自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

引用:Quote:原帖由+jzzz1102+於+15-07-04+發表繁

原帖由 99dogdog 於 15-07-04 發表
Ok ga, 因為好多司機都有裝HK Taxi呢個apps(用過咁多apps, 我覺得呢個最好)!咁當然要睇地區啦,偏僻啲既 ...
yeah,我都推薦呢個app。如果自己帶住bb麻煩d,就早d call,見差不多食完就call,worst case都係係餐廳等多一陣。

伯爵府

引用:Quote:oooasis+發表於+15-7-4+16:07+可以Ub

原帖由 guigui82 於 15-07-04 發表
我都覺得係, 樓主都係想問下市價啫, 唔知咪唔好答囉, 或者有其他建議都好, 但點解要串佢呢。

By the way, ...
其實都係同call的士類似。但距地架車係好d,咁收費同的士會有唔同(貴d),但服務態度一定唔錯。

大宅

回覆:月租司機服務

樓主,試吓打去Syncab問吓丫,我有用開,樓上亦有jm介紹,不過唔知去唔去離島。

子爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:Quote:oooasis+發表於+15-7-4+16:07+可以Ub

原帖由 guigui82 於 15-07-04 發表
我都覺得係, 樓主都係想問下市價啫, 唔知咪唔好答囉, 或者有其他建議都好, 但點解要串佢呢。

By the way, ...
計時間又計路程,貴的士少少,但可以接受。

大宅

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

speonyip 發表於 15-7-4 16:25
應該唔算貴,港島西去深圳一程都$1300
誇境點同啊, 港島去上水羅湖點搭都唔會咁貴

侯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 c.vieri 於 15-07-04 發表二

原帖由 jzzz1102 於 15-07-04 發表
其實我唔清楚市價係幾多如果連車連司機加隨傳隨到係大概幾錢?
我自己有車牌,但係外國係左呔,香 ...
無謂响度問啦,呢度,唔知點解,一問有關請司機都會俾人寸架。
我係草根,唔識答你。問下朋友啦。

侯爵府

醒目開學勳章

如果人工連車,唔包油同雜費,有jm 話十萬八萬,我都好想幫你做呀,做三個月就夠我換新車 ,可惜我係路盲。

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:請問有無人知邊度有公司出租司機連保姆車?

原帖由 jzzz1102 於 15-07-03 發表
請問有無人知邊度有公司出租司機連保姆車?
因為將會帶個14個月B返香港,部bb車又重,想租部車同司機方便出 ...
如果咁你不如call大的士啦!
早少少call定,每程加$60 +咪標價
星群的士

男爵府

真係唔係好明, 樓主由頭到尾都問得好客氣, 點解有人答到寸成咁, 難得人地有錢係唔得架, 香港真係越黎越多人憎人富貴厭人窮, 問2句都好似踩到佢條尾咁

講返樓主個case, 不如問下jm有無相熟的士司機, 我相信2xk應該有人肯接既

Sandytsy    發表於 15-7-21 17:50
carol_kaka    發表於 15-7-21 17:39
mininab    發表於 15-7-21 17:08
TRUBIMA    發表於 15-7-21 17:04
wcpcelia    發表於 15-7-4 22:24
koalamlam    發表於 15-7-4 21:57

伯爵府

引用:真係唔係好明,+樓主由頭到尾都問得好客氣,+

原帖由 lala1016 於 15-07-04 發表
真係唔係好明, 樓主由頭到尾都問得好客氣, 點解有人答到寸成咁, 難得人地有錢係唔得架, 香港真係越黎越多人 ...
可能有人唔抵得樓主,眼紅囉

Anpanmama    發表於 15-7-4 19:33

侯爵府

我覺得請司機就即是唔想地鐵同call van.有2萬幾人工好ok la.
不過租返d靚車出入個度每日一千幾百woh

翡翠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:真係唔係好明,+樓主由頭到尾都問得好客氣,+

真係唔係好明, 樓主由頭到尾都問得好客氣, 點解有人答到寸成咁, 難得人地有錢係唔得架, 香港真係越黎越多人 ...
我都覺得怪,咁都會葡萄人

大宅

引用:Quote:原帖由+lala1016+於+15-07-04+發表真

原帖由 Anpanmama 於 15-07-04 發表
我都覺得怪,咁都會葡萄人
香港真係有好多人紅眼症 仲要一開始自己睇錯嘢不停鬧鬧鬧,人地樓主已經覆得好客氣,仲係要咬住人地唔放

侯爵府

BK Milk勳章

你試下問下呢間,公司之前有啲大老闆嚟香港都係用佢哋

http://www.regentlimo.com.hk/hk/?file=kop8.php

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

因為將會帶個14個月B返香港,部bb車又重,想租部車同司機方便出 ...
其實uber而家真系好好,佢有的士,貨van,私家車,七人車,我call過3次,3次都系7人車,就算夜晚11點,都好快有車,價錢同的士其實一樣,但舒服好多,你可以試下先

男爵府

你試下call左uber後,再問那些司機能否接你單吧。

男爵府

其實搭的士可以call台加錢。 因為我呢半年搭的士成日係繁忙時段聽到啲人加錢2~30蚊叫車, 好快就有車覆。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:真係唔係好明, 樓主由頭到尾都問得好客氣,

係囉!好大陣酸味

子爵府

lala1016 發表於 15-7-4 19:05
真係唔明咁大反應做乜..人地支付得起想出入舒服D唔迫地鐵唔等的士有咩錯?

首頁

尾頁

跳至