婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

樓主,我明白你意思,但係今時今日扭曲左既道德倫敦情況下,唔再恨99識做人,咁你做新抱既會比較可以以心侍人,以眼還眼,仲有獨立自主呀~~~~

做人既野有來有往當然好啦,但人地無心無情去做,你咪當自己煩少樣(比唔識做但扮識做的99煩,你反而欲哭無睙添)。。。。

子爵府

回覆 M.A.C 的帖子

係wo,有來有往,其實平時樓主點對99架,關係如何?上面有幾個人都問過,樓主都無回應

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:Quote:katielee1123+發表於+15-10-23+11:48

原帖由 Kinkylaw 於 15-10-23 發表
唔識就自己學LA, 做咩煩個老人家LEI.之前我未生果陣都係自已出去揾D 爸媽新手班學E D 野..
自已有手有腳, ...
其實我99 媽咪都唔識咩炒米茶,甚至唔識煲薑醋,我去上堂學點同bb 沖涼,99 都問點解唔叫佢,老實講唔識或唔記得唔出奇,自己上網睇,去學,自己生又唔係99 生,靠自己不知幾開心

大宅

認識瑞士牛牛第二回

引用:炒米茶好易整,上網都有講,你只係用白米又

原帖由 pokipoki 於 15-10-23 發表
炒米茶好易整,上網都有講,你只係用白米又得,用三四色米亦得,炒完入茶包袋就搞掂

我昨日自己炒完2公斤 ...
係呀,我都未炒,老公話咁簡單,趕唔切,生完佢即炒俾我都得呀,駛乜咁煩呀

子爵府

回覆 katielee1123 的帖子

真係奇怪公主病新抱,99唔識,去旅行關你咩事?99有自己生活,攪清楚個B係邊個父母先?99無任何責任幫你做任何嘢,

男爵府

好媽媽勳章

回覆:奇奶奶~純呻

點解期望奶奶會幫你?你平時對奶奶又點?

我奶奶同我關係ok,但我生仔從來冇諗過佢會幫d咩。

點解你唔搵自己娘家幫呢?

大宅

引用:炒米茶當年係陪月+c6煲,我自己都唔識我99

原帖由 Mimmy 於 15-10-23 發表
炒米茶當年係陪月+c6煲,我自己都唔識

我99都無理我,但我好開心,唔打搞我仲好
你同你一樣haha 有個好老公就夠 恨不得99當我路人甲

公爵府

睇你都唔會鍾意99啦,咁你99識做唔煩你,e度好多新抱恨都恨唔到啦。你99費事你投訴佢唔識照顧你坐月,投訴佢搶b,(e家d新抱郁d就唔俾b佢99見),咁避免大家磨擦,少見為妙,你都唔想見到佢啦,做乜仲要求佢做野哩,e家係你生又唔係佢生,點解唔可以去旅行喎,點解要佢stand by等你生,stand by個個係你C6,又関佢乜事,乜你好想你99陪產咩。

大宅

大家係時候放過樓主喇,佢都潛左水,我諗佢平時應該都係唔係好識趣,成日同人有磨擦嘅人,我諗佢奶奶喺旅途中應該同阿女呻到頭髮白。

洋房

回覆樓主:

唔係個個都因為你生仔而要圍住你轉既

禁止訪問

大宅

引用:就係我地兩個都唔識,先諮詢長輩。

原帖由 katielee1123 於 15-10-23 發表
就係我地兩個都唔識,先諮詢長輩。
駛咩識,我未生過B未一樣幫老闆安排佢太太坐月的事,仲要貼身到上網搵餐單比佢差在未幫佢做陪月

珊瑚宮

2024年龍年勳章

咁樣有幾奇有幾唔正常呀?
一定要幫你架咩?你地生仔咋喎

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由+Kinkylaw+於+15-10-23+發表唔

原帖由 hdipip 於 15-10-23 發表
其實我99 媽咪都唔識咩炒米茶,甚至唔識煲薑醋,我去上堂學點同bb 沖涼,99 都問點解唔叫佢,老實講唔識或 ...
炒米茶我媽同99都唔識

複式洋房

回覆:katielee1123 的帖子

其實你們兩公婆要生仔,關妳奶奶咩事

首頁

尾頁

跳至