自由講場

跳至

首頁
34567...10

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

就算有職員睇住, 佢都唔知你係架車的主人定係偷野。再講你可以租佢D BB車, 無咁肉痛

侯爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 熱血勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:小心!!!迪士尼奇妙旅程﹕被偷bb車!樂園推卸責任!

Bb車可以點鎖?
係咪鎖碌同車身
等佢推唔到?
要偷就要搬起?

請指教

男爵府

畀面勳章

我同親個囡去都寧願用咩帶唔推bb車 除左有次同埋老公去先推 不過就輪流睇車唔會一齊入去玩 始終有個人睇下自已野係放心d

男爵府

我幾年前入去時推車一定帶自己鎖,其實有留意既,好多年前好多人已經講過迪迪尼有人偷stroller. 迪迪尼是夢幻王國,但入去既遊客不夢幻呢。明白樓主激氣,但入面既員公真的不是代客泊車幫你睇車的, 這次是花錢買教訓。

子爵府

.....

水晶宮

引用:香港人真係愛投訴,有乜閃失,一定人地錯人

原帖由 大將軍 於 15-01-21 發表
香港人真係愛投訴,有乜閃失,一定人地錯
人地寫得清清楚楚,私人物品客下自理
揸車去shopping ma ...
係啦!

男爵府

引用:Quote:原帖由+milktealai+於+15-01-21+發表

原帖由 晴B媽 於 15-01-21 發表
用咩鎖,可分享嗎?
單車鎖,鎖欄桿

子爵府

.....

禁止訪問

回覆:小心!!!迪士尼奇妙旅程﹕被偷bb車!

水晶宮

樂園本身都有disclaimer免責聲明,所以自己看管自己財物好合理!我帶架舊車去,俾人攞咗都冇咁傷,又或者可以claim家居保險!

子爵府

如果你放係佢LOCKER而唔見就有責任, 只可以話係不幸, 不能/無可能因為其他人既貪心佢地要負全責.

伯爵府

點解唔企起出口等呢?因為出口得一個,有心偷走既話企門口望實,一定搵到,但你周圍走,更加難搵,如果佢只係用完就唔要,樂園職員會發現,難為左兩個小朋友

寶石宮

引用:Quote:原帖由 milktealai 於 15-01-21 發表

原帖由 晴B媽 於 15-01-21 發表
用咩鎖,可分享嗎?
普通單車鎖咋

禁止訪問

公爵府

雖然迪士尼道理上可以講係冇責任,但係樂園明知偷bb車呢啲嘢經常發生都視若無睹,唔諗啲措施去令到啲客人放心啲,但價又識加,優惠又識減,淨係服務唔改善,同港鐵差唔多,我會對佢印象唔好咯,客人自己帶鎖保障自己又話唔俾,會剪鎖,佢架bb車都唔係個個bb啱坐啦,所以我冇帶小朋友入迪士尼……

琥珀宮

引用:雖然迪士尼道理上可以講係冇責任,但係樂園

原帖由 feifei_baby 於 15-01-21 發表
雖然迪士尼道理上可以講係冇責任,但係樂園明知偷bb車呢啲嘢經常發生都視若無睹,唔諗啲措施去令到啲客人放 ...
唔喜歡唔去就最正確

珍珠宮

正如你泊車,政府有指定位置,唔可以亂泊,你跟住指示去泊但唔鎖車,失竊既話係咪要政府賠?

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

引用:雖然迪士尼道理上可以講係冇責任,但係樂園

原帖由 feifei_baby 於 15-01-21 發表
雖然迪士尼道理上可以講係冇責任,但係樂園明知偷bb車呢啲嘢經常發生都視若無睹,唔諗啲措施去令到啲客人放 ...
同意
假如香港某區經常發生搶刧案
咁警方係咪應該派多d警員巡邏或者裝多d cctv呢?
唔通又話 唔關政府 警方事架喎
唔好帶銀包出街囉 街實有壞人架啦
比人打劫又賴人咩

當然 小心自己財物 係自己責任
但迪士尼係私人地方 冇可能乜都唔理縱容小偷 帶鎖又剪鎖(咁當然要泊係泊車處而唔阻路)

只要迪士尼多小小措施就可避免啦

侯爵府

引用:只要有大陸人的地方,我唔會就咁放野出黎

原帖由 ipipipip 於 15-01-21 發表
只要有大陸人的地方,我唔會就咁放野出黎
我諗暫時只有墳場墓地先可以放心擺嘢出嚟~

別墅

回覆 MIYUKIFONG 的帖子

呢個服務仲有冇 ? 我去咁多次, 係舊年係入場時俾過一次number card 我用
近呢幾次都唔見有Staff 睇住車

係咪真係有職員剪鎖? 我每次玩遊戲放低架車真係心掛掛, 所以前排買左個單車鎖, 諗住下次入去鎖車

雖然道理上迪士尼係無責任, 但好同情樓主, 因為去迪士尼都係為陪小朋友玩, 如果爸爸去睇住架車, 媽媽帶小朋友去玩, 就無左親子遊既目的

首頁
34567...10

尾頁

跳至