自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

好媽媽勳章

回覆:k2敎功課教到嘔血。。。(發雞盲..將k2打左k1)

真係唔算太肉酸喎!

公爵府

引用:K1+唔應該寫字……而且以我角度一d都唔差

原帖由 freshrose 於 15-09-15 發表
K1 唔應該寫字……而且以我角度一d都唔差
同意,已很好了。同埋我不會話子女是衰女包,那麼負面的形容詞,會否唔衰也講到衰呢?

男爵府

引用:+本帖最後由+林小虎+於+15-9-15+20:14+編輯

原帖由 林小虎 於 15-09-15 發表

自己輪班教佢已經攰到想死、又M到、又頭痛⋯鬧緊個衰女包戈陣 ...
名幼?
明白你的嬲,但明天會更好

珍珠宮

Ok喎,長路漫漫,啱啱先開始咋

公爵府

在我角度,除非寫錯晒,唔係就點都收貨,我唔讚成交由家長修飾過嘅工課,老師俾黑豬或D佢,大大下就對自己有要求。媽媽放鬆

子爵府

D字都好靚, 佢跟到好叻叻。

你睇容易, 但在k1 小朋友岩岩接觸比較困難。
自己學新野都需要時間, 慢慢來啦~

男爵府

如果係我小朋友,我收貨lol,始終仲細,以後十幾年有排佢寫

子爵府

寫得吾係好核突咋喎

子爵府

睇黎,手眼協調爭d,畫多d畫對小朋友幫助大些,初初未識掌握,你要將佢寫既字形象化,咁效果會更好

子爵府

引用:自己輪班教佢已經攰到想死、又M到、又頭痛

自己輪班教佢已經攰到想死、又M到、又頭痛⋯鬧緊個衰女包戈陣 ...
英雄救美

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我仔都k2,學校話只揸筆手勢、筆順同坐姿啱就得

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

叫做炸両嗰個教囉

伯爵府

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你問下你阿媽你三歲時有冇寫得咁好

伯爵府

回覆:林小虎 的帖子

你都要求好高,我女K1連字都唔識寫。想怎樣?個女診慘

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

K2啱啱開學就要寫咁多字?成版喎..
K2小朋友既小肌肉仲係發展階段,無我地大人寫字咁有力,會容易攰。以k2來講,我覺得寫得幾好呀,字型大小平均&整齊。應該係你要學吓降低要求

ivycowcow    發表於 15-9-15 22:43

男爵府

虎到金來勳章 hashtag影視迷勳章

比把間尺比小朋友寫應該會直哂,講笑
媽媽take it easy 人生流流長,佢一定會寫好個t字既
唔好太勞氣

珍珠宮

要求咁高 小朋友壓力好大

子爵府

我女寫緊十字,每日寫十隻倒,好似少左d!

水晶宮

引用:回覆+Mrs.Luckycat+的帖子叫極佢都唔郁...

回覆 Mrs.Luckycat 的帖子

叫極佢都唔郁...話多2句仲喊...唉....我已經忍忍忍...係bk到爆咋...對住佢...我 ...
唔好啦,寫得唔靚有乜所謂啫,佢剛學寫啫,就如學行都唔係即刻行得穩啦!一陣嚇怕佢做功課你仲死,一寫字就係俾人鬧,第時唔做功課。咁細個,佢寫得出我已經最佳女主角上身

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

伯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

樓主,我女都K2,剛學寫字,其實小朋友剛學寫字,系好開心,好有成就感的,我女每日返來比我睇佢寫左D咩,我就好開心鼓勵佢,贊下佢,有時叫佢教下我……小朋友係要鼓勵,你太惡會打擊佢
我女讀全日班,功課都係學校做,呢個係我暫時唔使嘔血嘅原因
教小朋友,首先要學會提升自己EQ,你EQ太低的話,對大家都無好處,一齊加油吧

首頁
34567...12

尾頁

跳至