婆媳關係

跳至

首頁
34567...10

尾頁

大宅

咁如果平時係工人湊, 咁個仔大個咪要跟工人反菲律賓

伯爵府

回覆:麻煩親戚話要每個星期六或日比佢全日見我個仔(無我的)

樓主企硬,加油!! 真係唔好俾佢單獨見你個仔,一定被落重藥!!

你老公再嘈你,叫佢攬姨婆瞓啦!唔好搞你兩母子

男爵府

仔仔都唔肯去,梗係唔比啦

伯爵府

真係一樣米養百樣人,咁嘅人都有,一百歳唔死都有故仔聽。同佢講"你系边位?再亞g亞左,我就報警,再申請禁制令等你在我仔500呎內都不得出現!"

男爵府

回覆:初級媽咪 的帖子

你要學識拒絕同保護個仔,點解個仔唔肯跟佢你都要個仔見佢?咁樣做令到小朋友好冇安全感,唔做親戚就唔做,點解佢有權支配你個仔?

侯爵府

見佢老x ,你老公係咪真係癲得咁正常,明明果個八婆離間你地感情,影響家庭和諧。仲撐佢,我一定反台,仲要有咁大反咁大,你老公真係無得救,佢呢件八婆都斗纏左你屋企夠耐啦,係時間開佢拖。

索爆媽咪    發表於 15-2-18 01:57

大宅

回覆:lazywife 的帖子

我超級同意

大宅

樓主,你要俾啲勇氣呀

大宅

熱血勳章 畀面勳章

傻豬嚟嘅.....
果個只係姨婆,對妳仔女邊有權話事㗎?

佢要湊要話事嘅,就去湊番自己果個!

個老公保護唔到妳同小朋友,呢啲男人要嚟真係唔知做乜

男爵府

引用:Quote:初級媽咪 發表於 15-2-8 23:47 回覆

原帖由 方方媽媽 於 15-02-09 發表
你要記住今日既承諾呀!
唔係對BK JM承諾,係你對孩子的承諾.
因為一個軟弱的媽媽,係保護唔到孩子的,
同意呀,嚮另一篇文見你老公話自己個仔係狗,你如果自己都唔硬淨d保護佢,單靠你個不知所謂既老公就大鑊。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 15-02-09 發表你

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

佢越係要見我就越唔俾見, 爆你C6啦, 家陣邊個10月懷胎, 你係亞媽你有絕對話事權, 唔係個邊話要點就點, 話佢知你屋企人都指明要個個星期六日都要見小朋友, 等得就叫佢等啦, 每逄星期六日你就帶小朋友去公園又好, 圖書館睇書都好, 就係唔俾人打得响個如意算盤, 啋佢都有尾

子爵府

樓主,睇完你講嘅野,真心講,你99's妹好想要咗你個仔,有種據為己有嘅心態,依家你自己湊返,佢開始出招想硬搶你個仔喎。去到呢個地步,我覺得已經可以開門見山囉,過時過節大家出嚟飲餐茶,見個面,冇問題,但要假期接走你個仔單獨相處就萬萬不能,你要強硬啲,因為依家你老公已經靠唔住,只有你先保護到個仔,加油

男爵府

BK Milk勳章

回覆 applebaby622 的帖子

我老公話, 原來佢已同阿姨反面, 以後佢地約仔的事佢唔會理, 由我決定...今日, 99走去問我老公, 佢地好似今個星期六約左我個仔, 我老公話佢唔知唔理唔好問佢, 跟住佢打嚟問, 我話下...我星期六約左家人做節喎, 邊有應承佢呀, 唔好成日無約實就當係啦, 我話我自己打比佢, 打左3次都無人接...
一直以嚟我99只會有份參與出去, 無話幫手攞人的, 而家又無啦啦拉我99落水.

大宅

初級媽咪 發表於 15-2-11 11:18

我老公話, 原來佢已同阿姨反面, 以後佢地約仔的事佢唔會理, 由我決定...今日, 9 ...

雖然你話你老公同佢阿反左面, 不過從字面睇, 我覺得你老公擺左你上, 佢話唔知唔理唔好問佢, 咁即係代表你唔比, 所以佢咪打來問你, 你老公應該直接KO你99's妹, 話唔得閒, 唔得, 唔好越攪越複雜, 簡單直接say no, 一定要由你老公親口講, 因為是男家的人, 應由他處理。

男爵府

BK Milk勳章

回覆 kwokbobo 的帖子

啱啱我老公先又打嚟講, 話好煩點點點...我話, 係咪人地渣住你條頸, 要脅你一定要咁咁咁, 如果唔係就無親戚做, 我都要應承佢先...我無話唔比佢地出去, 但要我一星期一定要其中一個星期六/日比你地全日出去, 我真係做唔到, 一定我都係咁講的.

男爵府

我會唔理佢. 99都無情講.

星期六日FAMILY DAY. 仲要每星期攞走人個仔.

做媽要企硬

子爵府

初級媽咪 發表於 15-2-11 11:18

我老公話, 原來佢已同阿姨反面, 以後佢地約仔的事佢唔會理, 由我決定...今日, 9 ...
既然你老公同佢姨都反咗面,你更加唔駛理佢啦,唔好打比佢同佢聯繫啦,你都同99講咗約咗人了,唔比個仔佢見一年半載,我諗佢就唔會再要求見你仔喇,緊記要狠下心腸。

男爵府

回覆:初級媽咪 的帖子

樓主妳唔需要同佢地解釋咁多,只係話唔得閒,之後得閒先約佢一齊出黎飲茶,如果再鬧妳要脅冇親戚做妳咪反枱囉,唔使再同佢地客氣,拿勇氣出黎啦!

大宅

彩佢都傻,以後一日都唔好比佢地單獨帶走你個囝,你要企硬!

首頁
34567...10

尾頁

跳至