自由講場

跳至

首頁
34567...12

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+wendykaka+於+15-12-08+發表

原帖由 Minnacat 於 15-12-09 發表
我讀中學時,有個同學,屋企8姊妹 ,可能佢地係潮州人,所以爸爸要追女,我記得果陣時,佢大家姐18歲,佢最 ...
我有個朋友又係,六姐妹,佢最大。
最細個細佬起碼細佢十五年,由細要幫手湊細佬妹。

如果係我,我可能會唔開心。童年除了讀書就是幫忙做家務&湊仔,屋企又嘈又迫。

伯爵府

回覆:恭喜老婆三喜臨門 黃浩:又要照顧多一位家庭新成員

咁追仔法,真係恨到出汁。 如果係仔會唔會好偏心架

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 育兒性格勳章 畀面勳章

希望佢今胎係仔啦

伯爵府

BK Milk勳章

恭喜。希望佢今胎係仔啦!

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

有錢養我都想生多幾個

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 good_pig 於 15-12-09 發表有

原帖由 Lacelace 於 15-12-09 發表
殘忍架 個老公講明生意唔交女兒怕益女婿 個男本身已經重男輕女 不過吾生冇計吧~

身為三女之母的徐淑敏 (S ...
可能suki 自己都係咁諗呢,兩公婆肯教肯生,冇問題

Lacelace    發表於 15-12-9 09:12

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 白羊花花 於 15-12-09 發表係

原帖由 o_____o 於 15-12-09 發表
係bk話想生仔係罪,仲會好多人問你:你自己唔係女人牙,生仔有得分牙

...
但唔生小朋友又係罪

寶石宮

引用:Quote:Lacelace 發表於 15-12-8 12:13 殘忍

原帖由 rayrayus 於 15-12-09 發表
佢真係當自己幾百億身家咩,呢個世界今日唔知聽日事,你點知你幾十年後一定仲富貴? 你話李嘉誠咁既身家就一 ...
但養幾個細路一定唔係問題呀...

普通人家生三個都好普遍啦

Lacelace    發表於 15-12-9 09:11

珍珠宮

真心祝福suki 今胎生仔, 我相信佢都唔想再生了

禁止訪問

醒目開學勳章

翡翠宮

減齡達人勳章

可能徐愁緊係咪又係囡,不過個男人咁負責都好丫

珊瑚宮

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

水晶宮

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

引用:點樣三喜?

原帖由 sunev 於 15-12-08 發表
點樣三喜?
係囉,唔啱數

男爵府

好似話suki應承左佢6299一定要生到仔為止,佢亦好大方認佢係想追仔,唔似好多人口不對心

伯爵府

引用:好似話suki應承左佢6299一定要生到仔為止,

原帖由 phoebebbc 於 15-12-09 發表
好似話suki應承左佢6299一定要生到仔為止,佢亦好大方認佢係想追仔,唔似好多人口不對心

...
係,好正常,如果換著我我都恨,就好似升職,唔通唔想加薪咩

大宅

追到仔為止

首頁
34567...12

尾頁

跳至