自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:我被炒既原因竟然係客人抽到大獎

男爵府

唔做都擺啦,過埋年搵過份,加油,街市側邊3層既

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我係荃灣某一個新開既嬰幼兒用品公司既前職

原帖由 agiselle 於 15-02-14 發表
我係荃灣某一個新開既嬰幼兒用品公司既前職員,做左2星期就被人炒左,而被炒既原因竟然係客人抽到大獎!個 ...
我諗起某公司annual dinner抽獎要做馬,難為d職員要幫手

侯爵府

男爵府

吓好衰

伯爵府

引用:Quote:原帖由 tomatoMM 於 15-02-14 發表公

反而佢要告番我轉頭囉

水晶宮

咁衰架呃人

象牙宮

scheong 發表於 15-2-14 06:52
咁都得!前所未聞,樓主,老細炒你有無信?不如去勞工處開定file先!

probation, employer can fire anyone without reason...
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

可以清楚D解釋吓,點解班人無放1、2、3 奬入個箱,都會有人抽到?

呢點唔係好合理

伯爵府

想生BB熱投

引用:Quote:原帖由+emmiedustie+於+15-02-14+發

下。。會係犯左咩法?但反而佢地話我犯左法,話我做馬,仲要告我
叫佢地告啦!睇下邊個出事?全部公開抽獎都要拎牌照架!佢地搵你你有無6音?間嘢衰得咁緊要應該搬佢上生果報,等佢快啲執!

其實佢都唔係俾我地香港人去嘅!佢地睇中對面條金街,俾自己人血拼啫!

I am Agent P

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

睇唔明,個客贏大獎同你被炒有乜關係?

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

佢咁屈你,臨走有無一對三咁問侯下對方?

象牙宮

2024年龍年勳章

子爵府

引用:睇唔明,個客贏大獎同你被炒有乜關係?

原帖由 LazyBear 於 15-02-14 發表
睇唔明,個客贏大獎同你被炒有乜關係?
我睇完嘅結論係,樓主應該有份幫手睇人抽獎,咁啱佢睇嘅時候就有人抽中大獎,該公司冇放123獎落去,而唔知咩因由,個大獎响個箱內,公司就懷疑樓主同中大獎者有關係,誠信問題炒左樓主。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

複式洋房

引用:Quote:原帖由 agiselle 於 15-02-14 發表下

原帖由 panyeung 於 15-02-14 發表
公司告你?有其他内情吧?
其實無其他内情既,一個罪名莫須有

複式洋房

引用:如果因呢件事抄你 你可以去勞工處告佢無理

原帖由 babyco 於 15-02-14 發表
如果因呢件事抄你 你可以去勞工處告佢無理解僱
但會唔會攪好耐呢?

首頁
34567...16

尾頁

跳至