婆媳關係

跳至

首頁
34567...11

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

回覆 sscc0113 的帖子

13點 -形容一個人性格或言行瘋瘋癲癲,舉止輕浮,做事大癲大肺,唔經大腦,通常
用於形容女人

水晶宮

Kakastarstar 發表於 15-10-5 16:39
聽阿媽講轉餵奶粉啦,因為方便
唔係想話你呀媽, 不過你唔做RESEARCH就放棄唔餵人奶, 冇就話啫.

水晶宮

Kakastarstar 發表於 15-10-5 17:22
99的哭訴一,薑醋事件

99認為要早2個月開始煲,我唔知係未叫早定遲,但老公話99好得閒,由佢啦,等佢有D野 ...
你99 就好啦, 我叫咗好耐都唔肯開始煲, 我呀媽一早自己學煲比我, 因為耐既先對坐月好, 係冇咁好食但好有益GA.

水晶宮

Kakastarstar 發表於 15-10-5 23:43
番外篇
講開生嗰晚我順便講埋點解我憎埋我姑9,我唔係憎佢興風作浪,我明白嗰個係佢媽,阿女幫阿媽正常,我 ...
又係D姑9 , 姑9 真係一種好可怕既親人

大宅

回覆 fungwongphie 的帖子

唔會,佢同社區中心D姑娘呻時,姑娘教佢寫日記,然後佢宣佈比姑9大伯知,仲將本日記放當眼處

大宅

回覆 luvkaka 的帖子

我媽3個餵奶粉佢眼中覺得方便是正常,但我媽而家幫手湊埋我妹個女,我妹餵人奶佢冇阻止,至於我,我有做功課知係咩一回事但我真是不想餵,我女唔係人奶大不等如我不是好媽媽

大宅

回覆 Jin2012 的帖子

咁我媽未至於瘋瘋癲癲ge,但講野唔經大腦就一定係

大宅

我惡露之後都有飲,我覺得佢搞笑在初頭扮大方又唔比女家做呢樣野,而家我啲親戚食少少就咦咦哦哦,咁你講明你唔鍾意咁未得囉,假到死

水晶宮

Kakastarstar 發表於 15-10-7 12:03

我惡露之後都有飲,我覺得佢搞笑在初頭扮大方又唔比女家做呢樣野,而家我啲親戚食少 ...
99 就係咁咖啦, 真係信佢一成相目失明

大宅

luvkaka 發表於 15-10-7 13:41
99 就係咁咖啦, 真係信佢一成相目失明
唉,而家相信了

別墅

回覆:希望我打完我的故事我可以放下..............啲啲

男爵府

畀面勳章

回覆:希望我打完我的故事我可以放下..............啲啲

大宅

你99 係咪有人格分裂架?? 同埋佢做嘅小動作都好討厭喎

大宅

引用:你99 係咪有人格分裂架

原帖由 smartpandagirl 於 15-10-07 發表
我都想講佢係咪人格分裂

大宅

引用:你99 係咪有人格分裂架

原帖由 smartpandagirl 於 15-10-07 發表
我都想講佢係咪人格分裂

大宅

留毛

大宅

回覆 可樂餅 的帖子

我覺得佢對新抱先係囉

大宅

99哭訴事件十,煮飯事件。
我生完BB之後,第一個月我99每日拎飯餸過黎(佢,我,我老公,3個一齊食),我提議過99喺我廚房煮,唔使喺佢屋企煮完,裝晒一個二個保溫壼黎,但佢堅持佢做法,咁我由佢啦!咁我唔係餵人奶唔使特別介口,過左一個月我緊係想放監啦(即落街買外賣),咁我就用好輕鬆的語氣同99講:99呀,你聽日開始唔使拎飯餸黎喇,我坐完月啦嘛,我晏晝想自己落街買外賣。佢笑笑口:好呀!好呀!轉頭就扮委屈同老公講:係未我煮啲野唔岩阿X口味呀?
天呀!你可唔可以搵次唔好扭曲我意思呢?食左一個月肉餅,烚菜心,蒸排骨,北芪黨參湯,厭好正常吧?我又唔敢要求佢換菜單,終於捱左一個月,咩都夠啦(我覺得)。
老公幫我澄清我意思只是單純掛住麥記KFC同壽司,別無他意,不過佢又肯定周街唱我,寫落日記簿㗎喇。

大宅

99哭訴事件之十一,我的作息時間。
咁都有得哭訴,簡單講就是99中午12點咁上下到,我嗰陣起身無耐,因為阿女10點半食完奶,我又會訓陣,12點幾齊齊食晏,之後老公返工,我就睇電視上網咁,99叫我瞓下,BB佢睇住就得,我答:唔眼瞓,我想睇電視或同啲朋友吹下水。
點知,佢又苦口苦面同人講我呢個親生阿媽霸住BB黎湊(曬命都要講,我女NB勁好湊,瞓好多,唔點扭抱,有時因為瞓覺奶都唔食,而且NB瞓覺時間咁長,我點霸呢?),唔比佢同個孫獨處,話我喺廳度"守住"好似信佢唔過咁,自己阿媽下午黎呢,就安心入去瞓(嗰陣眼瞓未瞓囉!),得,我承認心底是有少少信唔過你,但我想睇電視都係事實,但是你又搵老公做磨心,我唯有拎埋ipad電話入房囉!

別墅

等等等

http://www.facebook.com/?ref=home#!/photo.php?pid=10443&id=100001328316511&ref=fbx_album

首頁
34567...11

尾頁

跳至