婆媳關係

跳至

首頁
34567...22

尾頁

翡翠宮

回覆:從男友口中得知他母不想兒子拍拖結婚, 如何是好

覆錯

複式洋房

回覆:GPM158 的帖子

感謝各位jm意見及分享,你地講嘅野都好值得我去思考,thx!

伯爵府

畀面勳章

我覺得你地對方都係,有咪有囉,無都無乜所謂個隻.但點講都唔係合適結婚既關係

子爵府

引用:Quote:原帖由+mimuib+於+16-02-06+發表襯新

原帖由 GPM158 於 16-02-06 發表
多謝意見已經提過幾次想上佢屋企睇下,佢都無俾,原因係佢屋企好亂(呢個原因我覺得都係,因為自己都係咁樣 ...
你們之間甘多野都不知道,你bf對你來講仲系好神秘,我覺得你們離結婚的距離仲好遠,不要為結而結、為嫁而嫁,甘樣賭大細好難幸福。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 GPM158 於 16-02-06 發表多謝

原帖由 cheung2013 於 16-02-06 發表
你們之間甘多野都不知道,你bf對你來講仲系好神秘,我覺得你們離結婚的距離仲好遠,不要為結而結、為嫁而嫁 ...
我都覺得一切都好未知之數咁 .....對於將來同佢一齊生活嘅畫面都想像唔到 .....淨係知喺隔離租多個單位,連伯母都未接觸過,佢點對我都唔知 ....

公爵府

回覆:mother904 的帖子

係囉,最怕到時佢媽咁,你後悔呀

大宅

35歲 初戀
佢選擇左你但又平平淡淡會唔會佢個人根本係對感情淡薄?我識人真係咁 結婚後對老婆仔女老都係可有可無

大宅

美之選468 發表於 16-2-5 15:58
如果你們的問題系99果度? ...我認為無問題呀 ? (佢都7X歲LO.照計都無幾多日子俾氣你受啦 ?) 買豬肉梗會搭舊 ...
依家很多阿婆九十幾歲仲很生猛,有心理準備要受99氣20-30年至考慮吧!到時樓主都六十幾歲,乜青春都無晒啦!

複式洋房

引用:35歲 初戀佢選擇左你但又平平淡淡會唔會佢

原帖由 藍藍mami 於 16-02-06 發表
35歲 初戀
佢選擇左你但又平平淡淡會唔會佢個人根本係對感情淡薄?我識人真係咁 結婚後對老婆仔女老都係可 ...
又未至於可有可無,有時都感覺到佢緊張我,佢俾我感覺都唔想分開

複式洋房

引用:Quote:美之選468 發表於 16-2-5 15:58 如果

原帖由 janfion 於 16-02-06 發表
依家很多阿婆九十幾歲仲很生猛,有心理準備要受99氣20-30年至考慮吧!到時樓主都六十幾歲,乜青春都無晒啦 ...
我都覺得佢阿媽仲好有火,耐唔時聽到bf話佢阿媽鬧佢地、又黑面之類。

複式洋房

引用:絕對嫁唔過佢都唔肯同你分享內心拍拖拍得咁

原帖由 stevekit 於 16-02-05 發表
絕對嫁唔過
佢都唔肯同你分享內心
拍拖拍得咁表面,同朋友有咩分別﹖
其實我都覺得心靈上好似同朋友無咩分別,佢好似唔係好想講太多野俾我知@@

複式洋房

引用:我覺得問題好多,解決佐先諗嫁唔嫁先講呀伯

原帖由 clippy 於 16-02-06 發表
我覺得問題好多,解決佐先諗嫁唔嫁

先講呀伯母
好多謝你嘅分析!just hang out .....好似中左,當初遇到佢,我覺得佢好叻好係我dream man,唔好錯過呢個男人 .....拍落先知原來佢咁驚阿媽,但我覺得同佢相處又ok,可能雙方都無咩特別要求,佢又唔係壞男人,所以就繼續一齊 .....

複式洋房

引用:Quote:原帖由 GPM158 於 16-02-06 發表我就

原帖由 happybebebe 於 16-02-06 發表
你可以花好大努力去改變佢,但你自己最好都有返啲錢同有娘家支撐架。呢位未來99同兩個未婚姑奶一定好難相處 ...
我無娘家支持架,我父母本身都無話好錫我果隻,未至於關係差,但唔會係好close囉

大宅

但係,搵個just hang out咁既關係既人結婚有啲危險,仲要個99咁多問題

比個限期自己,試下交心
我成日覺得,如果2夫妻感情好好,麻煩99可能都可以解決
但如果本身感情都唔夠深,再加埋個痴既99,到時真係生不如死

如果明知嫁佐比做女更差,千萬唔好為嫁而嫁

祝幸福

子爵府

吓,咩原來,你一次都無見過人地阿媽㗎? 所有野都是所謂男友講嘅,佢話你知佢媽唔想佢結婚? 你真是信呀?快啲同佢斷纜啦,你喺佢眼中,你唔見得光㗎,分分鐘真是有頭家只不過用唔同籍口同老婆講呢日唔返嗰日唔返,長假期同老婆講話去大陸做野其實係見你咋

美菲絲    發表於 16-2-9 19:50

複式洋房

引用:但係,搵個just hang out咁既關係既人結婚

原帖由 clippy 於 16-02-06 發表
但係,搵個just hang out咁既關係既人結婚有啲危險,仲要個99咁多問題

比個限期自己,試下交心
謝謝jm意見

複式洋房

引用:吓,咩原來,你一次都無見過人地阿媽㗎

原帖由 chan_chi_mun 於 16-02-06 發表
吓,咩原來,你一次都無見過人地阿媽㗎? 所有野都是所謂男友講嘅,佢話你知佢媽唔想佢結婚? 你真是信呀?快 ...
但佢又唔似呃我喎@@, 基乎紅日都陪到我,又夠膽喺條街度拖實手,去邊出街都無所謂

子爵府

引用:Quote:原帖由 chan_chi_mun 於 16-02-06 發

但佢又唔似呃我喎@@, 基乎紅日都陪到我,又夠膽喺條街度拖實手,去邊出街都無所謂

...
呢啲先係高手

男爵府

引用:Quote:原帖由+chan_chi_mun+於+16-02-06+發

...
話你知,正正我遇過呢d男人,所以先叫你小心,就算唔係,兩個人如果認真交往,甚至談婚論嫁,無理由成日收收埋埋估估下

美菲絲    發表於 16-2-9 19:51

別墅

GPM158 發表於 16-2-6 18:19

...

呢個世界有唔同性格嘅人,我老公當時同我拍拖,都好顧屋企人,唔係放我係第一位。我當時諗法係,到我同佢結婚後,我就係佢最親嘅屋企人,自然就對我最好。而家結左婚,佢果然係對我最好,因為佢頭家已經係同我組織,唔係同佢爸媽。

而我覺得你最緊要係,証實到佢講嘅野係真,你無見過佢屋企人,真係無從証明。雖然你自己唔覺得,但保護自己要緊。反正結左婚都好難避免唔見,仲要住附近(照佢講)。你同佢商量,傾到有機會見到先安心。連做咁小野令你安心都做唔到,係我就會打退堂鼓。

首頁
34567...22

尾頁

跳至