自由講場

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

回覆:坤哥同張學友,黎明, 陳奕迅等歌手齊名

推多D有實力的新人係好事,冇謂仲停留90年代!

大宅

最基本聲,色,藝...他一樣都没有

水晶宮

引用:Sorry!完全唔鐘意佢!似以前的側田,爆完

原帖由 HAPPY~123 於 16-01-02 發表
Sorry!完全唔鐘意佢!似以前的側田,爆完一輪冇影
同唔到側田比,側田自己作曲,唱埋。曲好聽,聲好聽,歌唱技巧亦好好

lovehinhin    發表於 16-1-2 17:38

大宅

其實年代一直轉變緊,有啲人接受唔到就話樂壇已死,咁仲有咩人會支持本地音樂呢,即係成日都有人一盤冷水倒落黎,咩heart都死啦!

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

引用:我想講我最喜愛係市民投票並不是豬肉獎!佢

原帖由 laufunhong 於 16-01-02 發表
我想講我最喜愛係市民投票並不是豬肉獎!佢首歌有現場唱票!公開公正的!老實講,唔知佢有歌的,其實你地有 ...
車,咪係果場果班市民之嘛... 唔係全香港市民嘛

大宅

我同C6完全落後,車上音樂仲停留梅艷芳+4大天王+Eason+側田紅果幾首⋯

而家最多聽過吳若希咋(因為睇電視劇)

坤哥有咩歌好聽?有人介紹下嗎?

大宅

完全見識到,咩叫人紅是非多…

水晶宮

引用:初頭見D人勁讚佢唱歌好,於是走去聽下佢首原

原帖由 lovehinhin 於 16-01-02 發表
初頭見D人勁讚佢唱歌好,於是走去聽下佢首原來XXXXX,但聽完完全冇FEEL,唔難聽但唔覺特別好聽..........但同 ...
原本都對佢無咩反感,鄰家男孩唱歌ok, 但而家見d fans? 吹到咁大,反而令人質疑。
未到位便吹捧得太多,似乎反累左佢,除非有大老闆拆資千萬誓要捧紅佢啦

別墅

引用:我發現身邊朋友喜歡坤哥的,同常都係仍然心

原帖由 curryrice 於 16-01-02 發表
我發現身邊朋友喜歡坤哥的,同常都係仍然心境年青,較接受新事物的一群....

...
有啲人年紀大但心態年輕,同子女孫兒都唔會有代溝。但有啲人固步自封,永遠僵化係自己嘅時代,同年紀無關。所以坤哥攞獎,有啲人就未去了解,先定論人哋無資格。我建議呢啲人不如去聽下歌先。

水晶宮

回覆 fatchu@home 的帖子

唔係要四大癲王.但起碼有番咁上下聲或色等我地嚟迷下.呀.其實近期若希把聲同歌藝都唔錯!就算冇藝都有色.

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

只能講新一代的要求比我們那一代低很多,現在這一代連對自己要求都低,所以出現這個現象。

男爵府

你地唔知坤哥係邊個 未聽過坤哥既歌
所以就話人未夠班
我囡囡三歲都識唱坤哥首陽光點的歌喇

男爵府

引用:只覺樂壇已死

原帖由 EMILY03 於 16-01-02 發表
只覺樂壇已死

珍珠宮

牛年勳章

回覆:Rain@bi 的帖子

Exactly!

侯爵府

2018復活節勳章

反而佢成日扮到好似所謂宅男咁款,我就好覺
扮豬食老虎就係佢呢隻。

呢條友,扮宅男。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+curryrice+於+16-01-02+發表

原帖由 LittleMrsChan 於 16-01-02 發表
有啲人年紀大但心態年輕,同子女孫兒都唔會有代溝。但有啲人固步自封,永遠僵化係自己嘅時代,同年紀無關。 ...

大宅

引用:我同C6完全落後,車上音樂仲停留梅艷芳+4大

原帖由 tristawan 於 16-01-02 發表
我同C6完全落後,車上音樂仲停留梅艷芳+4大天王+Eason+側田紅果幾首⋯

而家最多聽過吳若希咋(因為睇電視 ...
原來她不夠愛我、陽光點的歌、劇透

大宅

引用:Quote:原帖由+lovehinhin+於+16-01-02+發表

原帖由 ricecooking 於 16-01-02 發表
原本都對佢無咩反感,鄰家男孩唱歌ok, 但而家見d fans? 吹到咁大,反而令人質疑。
未到位便吹捧得太多,似 ...
借問聲,呢到吹捧左啲咩?

禁止訪問

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

如果係投票選出來的,對賽果無咩好講,無可否認,坤哥係有一批fans

首頁
34567...8

尾頁

跳至