自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

我係好驚痛, 但係我係順產, 果種痛係似密集式絞肚痛

水晶宮

回覆:有冇jm 生第一胎係。。。

我係第一胎,順產,冇咩做運動,人哋話我一定有排痛,我都有心理準備,我因為成日嘔,冇去任何產前講座,到生嗰日都係唔知點生,到最後我1點穿水見紅陣痛一齊嚟,但唔係好痛,2點到醫院已經幾分鐘痛一次,3點幾上床check 機,然後宮縮好勁,開始痛,但不至於好痛,都仲忍到,到6點幾開始每一下痛到會不由自主咁撐起個身撐到鞏橋咁,唔刻覺得都真係好痛,然後姑娘話我嗰d 叫大痛就快開夠度數可以入產房架喇!嗰刻我鬆左口氣,原來所謂大痛都只係咁啫,唔怕唔怕,到最後8點幾入產房,9點幾就生左,喺生緊嗰個鐘我有少少不知所措,因為做唔到手要拉腳要撐咁屙,最後我用抱大脾既姿勢個肚一痛就出力屙好快就生左lu

喺生之前我同你一樣係咁上網睇人哋點生,好緊張,所以打詳細d,希望幫到你啦

大宅

我20歲生呀仔痛左4個鐘生左15分鐘,因為打左止痛針 wingwing地咁生,唔知發生咩事,剪左所以好痛要坐水泡 22生呀女痛入院到生1個鐘內搞掂,姑娘有俾氣我聞但我覺得有一陣臭膠味掉開左 所以無乜止痛下生左,亦因為無剪所以回復得快 但生果種c列既痛我覺得仲辛苦過陣痛

大宅

我痛左56個鐘, 痛到第50個鐘有絕望既感覺...有D崩潰..

伯爵府

痛佐15hrs,痛到以為自己會死

子爵府

我21生大仔 淨係知好痛 但真係好快
23生細仔 知道痛但未去到忍唔到
到忍唔到個時已經係8度

子爵府

引用:我21生大仔+淨係知好痛+但真係好快23生細仔

原帖由 carmen0807 於 15-10-29 發表
我21生大仔 淨係知好痛 但真係好快
23生細仔 知道痛但未去到忍唔到
到忍唔到個時已經係8度
補充我兩個都差唔多時間
但大仔痛到暈用左笑氣wing到癲左唔識用力 最後要吸 細仔係一上產房就要生啦 所以我諗無吸三次就生左啦

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:skac 的帖子

我順産,係痛,但係開心既痛,一想到B仔快出黎,好開心,乜痛都忍到。

伯爵府

29歲生第一胎, 生都係痛, 生果刻諗住一定唔會再生第二個, 但生完諗番, 又唔係痛到人地話十級痛咁, 又話"鍊"到鐵都變型. 真係冇咁誇.
剪會陰果陣都唔痛, 因為打了麻醉針, 同埋醫生手勢好. 生完好快都落得床, 如樓下jm 咁講, 生唔難, 教先難呀.!

男爵府

BK Milk勳章

我第1胎都由小痛到生都50個鐘, 我諗頭45個鐘都係接受到嘅痛, 後尾嘅大痛係好痛, 痛到會合埋眼捉實床欄, 感覺係想死, 但到真係生得時就好爽架啦!! 生完已經唔記得有幾痛喇! 而家期待緊生第2胎
加油呀! 做媽媽係無野頂唔順架!! 個天跌落黎都頂得住

伯爵府

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章 畀面勳章

29歲生仔,有妊娠血壓高所以要催生,下午2:00落了催生藥後,6點20分亞b出世la,我是無痛分娩的,所以不太痛.

珊瑚宮

2024年龍年勳章

我覺得好痛
不過唔會唔識push,因為好似痾屎咁
我痾左3下就出左黎喇

男爵府

引用:+本帖最後由+skac+於+15-10-29+13:07+編輯+

原帖由 skac 於 15-10-29 發表

順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點用力push? 定自然會 ...
我。痛到生半個鐘。識得用力,因為生之前有做功夫,臨生前一個月日日行半個鐘路或者樓梯。加油

做人,5好難为自己

子爵府

報到!第一胎2x歲,順產,二指開到七指15分鐘,到產房10分鐘生左,我覺得我既秘訣係唔好用力係「嗌」度,將力放係用力push個b出黎。
加油!你都可以!!

男爵府

我由塞藥催生到生左用左25個鐘,不過當時即使好痛好癲,我都識同自己講你返唔到轉頭架喇頂硬斌啦你最多生十幾個鍾但唔會生仔生幾日既………

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

引用:順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點

原帖由 skac 於 15-10-29 發表

順產好快又冇想像中咁痛?果刻會唔會唔識點用力push? 定自然會 ...
我覺得比想像中辛苦巧多巧多,生左2X年,成日發夢生仔,好惶恐

用戶要求終止服務

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 貢獻勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

千其唔好嗌太多,留番啖氣生仔。

男爵府

快手,產程3小時
入左產房仲可以同d助產士吹水

男爵府

陣痛好痛,生時push左幾下就得,姑娘讚我可以做上堂示範

伯爵府

30歲順產,穿水到生左只用兩個鐘!孖仔早產,預期中無咁痛我覺得只係強烈既 M 痛!

首頁

尾頁

跳至