自由報料

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:至於啲膏,我感覺氣味同質感同我支一樣。以

原帖由 cheukyingmama 於 15-06-30 發表
至於啲膏,我感覺氣味同質感同我支一樣。以上是给大家参考,純綷個人意見。報告完畢
jm多謝你的詳細資料呀,very very 有heart

侯爵府

引用:點解禁多人問有咩用,大家都唔答既?我都想

原帖由 chiling009 於 15-07-01 發表
點解禁多人問有咩用,大家都唔答既?
我都想知有咩用呀
見到有個jm好有heart提供資料,我都上網搜尋下呢支膏的用途~

根據官網上指出有許多不同的功效:
包括擦傷、割傷、刮痕、燙燒傷、瘀青、乾裂、皮膚疹、昆蟲咬傷、開裂傷口、青春痘、曬傷、寶寶屁屁紅腫等各種非常廣泛的療效!據官網指出,天然到還可以內服,以幫助消化的問題喔... 不過,這我倒還沒敢嘗試過... 總之重點是可以多方面解決舒緩以及消毒清潔的功效~ 就是個,讚啦!

男爵府

回覆:木瓜膏,超平$30

又係能醫百病的傑作

男爵府

虎到金來勳章

回覆:水草 的帖子

禁利害

男爵府

萬能羔?

伯爵府

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 chiling009 於 15-07-01 發表

原帖由 水草 於 15-07-01 發表
見到有個jm好有heart提供資料,我都上網搜尋下呢支膏的用途~

Thx

伯爵府

止痕幾好,搽暗瘡麻麻

珊瑚宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

水草 發表於 15-7-1 12:10

內服..........成支唧入口當JELLY食

manthy    發表於 15-7-3 02:18

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係新墟買左100蚊3支

複式洋房

珍珠宮

大宅

回覆:manestherpooh 的帖子

試過 燙燒傷好得、乾裂皮膚都得一擦不甩皮,寶寶屁屁紅腫都好掂,但我果支系托人系澳洲買的

寶石宮

別墅

引用:請問搽咩架?+好好用?

原帖由 gigi1020 於 15-06-30 發表
請問搽咩架? 好好用?
濕疹,潤膚,當潤唇膏用

別墅

引用:上網check過,新版係咁,但我唔肯定。下圖

原帖由 cheukyingmama 於 15-06-30 發表
上網check過,新版係咁,但我唔肯定。下圖是轉載给大家参考
我舊年係澳洲買,包裝與左手邊個支一樣,冇三角形

別墅

引用:回覆+cca929+的帖子有可能咁平嗎?++澳洲親

原帖由 msmilkli 於 15-06-30 發表
回覆 cca929 的帖子

有可能咁平嗎? 澳洲親友成日幫手買開,果邊所有Pharmacy做discount 都要賣 AUD $4.89 ...
係澳洲見過最平AUD3.99/25g

男爵府

淘宝都要¥22.50
http://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.43.eECAfv&id=520360813055&ns=1&abbucket=5

大宅

點解咁多人質疑賣$35太平嘅?澳洲買最貴都唔洗 A$5, 當佢七算好唔好!都係等如HK$35, 喱嗰係澳洲零售價,人哋都可以有錢賺,澳洲特價時賣唔洗 A$3,即係話入貨價 underHK$21, 咁香港藥房賣HK$35~38有乜出奇呢?

男爵府

可能係因為普通代購都要$40支以上,萬零就大約$46,更加有J M話團購要60幾。所以當有J M報料有$30支,就一定覺得抵。(雖然只揾到$100/3支or38/支).見藥房咁平,有時又担心係水貨或A貨。不過好似我咁,買嘅時候都想買3支(抵d嘛),但又驚買咗假嘢。比較完正版,應該係正貨之後。對於有興趣買,又唔去澳洲,又唔想代購嘅我都幾好㗎。所以我好THX樓主報料。
申報:支膏係俾阿囡搽濕疹。感覺都有d用,至少無steroid.自己試過搽,就止痕。不過從申:感覺好主觀嘅

男爵府

是但啦,見到好野梗係益下JM,況且有JM咁好做埋測試,亦可以放心用。等我星期六再去新墟仲見唔見到30蚊先,見到就開名啦

首頁

尾頁

跳至