自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章 陪月勳章

引用:回覆 Vana 的帖子係米hallstatt啊!我之前

原帖由 brothermomo 於 15-10-10 發表
回覆 Vana 的帖子

係米hallstatt啊!我之前都去左,好靚,好童話feel,但無上到去個洞度,去左附近個湖,jm ...
係呀,hallstatt 呀,但上面個個係salt mine , 我都有去,stay 左一晩咋

個ice cave 係werfen ...... Austria 仲去左salsbury ....

其他主要時間係德國,stay 左一晚瑞士

男爵府

回覆:share下大家懷念既旅遊地啊

京都,白川鄉,新宿,浮羅交怡,九寨溝

公爵府

引用:最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西

原帖由 I9528 於 15-10-10 發表
最最最懷念係由北京坐7日6夜火車去蘇聯,西伯利亞鐵路d 景,直程仙境咁

...
呀~~ 我的Dream trip ,唔知幾時先有機會去

男爵府

Barcelona 魯營球場👍🏻👍🏻

男爵府

巴黎同巴塞隆拿都好喜歡

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:brothermomo+發表於+15-10-10+13:18+

原帖由 Charlotte_mom 於 15-10-10 發表
成班後生柴娃娃去, 全程香港-廣州-北京-蒙古返轉頭都係坐火車, 因為果時仲好落後, 廣州沖完涼直接去北京再 ...
聽到都覺得吸引

別墅

引用:今朝睇返旅行d相,好懷念ck呢個小鎮,希望

原帖由 brothermomo 於 15-10-10 發表
今朝睇返旅行d相,好懷念ck呢個小鎮,希望有機會可以再去,大家有無特別懷念,特別鍾意既旅行地呢,貼圖sha ...
沖繩……………………
小女未試過衝出亞洲,所以係沖繩。

侯爵府

英國,威爾斯民宿,屋大周邊花花草草,花園嘆下午茶,屋主養雞鴨,花園周圍走,寧靜舒服,一會再去多次。

美國,海岸一望無際,只有海浪聲,同朋友既小朋友餵海鷗。

男爵府

瑞士!鼻敏感冇發作過,d藥帶左去一粒都冇食

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:brothermomo 的帖子

馬爾代夫,第一次瞓機場,浮潛,個海好靚!

人生本是苦

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:KarenC 的帖子

一個人膽粗粗去左意大利,去到hostel未夠鐘check-in,凍冰冰坐喺許願池

人生本是苦

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆:KarenC 的帖子

搭火車去威尼斯,再轉船,搵酒店搵左成個鐘

人生本是苦

珍珠宮

引用:Quote:siuba 發表於 15-10-10 19:18 去過幾

原帖由 bonbonyy 於 15-10-10 發表
凍成點?

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:Quote:brothermomo 發表於 15-10-10 13:18

原帖由 Charlotte_mom 於 15-10-10 發表
成班後生柴娃娃去, 全程香港-廣州-北京-蒙古返轉頭都係坐火車, 因為果時仲好落後, 廣州沖完涼直接去北京再 ...
試過香港搭火車由北京,途中遇大風雪delay 6小時,火車無乜野食剩,好彩有小朋友一齊玩先易過d.

再喺北京出發,去蒙古,西安,洛陽,蒙古難忘奉上的酒,好勁酒精,有人飲完就嘔。住喺蒙古包,日夜溫差好大,日頭著短袖,夜晚著軍褸睇星星,一大片星空同日出都好靚。

人生本是苦

伯爵府

2023年兔年勳章

引用:Quote:原帖由 bonbonyy 於 15-10-10 發表本

原帖由 大姑娘 於 15-10-11 發表
凍成點?
零下廿幾三十度……
不過個人覺得數字上好凍咁,其實去到呢啲度數,零下好度同零下幾十度已分別不大,著夠衫就ok……

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:瑞士!鼻敏感冇發作過,d藥帶左去一粒都冇

原帖由 lilolilo108 於 15-10-11 發表
瑞士!鼻敏感冇發作過,d藥帶左去一粒都冇食
試次同朋友去南非都係,全程無事。一land香港即刻

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

我最懷念既係松島,哪年去完好鐘意同自己講短期會再去,跟住就311了。聽聞地方唔同左無咁靚了。

翡翠宮

減齡達人勳章

好懷念雲南香格里拉,去過幾次,但下次去應該要等阿囡大個了

大宅

好媽媽勳章

年初半工幹到了長白山,上了山頂,睇到天池,非常靚同非常震撼,亦都非常凍,零下廿幾度

大宅

好媽媽勳章

另一個都係半工幹(因我是做旅遊的),去了帛琉,亦都係另一人間仙境,如果鍾意潛水更一定要去,喺無毒水母湖浮潛,勁正

首頁

尾頁

跳至