自由報料

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

複式洋房

回覆:美心妹妹寫真終於下架

禁止訪問

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

其實唔出果幾張相應該無問題。
利申:一定不會買此書

別墅

引用:Quote:原帖由 superlong 於 15-07-18 發表

原帖由 Aphrodite 於 15-07-18 發表
6歲知咩吖,又唔係16歲
其實6歲都可以知好多嘢, 之前有段新聞「6歲女想跟隨媽媽當上空女模」就係例子! 見前人成功, 自然會有想跟隨的後者! 所以我認為大人教唆固然錯, 但佢自己都係有心去拍, 如果唔係以佢做訪問口齒伶利嘅表現無理由唔識講:唔鍾意唔想拍... 出黎宣傳本嘢仲笑笑口擺pose任影

大宅

其實家長好大責任, 小朋友是一張白紙仲未識分黑白是非

子爵府

引用:Quote:原帖由+sandypink+於+15-07-17+發表

原帖由 wingwing729 於 15-07-17 發表
佢話冇收錢㗎,影嚟做紀念
你信呀

大宅

小朋友寫真都出書,唔通真會有人買?為乜?
呢啲嘢唔系家長留底做回憶的咩?!

大宅

親子王國15週年勳章

真係落晒架?
之前話會收番晒,但我尋日去灣仔,仲係7仔見到有幾本係架上wor....

今日好奇,睇下係唔係真係大家敏感,係網上搵張相黎睇,真係無野好講,影到咁,講乜都無用,唔明點解要搵小朋友出呢d書,更唔明白而+係話本書既相意識唔好,唔係指有無收錢,媽媽出黎回應無收過錢咁又點,先唔講有無人信佢無收錢,而係個問題係有酬勞定無酬勞都好,呢件事上面父母、攝影師、出版社,都有責任lor,唔岩就唔岩,有$定無$都唔係重點啦!!!!

男爵府

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

http://nextplus.nextmedia.com/news/latest/20150719/231227

「美心妹妹」楊鎧凝(Celine)嘅寫真事件,好多網友都鬧Celine媽當個女係搖錢樹;Celine媽話一分一毫都無收過,但係聲明中又指會抽相再加印。就算今次唔收錢,原來一路以嚟,Celine接Job都賺咗唔少錢!

今日(7月19日)有報導指,Celine由2014至2015間,一年半吸金達$243萬!

Celine人仔細細,全靠全職主婦嘅媽媽幫忙洽商工作,短短年半,接拍咗29個電視及平面廣告、60個活動嘉賓、2套劇2齣微電影等已賺近140萬;連係佢Facebook專頁轉發廣告都袋幾十萬,真係生財有道。

頭先講到,「美心妹妹」楊鎧凝(Celine)生財有道,近呢一年半接Job收入已達234萬!雖然吸金力強,不過美心妹妹都要慎防吸埋啲怪叔叔粉絲喎。

今日(7月19日)有報道指,一名美心妹妹嘅中坑粉絲「阿德」追星已達2年,一開始Celine都好驚佢,但阿媽就教佢對粉絲要有求必應,之後Celine對阿德熱情搭膊都習以為常。

而早前Celine母女被傳媒發現去咗元朗,阿媽就掛住同人吹水,由得Celine企喺食肆外做佈景板,期間更有個怪叔叔360度狂影,仲越影越低;Celine見狀微笑並擺出唔同Pose,阿媽未有阻止!

翻查資料,出身大圍屋邨嘅Celine媽,喺2002年被法庭頒令破產,對理財似乎無咩概念;而老公都只係個喺大陸設廠生產科技零件嘅中小企老闆。2人手頭並無物業,租住窩打老道山。

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

I 大蚊豬   

寶石宮

2024年龍年勳章

幸福可以好簡單

大宅

成日做嘢,唔C返學咩!佢上次話讀瑰X崗話老豆係舊生嘛,接咁多job 唔知佢讀書係咪名列前茅呢!

男爵府

MommyPanel勳章

Black List below seller:魔怪媽媽
waieva13 ,adj4102, tiffytiffy2002
melody00,BAIDEN,heib0910,miffychsno8(Lai mei la)
hi952,waiyi1011,MC82"9277*334"
(BOC =012 608 1009846 9 chan wai yi)

大宅

其實就算佢換唔換過D相....大家都唔應該買...
買就者係鼓勵左佢地呢個行為...
賣果個無錢賺...就唔會再幫佢出....
唔好害左個細路女啦....

大宅

wingwing729 發表於 15-7-17 17:42
佢話冇收錢㗎,影嚟做紀念

佢話唔收錢...我唔信囉..
唔收錢..收佣呀..??
唔收錢既話點解攪成咁都仲要話換過D相再出..???

侯爵府

唔知點解我覺得大把小朋友可愛過佢~
都唔知點解佢咁受歡迎~

大宅

MommyPanel勳章 瞓得好勳章

引用:唔知點解我覺得大把小朋友可愛過佢~都唔知

原帖由 alienalice 於 15-07-20 發表
唔知點解我覺得大把小朋友可愛過佢~
都唔知點解佢咁受歡迎~
認同

男爵府

這件事可能對這個家庭是一個痛苦而健康的警號。無論有幾咁䚕面堂煌的原因,不斷幫孩子接廣告拍劇出書,不停的簽名會,對孩子對整個家庭都不是一件好事。
她還有一個小弟弟,有沒有人理過他的情況呢?被捧到天上的家姐,媽媽每日安排應酬活動。細佬邊個理?成長的過程也不斷被比下去..,

希望這個家庭把握此機會,看清楚自己的光景!

首頁

尾頁

跳至