時政擂台

跳至

首頁
34567...11

尾頁

伯爵府

熱血勳章

中國共產的勢力係無孔不入, 要控制香港、台灣, 愈係得唔到只會咩招數都出齊,
今次都唔知比左幾多壓力, 又搵個蝴蝶夢出面

香港人好努力逃避中共的魔掌, 盡量拖慢入侵, 可惜每日移居來香港的中國人多不勝數, 好快就無香港啦
第時我地叫自己做香港人, 都要好似周子愉咁被人捉出嚟道歉, 如果唔係, 身邊的人都會被消失....

伯爵府

goo_littlebb 發表於 16-1-16 12:45
佢有一張相, 拎住台灣旗, 跟住俾個老藝人王安指佢係台獨份子, 搞大件事, 結果大陸話要執殺佢& JYP成間公司, ...

當政治駕入時,
只有:利益,
無:是、非; 對、錯; 黑、白

scheong    發表於 16-1-16 13:49

公爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 YURICKY 於 16-01-16 發表鄙

原帖由 Siutingbubble 於 16-01-16 發表
中國移動,VPN,你一定係翻牆去玩日本game喇
又想玩上綱上線

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:最諷刺既係舉報佢搞台獨既黃安係台灣人,佢

原帖由 vivibabyvivi 於 16-01-16 發表
最諷刺既係舉報佢搞台獨既黃安係台灣人,佢好似癲左咁
現代版 黃安之亂

佢仲有面話返台灣過年,好多台灣網民話到時會去機場接佢機。

男爵府

引用:聽講本來好小事,周子瑜都唔係咩大人物,上

原帖由 ensureyip 於 16-01-16 發表
聽講本來好小事,周子瑜都唔係咩大人物,上節目都已係十一月嘅事,係台灣傳媒捧佢做台灣之光,台灣網民啲言 ...
吓?乜係11月嘅事?唔遲唔早呢兩日先㷛滾水?!

妹妹好慘!同情佢。

男爵府

回覆:無知一問, 周子瑜發生咩事?

今日台灣選舉日,蝗安一出,扯高投票率,好多早排覺得三個爛橙唔知選邊個好既都出黎投票。English Chow 要多謝蝗安。

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:Edithcsm+發表於+16-1-16+12:56+一個

原帖由 Miss.Hui 於 16-01-16 發表
佢唔係一個獨立出道, 係團體, 如果佢令全圑人都冇工開, 仲有韓國違約金果D
唔係一個剛出道的新人可以承受
...
可以買返就好哪!
細路女好陰公 ........

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

alphabetagamma 發表於 16-1-16 12:57
我比較buy有台灣人網上留言講,都係為錢啫,現在道歉,只係為錢低頭。
呢D簽晒約, 唔做可能要賠天文數字

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Siutingbubble+於+16-01-16+

原帖由 YURICKY 於 16-01-16 發表
又想玩上綱上線
不是中國移動,不是VPN嗎?那一句我有描述錯?還是我說漏了簡體字

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

珍珠宮

引用:Quote:原帖由+Siutingbubble+於+16-01-16+

原帖由 YURICKY 於 16-01-16 發表
又想玩上綱上線
唔一定係大陸先會遇到上綱上缐

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:經理人公司害左佢

原帖由 文文送 於 16-01-16 發表
經理人公司害左佢
佢道歉之前lg抽廣告,大陸電視台退通告,拍好既要賠償,仲封殺全jyp藝人。jyp無得揀一定要做野,但推個16歲女仔一個人承受哂,簡直係公關災難。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

男爵府

佢一個女仔14歲去左韓國,努力左2年先出道,夢想實現即刻跌番落黎,承受公司同外界加自己的壓力,我覺得唔到佢揀點樣做,公司係有合約架,如果違約,佢可能會比公司告同要賠償。
我都有去台灣ptt睇評論,其中有人話根據呢間公司以前既做法,可能過一陣個女仔就會被退團,而因為簽左合約無得走雪藏,咩前途都無,好彩而家台灣有公司肯同韓國傾買回個女仔既合約

珍珠宮

引用:今日台灣選舉日,蝗安一出,扯高投票率,好

原帖由 Pura_milk 於 16-01-16 發表
今日台灣選舉日,蝗安一出,扯高投票率,好多早排覺得三個爛橙唔知選邊個好既都出黎投票。English Chow 要 ...
簡直係台灣人民之福!

男爵府

引用:一個願打,一個願捱要錢定要骨氣?+有人揀

原帖由 Edithcsm 於 16-01-16 發表
一個願打,一個願捱

要錢定要骨氣? 有人揀咗要錢
簽左約,有得揀嗎?本來周拍了一個LG廣告,都被抽起了。

翡翠宮

好媽媽勳章

引用:一個台灣人話自己係台灣人有咩錯?遲d連老

原帖由 koko2000 於 16-01-16 發表
一個台灣人話自己係台灣人有咩錯?遲d連老豆都唔可以認,個個人都姓毛好唔好?
白人黑人都要認係中國人好唔 ...
總之,大6人無錯㗎......
係偽人扮可憐·.......

珍珠宮

引用:佢一個女仔14歲去左韓國,努力左2年先出道

原帖由 doro12a 於 16-01-16 發表
佢一個女仔14歲去左韓國,努力左2年先出道,夢想實現即刻跌番落黎,承受公司同外界加自己的壓力,我覺得唔 ...
好多網民都有鬧間公司

珍珠宮

引用:Quote:Edithcsm 發表於 16-1-16 12:56 一個

原帖由 Miss.Hui 於 16-01-16 發表
佢唔係一個獨立出道, 係團體, 如果佢令全圑人都冇工開, 仲有韓國違約金果D
唔係一個剛出道的新人可以承受
...
但都要佢自己想先得,佢要在台灣發展,就唔洗走去韓國發展啦(路向唔同)! 台灣個市場同香港一樣,愈來愈難撈。被韓國藝人搶佔市場,好多台灣藝人都走向大陸發展。

佢唔响錢看,就等於放棄大陸,韓國,香港等市場(相信冇乜公司會肯簽佢)

禁止訪問

禁止訪問

引用:呢件事都見到台灣真係幾團結,無論邊個陣營

禁止訪問

首頁
34567...11

尾頁

跳至