自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆:有無人嫌棄自己仔女

你反工都好過我係ftm...我女情況同你小朋友差吾多,14個用,問心我實係覺得好煩,仲有個5歲仔要教功課

子爵府

引用:一歲其實我都好錫佢,但我有時覺得佢好煩唔

原帖由 blinkgogo 於 15-12-24 發表
一歲
其實我都好錫佢,但我有時覺得佢好煩唔想理佢,特別係攰既時候
平時工人湊,假期、放工勁痴我,
咁痴身好奇想問平時工人係點湊

男爵府

瞓得好勳章

我對我大仔又愛又恨,佢細個果時好乖,到慢慢大個d,開始返學後直情曳到呢,而家K3啦,食飯至少食1個鐘,沖完涼走出嚟個頭可以係半乾半濕,個身仲有泡嘅,淨係呢幾樣都激死。
第二仔2歲半,仲未肯去廁所尿尿,一定要有條片先肯尿尿,大仔成日蝦佢,整佢,攪到佢成日大喊大叫,煩都煩死。
細囡十個幾月,食緊人奶,都仲算好乖。

雖然我有3個化骨龍,日日屋企好似打仗咁,又嘈又成,但我每日都過得好開心,試過大仔二仔同老公返奶奶屋企過夜,屋企只淨下我同囡囡,原來係好靜,好唔習慣咁靜的,慢慢嚟啦,中間嘅過程係會辛苦d,湊小朋友時間會過得好快,你望就望佢唔好大得咁快啦

別墅

樓主都還好。。。有工人姐姐,我係ftm,囡少少事就扭計,唔理佢就會大喊,有時真係人都癲!不過。小朋友要可愛時又真係好可愛!

禁止訪問

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

引用:你果個一歲咁痴,都正常,我果個由出世痴到

原帖由 lazywife 於 15-12-24 發表
你果個一歲咁痴,都正常,我果個由出世痴到依家幾歲,一樣係喊包,除左工人,咩都係我,無人幫拖,返完夜, ...
係呀!得我同阿仔時,連沖涼都跟住。但佢話鍾意媽媽,想媽媽陪,又幾冧㗎!到中學就唔啋你啦,珍惜。

珍珠宮

引用:一歲其實我都好錫佢,但我有時覺得佢好煩唔

原帖由 blinkgogo 於 15-12-24 發表
一歲
其實我都好錫佢,但我有時覺得佢好煩唔想理佢,特別係攰既時候
平時工人湊,假期、放工勁痴我,
你講的問題全部都好正常,1歲bb係咁煩咁痴身,媽咪好辛苦係正常的,努力頂多年2歲就會好少少,比佢讀n班會獨立啲。

水晶宮

回覆:BBgaga 的帖子

我反而被個仔嫌棄唔鍾意痴我、仲傷心、我自己湊了

水晶宮

回覆:blinkgogo 的帖子

唉、認真羡慕你

男爵府

如果佢唔理你,你個post可能係調轉!

男爵府

引用:如果佢唔理你,你個post可能係調轉!

原帖由 Carmen1603 於 15-12-24 發表
如果佢唔理你,你個post可能係調轉!
你應該好好享受佢痴住你,証明佢中意你。

伯爵府

大d就唔會咁,我個女以前都痴身到不得了,宜家3歲返學就冇咁痴

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:被媽媽嫌棄嘅小朋友好可憐.....

原帖由 BBgaga 於 15-12-24 發表
被媽媽嫌棄嘅小朋友好可憐.....
我咪系,5好以為小朋友細乜都5知,其實佢地系感覺到

我為貓狂

男爵府

妳只係太累,呢種唔係嫌棄,加油!

侯爵府

睛靈勳章

過渡期,好快佢都唔要你

公爵府

引用:Quote:原帖由 emimi 於 15-12-24 發表我會

原帖由 Yoshika0618 於 15-12-24 發表
其實小朋友最冇安全感嘅階段係三歲
成日俾人(特別99)話我有工人都湊唔掂,冇鬼用
有工人又點,我連食飯都要抱住3歲ge仔,自從佢識玩ipad就好d(我知唔好但真係冇哂辦法),起碼肯坐係我隔離俾我食餐飯唔使坐大脾,雖然都係不停媽咪媽咪咁叫

男爵府

引用:Quote:原帖由 Yoshika0618 於 15-12-24 發

原帖由 emimi 於 15-12-24 發表
成日俾人(特別99)話我有工人都湊唔掂,冇鬼用
有工人又點,我連食飯都要抱住3歲ge仔,自從佢識玩ipad就好 ...
你呢d係一時既情緒,又大壓力呢,儘量休息!
聖經快樂!

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我本人覺得有咁既想法好正常,唔算嫌棄,其實都係一個階段係咁,過多幾年佢唔痴你個陣,你就會好懷念

大宅

之前都好唔鍾意我細囡,同你既差不多,我大仔仲要乖佢好多,但依家囡囡大左少少1歲半,互動多左,同佢講野都明白左,就好左,有時都會講同做d攪笑野,氹到你好開心,如果辛苦時就想下佢可愛既一面。

伯爵府

開心吸收勳章 美好大世界2017勳章

加油,撐落去

首頁

尾頁

跳至