想做細户口客都唔係今時今日嘅事了,建議樓主叫前夫俾大仔一舊錢去開户睇下得唔得啦

大宅

匯豐職員寸過碼頭咕喱,對眼生係頭頂,專蝦老人婦孺
:-D :-?

別墅

正賤bank..職員&經理都廢

珍珠宮

咁無匯豐任何户口,申請匯豐信用咭係咪會唔批?

朋友無户口幾年前試過申請,但唔批,話可以去攞番信貸機構調查報告,佢無攞話自己無欠債和無欠咭數,唔批就算!

原來滙豐咁嚴㗎

首頁
34567...9

尾頁

跳至