自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:會掛住父母,但唔會掛住一齊住既日子,雖然

原帖由 lovelyyy 於 15-01-05 發表
會掛住父母,但唔會掛住一齊住既日子,雖然父母好錫我,我亦都唔需要做家務,但始終我鐘意自由,想做咩就做 ...
有同感

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

珊瑚宮

引用:我就覺得差不多好在我老公都會幫下手做家務

原帖由 girlbear 於 15-01-05 發表
我就覺得差不多
好在我老公都會幫下手做家務
我老公都會主動幫手,大家分工合作

子爵府

回覆:會唔會突然有掛住同父母一齊住既日子?

冇,老公對我最好。

用戶要求終止服務

fatpanda 發表於 15-1-5 12:16
你爸爸好恐怖?

仔就被咒罵-----你將來一定眾叛親離/ 妻離子散

女就被罵--------你做雞啦

同台食飯咪看住D 餸, 飯後會被清算咒罵....邊個邊個爻夾左幾多舊餸, 邊個邊個食幾多舊餸先爬飯

我本人試過冬天沖緊涼, 佢走去熄左我熱水爐總制( 我有比家用)

小時候, 我自己熨校服, 佢突然罵我-----你用X 左我幾多電呀?

中學時比$ 2 元我做午飯錢( 當年2 元可買到2 個菠蘿包)

珊瑚宮

回覆:mok239 的帖子

得罪講,你爸爸好過份!

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:manshan86 的帖子

絕對有…尤其兩老已過左身

大宅

回覆:會唔會突然有掛住同父母一齊住既日子

無。。 童年回憶唔開心所以乜都唔記得。。。整係記得自己係奴隸。。慘到阿信咁~~ 識到c6後佢地先收儉啲。。但依家佢地無咗發洩對像~變成佢地自己家嘈屋閉。。 好興幸c6 對我超好救我出黎! 簡直係苦盡甘來 ...

禁止訪問

大宅

在娘家我是公主,萬千寵愛在一身

但嫁人後就調轉了

翡翠宮

2024年龍年勳章 熱血金章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 大廚勳章

掛,所以經常孖亞仔回娘家

The meeting of two personalities is like the contact of two chemical substances: if there is any reaction, both are transformed.

Carl Jung (1875 - 1961)

水晶宮

緊係會掛住啦!由其而家多左個篤眼篤鼻既6299,相比下覺得父母勁好

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

回覆:EVA222 的帖子

我一d都冇掛住。我仲只得半邊床位

水晶宮

BK Milk勳章

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章 2021可愛聖誕B勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

我無

伯爵府

manshan86 發表於 15-1-5 09:22
出左去住之後,另一半又唔會好似父母咁時時刻刻關心自己
父母總係會最想令到自己開心幸福,大個左就冇左呢支 ...

樓主係咪結婚冇幾耐, 未習慣?
我地結左婚三年, 不過之前係外國, 所以我離開左娘家好多年, 唔會特別掛住.
至於另一半係唔係時時關心自己, 我估睇人, 我老公都幾體貼架. 你可以"educate"下你老公, 男人唔係個個會自動吹寒問暖, 建立左習慣會好D架啦.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:manshan86 的帖子

冇,唔想再同父母住,最多樓上樓下。

大宅

唔掛住,因為阿爸好嘈,好大聲講野。。諗起都驚

首頁

尾頁

跳至