美容扮靚

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

mouse524 發表於 15-11-13 09:43
大家一齊加油啊! 我都減緊, 由145磅減到而家118磅, 仲有段長路!!!!

希望快d減番去100-105磅 ...

你點減? 可唔可以介紹下?

別墅

回覆 yikmeim 的帖子

係呀. 好多人都會係我背後笑我肥, 我有時都自嘲下.
所以唔想再畀人笑, 自己要付出先得。

我個大女成日TUM 我, 話我瘦D 會好靚女。哈...
所以我要加油。

時常感恩, 幸福常在

男爵府

回覆:你的起心肝減肥未?

大家可否分享吓早午晚食啲咩 ?
現在我下午通常食蕃薯,
但好快就肚餓

男爵府

引用:Quote:原帖由 hinabb23 於 15-11-15 發表好

原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-15 發表
行邊度?
大澳至東涌…好熱! 今朝上磅輕左同脂肪小左

今晚收工去左做yoga! 希望可以keep到!

除左運動,我仲跟隔離post試下5:2斷食! (唔知可唔可以係到講) 聽日第二日繼食!

珍珠宮

2024年龍年勳章

原帖由 伍香玉丁 於 15-11-16 發表
很好的開始呀. 你開始左第一步, 就唔好浪費啦, KEEP 住, 我似我一路跑一路叫自己死肥婆, 死肥婆, 你睇下你 ...
有時自己迫自己可以去到好盡,呢啲就係決心。 你實得。 可以影低相自己做參考對比,見慢慢見到有點成績就會有動力繼續。
就算唔減磅,持續運動對身體都好。
我唔識游水,唔想跑街,唯有踩健身單車。
一星期最少三晚,每次1個鐘,踩到流哂汗。。
我有個地獄教練,會“提醒”我唔好偷懶,有時想“走堂”都唔得
年紀漸老開始意識到新陳代謝機能都衰退得快。 做多啲帶氧運動人都健康啲,皮膚都好啲。 一齊加油

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-15

原帖由 hinabb23 於 15-11-16 發表

繼續努力

我都想做多d運動,但今日開始作病,成日都好邪,好似玩我咁,當我想決心做運動時,就硬係會病下先,等到病好恢復體力,又要重新搵返d火返黎

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-15

原帖由 hinabb23 於 15-11-16 發表

5:2輕斷食其實即係點?我冇正式研究過。我而家跟萬0營養師,但就好衰,唔跟餐單,激到個C彈起

伯爵府

引用:Quote:原帖由 伍香玉丁 於 15-11-16 發表很

原帖由 BK2002 於 15-11-16 發表
有時自己迫自己可以去到好盡,呢啲就係決心。 你實得。 可以影低相自己做參考對比,見慢慢見到有點成績就會 ...
係呀,同意你講法。就算唔係為減肥,運動可以抗衰老,身體又健康

別墅

我剛剛有第二胎最重170磅,未生果陣100磅左右,生完一路都無減到無瘦到都係140幾左右,最近我聽到老公話我差d連隻門都入唔到,就決定減肥了,本人比較懶,無做運動只係一日食兩餐中午同夜晚,而家一星期瘦左4-5磅,現在130慢慢再黎.....

男爵府

引用:Quote:原帖由 hinabb23 於 15-11-16 發表大

原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-16 發表
5:2輕斷食其實即係點?我冇正式研究過。我而家跟萬0營養師,但就好衰,唔跟餐單,激到個C彈起

...
乜萬0有營養師架咩?
5:2斷食一星期有2日只食優質食物,詳情請查閱“我的5:2輕斷食紀錄”。

我個人覺得ok, 請細閱有關資料後及因應個人體質再決定有無幫助實唔實行! 作者話長期病患及打算懷孕唔健議。

伯爵府

引用:我剛剛有第二胎最重170磅,未生果陣100磅左

原帖由 sindy13668 於 15-11-17 發表
我剛剛有第二胎最重170磅,未生果陣100磅左右,生完一路都無減到無瘦到都係140幾左右,最近我聽到老公話我差d ...
唔食早餐唔好呀,早餐係最重要,反而晚餐就食簡單d都得。

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-16

原帖由 hinabb23 於 15-11-17 發表
乜萬0有營養師架咩?
5:2斷食一星期有2日只食優質食物,詳情請查閱“我的5:2輕斷食紀錄”。
萬0有免費營養師,但得幾間有,同埋第1次要打去hotline度預約左先

輕斷食個2日會唔會好餓?仲要返工的話咪冇精神

珍珠宮

我都要加入呀, 生完兩件, 真係好難抽時間跑
而一星期跑一次, 叫左無肥落去, 但係減吾到, 運動量吾夠呀!
我想減15磅呀...

Ranb    發表於 15-11-17 12:32

男爵府

引用:Quote:原帖由 hinabb23 於 15-11-17 發表乜

原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-17 發表
萬0有免費營養師,但得幾間有,同埋第1次要打去hotline度預約左先

輕斷食個2日會唔會好餓?仲要返工的話咪 ...
所以我揀放半日個天開始試,去下街做下屋屋野,訓下覺,分散下又唔覺肚餓喎!

今日係第二日輕斷食,今朝食左2隻旦,家下有少少肚餓,一陣去食碟菜頂一頂!

伯爵府

引用:我都要加入呀, 生完兩件, 真係好難抽時間跑

原帖由 kaka80 於 15-11-17 發表
我都要加入呀, 生完兩件, 真係好難抽時間跑
而一星期跑一次, 叫左無肥落去, 但係減吾到, 運動量吾夠呀!
我 ...
控制飲食,唔好食垃圾食物同加工野,減鹽油糖。7分靠飲食,3分係運動咋,飲食重要d

kaka80    發表於 15-11-17 13:26

伯爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-17

原帖由 hinabb23 於 15-11-17 發表
所以我揀放半日個天開始試,去下街做下屋屋野,訓下覺,分散下又唔覺肚餓喎!

今日係第二日輕斷食,今朝食 ...
努力,有成績就上黎報告下

我呢幾日作病但又未病出黎,又黎m, 搞到我唔敢做運動,忽然覺得自己腫脹左

別墅

tsangling 發表於 15-11-16 11:17
你點減? 可唔可以介紹下?

我見營養師控制飲食+一星期3次運動(每次一個鐘)
減左4個幾月喇都~ 大家一齊加油啊!!!

男爵府

我又係M 來.. 腫哂了

自己帶左一星期飯.. 早餐多數食麥片...
飯自己溝紅米, 黑米, 小米, 黎麥

之前病左無運動, 依家希望可以1星期跳到3次FUNKY DANCE

男爵府

引用:Quote:原帖由 hinabb23 於 15-11-17 發表所

原帖由 ilovedancendanc 於 15-11-18 發表
努力,有成績就上黎報告下

我呢幾日作病但又未病出黎,又黎m, 搞到我唔敢做運動,忽然覺得自己腫 ...
我都好失敗,無啦啦m早左10日到! 呢幾日個人散左咁,原本plan左聽日5:2 + lunch time去gym架嘛。家下要休息下好返先!

你又有無好返d呀?保重喎…

伯爵府

引用:我又係M 來.. 腫哂了自己帶左一星期飯.. 早

原帖由 masterunion 於 15-11-19 發表
我又係M 來.. 腫哂了

自己帶左一星期飯.. 早餐多數食麥片...
M後係減肥最佳時間,要好好把握

首頁
34567...12

尾頁

跳至