自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-11-14 發表你

原帖由 Sindyreadygo 於 15-11-14 發表
我地啲朋友當中有人仲豪過我一千倍,不過係男性
我男人仲鬧我孤寒,心痛借錢比人唔收番,平時講到明我同朋 ...
大家咁高咁大,一人一次都好呀

複式洋房

引用:睇你重視佢嘅程度,+佢以前應該對你好好,

原帖由 guardianangel 於 15-11-14 發表
睇你重視佢嘅程度, 佢以前應該對你好好,感情好深厚,但愈感情好的朋友,當一個愈來愈好,一個愈來愈差, ...
你講呢番說話令我諗到好多野
你好聰明啊
因為我以前係儍更更,成績差既肥妹,佢係桃花旺盛,成績又好既靚女
我以前成日嗲佢,又依賴佢
佢成日帶我食帶我玩
之後我地人生完全逆轉
唉⋯我完全忽略左呢點

子爵府

回覆:令人無奈的朋友

我今年都同我相識over10年所謂們友分手!我個case仲衰過你!佢完全當我水魚、提款機、買咗D手袋吾用就要送比佢、每次出街都要受佢氣,十年冇同我講声happy birthday………………太多。不能盡錄緣盡就要放手,冇計

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

E個“朋友”係你縱出嚟,身體有缺憾嘅朋友我都識,但唔會出錢出力,點解一開始要主動比錢?(你朋友可能會諗:你睇小我有問題,搵唔到錢啫)出街吓吓過千你都無所謂?(係你唔問吓你朋友啫,當時你先睇底人,又點會去了解原來人地人工有咁多)。。。。。
難聽D講句,係你朋友心目中,你先睇小佢,你係佢身邊不斷用錢衡量佢,佢一定唔開心,又點會真心當你朋友,一直你鐘意洗錢,比你洗囉,對佢嚟講無損失。。。。
E個朋友最好唔好想搵佢,緣盡了
下次再識到有缺憾嘅朋友,你想真心做朋友,先學懂平常心去睇人

唔好點評我,電話睇唔到點評

大宅

如果識到好似你咁好既朋友就好啦
你朋友性格咁衰都咁好對佢

大宅

引用:有時不得不承認原來做朋友都有緣盡時,真係

原帖由 Karena1015 於 15-11-14 發表
有時不得不承認原來做朋友都有緣盡時,真係令你覺得唔開心就唔好勉強,你已盡力對佢好,可能失業令佢更自卑 ...
我最近有咁既經歷朋友都會緣盡的....真係好中呀

複式洋房

引用:E個“朋友”係你縱出嚟,身體有缺憾嘅朋友

原帖由 mulan1985 於 15-11-14 發表
E個“朋友”係你縱出嚟,身體有缺憾嘅朋友我都識,但唔會出錢出力,點解一開始要主動比錢?(你朋友可能會諗 ...
真心講句
我冇睇低佢,我可以正大光明地講我既人品從來唔會睇低人
我只係奉行番以前細路寄宿時有錢嗰個比大份啲既慣例
我冇乜錢時亦食人地唔少野
佢以前有條件時都成日帶我飲飲食食

複式洋房

引用:我今年都同我相識over10年所謂們友分手!我

原帖由 neversaynever 於 15-11-14 發表
我今年都同我相識over10年所謂們友分手!我個case仲衰過你!佢完全當我水魚、提款機、買咗D手袋吾用就要送 ...
唉⋯希望你以後唔會再遇到呢啲朋友啦

複式洋房

引用:Quote:KateC2012+發表於+15-11-14+12:35+Me

原帖由 bkfans 於 15-11-14 發表
我發覺好多女人, 一識咗男人就變臉.
唉⋯我都想放⋯20年既友誼就咁冇左

複式洋房

引用:Quote:原帖由+bkfans+於+15-11-14+發表算啦

原帖由 KateC2012 於 15-11-14 發表
Me too ! 我介紹左個男仔比朋友識,做晒野,佢地結埋婚,但呢兩個朋友係婚宴上多謝晒全部人,唯獨無我,講 ...
你應該問下佢點解唔多謝你
或者佢大頭蝦

