自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+15-07-29+發表你

原帖由 cvpigpig 於 15-07-29 發表
係,佢話佢好乖又孝順,所以佢一定會借,我會知係因為錢不嬲我keep,佢要我過數先得。

所以錢係未過佢手的 ...
你們有小朋友未?

男爵府

引用:Quote:原帖由 cvpigpig 於 15-07-29 發表係

原帖由 cindy618 於 15-07-29 發表
你們有小朋友未?
有2個

男爵府

引用:Quote:原帖由 cvpigpig 於 15-07-29 發表係

原帖由 jodylulu 於 15-07-29 發表
哦!即係未借出喇仲有偈傾
係咪可以當冇聽佢講過

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 熱血勳章 畀面勳章

可以借, 叫c6自己私己錢就可以, 唔可能郁公家錢, 每月俾足家用我, 我唔好理佢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+cindy618+於+15-07-29+發表你

有2個
吓?咁更多更加唔應該借啦

咁樣,而家即係未借,應承左無問題架,同c6講,而家由你嚟做醜人,你直接同朋友講,因為屋企人/細路,而家借唔到啦,就咁。

瑪瑙宮

引用:可以借,+叫c6自己私己錢就可以,+唔可能郁公

原帖由 suki2500 於 15-07-29 發表
可以借, 叫c6自己私己錢就可以, 唔可能郁公家錢, 每月俾足家用我, 我唔好理佢 ...
係,要郁家庭舊錢,萬萬不能

男爵府

我老公都好心,同事話屋企有咩事,等錢洗,之後借咗1萬俾佢,老公仲唔敢同我講,自己心唔舒服驚人唔還。後來我知道咗,話咗佢,佢都知死嫁啦,人地依家銷聲匿跡咗,6年啦,莫講話還,影都冇啊,1萬當佢買個教訓,佢知道以後唔可以亂借錢出去。男人永遠都係咁,以為自己幾千萬未開頭咁,人地幾句就呃到

子爵府

回覆:好唔開心,唔知同邊個講

叫c6同佢講老婆拎晒d 錢去投資,冇咁多cash

侯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+jodylulu+於+15-07-29+發表哦

係咪可以當冇聽佢講過
意見接受,態度照舊

唔借呀叫企搵幫人喇

cindy618    發表於 15-7-29 11:42

瑪瑙宮

引用:Quote:原帖由+jodylulu+於+15-07-29+發表哦

係咪可以當冇聽佢講過
你有同c6傾過?佢對借錢當掉入咸水海有咩睇法?佢信朋友會還定佢預左人唔還先?

佢一意孤行,你可以出計仔:例如

你明天立即把所有錢做定期

子爵府

回覆:cvpigpig 的帖子

你老公肯借?

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:好唔開心,唔知同邊個講

你隻6咁易氹ge

瑪瑙宮

引用:唔好意思,+我諗起愛回家,+馬生馬太同鐘標

原帖由 selinako^^ 於 15-07-29 發表
唔好意思, 我諗起
愛回家, 馬生馬太同鐘標
我諗起宋子樺要挾志高

有把柄係手,所以再蠢嘅事志高都要照做

男爵府

原帖由 cindy618 於 15-07-29 發表
你有同c6傾過?佢對借錢當掉入咸水海有咩睇法?佢信朋友會還定佢預左人唔還先?

佢一意孤行,你可以出計仔 ...
其實我已經有咁講,同問佢係咪諗住豪廿萬出去,借左俾人就唔好預佢還,佢冇正面答我,之後仲話佢朋友講要分期,預左我嬲

佢可能又驚唔借冇面……你知d男人要面

侯爵府

引用:Quote:原帖由+good_pig+於+15-07-29+發表廿

我都有咁問我老公,你朋友又知你有?
佢竟然答,係呀!佢地覺得我好有。
就算有都自己使喇,借比人?

預左人地唔還喇

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

廿萬唔係小數目喎.........
如果我有成千萬cash, 咁冇問題囉

大宅

識左十幾年又好難推,唔想傷感情就借少少,免你c6難做

瑪瑙宮

其實我已經有咁講,同問佢係咪諗住豪廿萬出去,借左俾人就唔好預佢還,佢冇正面答我,之後仲話佢朋友講要分 ...
預左你嬲?咁得啦,即係佢都知你唔借啦

答佢:錢要留急用/細路用,唔可以借,都預左你嬲。完。

RAA    發表於 15-7-29 14:20

瑪瑙宮

引用:識左十幾年又好難推,唔想傷感情就借少少,

原帖由 靚肥師奶 於 15-07-29 發表
識左十幾年又好難推,唔想傷感情就借少少,免你c6難做
同解:

免傷2夫妻和氣,就咪借。

瑪瑙宮

引用:廿萬唔係小數目喎.........如果我有成千萬c

原帖由 TMC3012 於 15-07-29 發表
廿萬唔係小數目喎.........
如果我有成千萬cash, 咁冇問題囉
咪就係

首頁
34567...9

尾頁

跳至