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 mulan1985 於 15-11-14 發表E

原帖由 Sindyreadygo 於 15-11-14 發表
真心講句
我冇睇低佢,我可以正大光明地講我既人品從來唔會睇低人
我只係奉行番以前細路寄宿時有錢嗰個比大 ...
你無,唔代表佢無咁諗,明嗎?
以上說話,係我一個有聽障朋友講佢一位朋友,佢唔開心,但知對方無咁意思,但佢自已本人真係唔開心,佢地會無意中介意,明嗎?
大吉利是咁講句,當有朝一日,你意外,你都希望身邊人當你平常人咁對待,是嗎?
我好清楚,因三年前我無喇喇睇嘢有問題,身邊人好多當我係廢人一名(知佢地無心),我好唔開心,有日我忍無可忍喊,話其實係佢地當我有問題,自已當我無問題咋,我雖然可以照顧到我當時歲多D嘅仔,生活雖然唔方便,但我自己都解決到問題,何必係你地口講叫我唔好諗咁多,但所做又另一回事。。。。喊完,佢地先知唔係我想廢過,係佢地無意中令我廢過。。。。
所以做朋友先唔好擺人地缺憾係前,大家平等咁相處,真心朋友,有事係身邊安慰,以經係幾生修來了

唔好點評我,電話睇唔到點評

珍珠宮

引用:我相信人既一生總會有呢d緣份短暫既朋友當

原帖由 chaters01 於 15-11-14 發表
我相信人既一生總會有呢d緣份短暫既朋友
當係過客吧
樓主位朋友由讀書到而家,緣份唔叫短暫,所以佢作唔到疏遠的決定,先上來呻。呢些關係斷之前真是忐忑不安的,我有經驗。

大宅

回覆 廷廷媽 的帖子

禁止訪問

複式洋房

引用:Quote:原帖由+chaters01+於+15-11-14+發表

原帖由 bik1229 於 15-11-14 發表
樓主位朋友由讀書到而家,緣份唔叫短暫,所以佢作唔到疏遠的決定,先上來呻。呢些關係斷之前真是忐忑不安的 ...
係啊,20年嚟,佢已經成為我家人
甚至比家人更親
我一諗起以前細個我失戀耍無賴喊住
咬佢個頭殼頂
肥到百七磅時飛奔衝去叫佢抱我(佢得90磅)
佢紋身紋咗男朋友個名係心口
我大喊推佢埋牆鬧佢
之後佢等我由我喊完之後請我食糖水氹番我
一切點點滴滴
我只係想有能力後對佢好
但係點解會變成咁

複式洋房

引用:Quote:Sindyreadygo+發表於+15-11-14+14:20

原帖由 bkfans 於 15-11-14 發表
你真係完全唔明白人既心態.
而家明白啦
上嚟呻都有好多得着
其實到頭來我發現自我中心既係自己
冇好好諗過人感受

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+bkfans+於+15-11-14+發表你真

而家明白啦
上嚟呻都有好多得着
其實到頭來我發現自我中心既係自己
呢度每隔幾日就有好多關於好朋友、密友、朋友間夾錢食飯既post, 人大了反而有社交障礙既人多的是,你不孤單。

我大你一截,我些舊朋友講緊係30-35年,近年一樣會有問題出現。緣起緣滅。

伯爵府

想生BB熱投 BK Milk勳章

朋友本身就係無血緣關係聯繫,可唔可以繼續一齊做好朋友就好在乎大家條路係咪一樣(平行線)。你同佢分歧咁大佢都唔想再同你好似以前咁close,可能話題已唔同經歷唔同。

放手吧。

珍珠宮

引用:朋友本身就係無血緣關係聯繫,可唔可以繼續

原帖由 Evilo 於 15-11-14 發表
朋友本身就係無血緣關係聯繫,可唔可以繼續一齊做好朋友就好在乎大家條路係咪一樣(平行線)。你同佢分歧咁 ...
我覺得好好朋友係不可能downgrade至普通朋友或君子之交,所以放手即係等於斷,茫茫人海可能以後唔會點見。所以樓主忐忑。

珍珠宮

引用:單純想呻下我有位由細識到大好friend既女仔

單純想呻下
我有位由細識到大好friend既女仔朋友,由細到大佢性格都幾串
不過當然有佢既好,一直都算相安無 ...
做你朋友好幸福,係佢唔知足啫!

首頁
34567...8

尾頁

跳至