自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:有睇,同老公一路睇一路鬧,班人講到政府唔

原帖由 vivibabyvivi 於 16-03-20 發表
有睇,同老公一路睇一路鬧,班人講到政府唔幫佢係政府唔啱

又話黎到香港冇family冇friend, 痴線,依家我地 ...
有個印傭話自己改信左基督教,屋企爸爸唔鐘意佢返唔到去。亮點係佢生左個仔,但無提過個老公,其次明知屋企人唔鐘意又點解無啦啦改信基督教先。
同埋個個過期居留拉到就酷刑聲請,講真無人教點會識呀,佢自己都報導有大律師係網登廣告可以幫人做呢d野留係香港,攪一攪審批順利都要半年,都未計佢地上訴再拖多幾年,佢地留係香港一係做黑工,一係就做犯法事,而家嚟個批有幾多係受逼害。話香港無提供足夠資源,但點解要嚟呢?聯合國呢條公約好多比香港更有資源開放既國家都有,咪去其他囉。
想當年越南難民都會起過禁閉營,當時港英政府話事,無人敢say唔人道,如果而家起個難民營比呢班人去住,相信又會有人話唔人道無人權。
各位估下話桿衛本土個班人仕會唔會好似反水貨咁咁英勇幫我地令到呢班人覺得香港人瘋狂的,唔敢再嚟。

子爵府

好媽媽勳章

回覆:康寶琦 的帖子

垃圾電台

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:垃圾電台

原帖由 sharonchung 於 16-03-21 發表
垃圾電台
X 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:ICbaby 發表於 16-3-20 21:02 以前系

原帖由 jonwu 於 16-03-20 發表
你知唔知點解香港收咁多難民?就係當年英國佬『慷他人之慨』,92年幫香港簽左加入國際難民公約,到而家聯 ...
知呀,英國佬走都要留屎比人歎!

珊瑚宮

印傭吾做,拿行街紙,可長留 hk
玩具萬歲!

伯爵府

回覆:星期日檔案

睇左少少,頂晤順,轉台 正一垃圾港台

珊瑚宮

政府比生活津貼 又幫你交租, 又有食物券

再可去食物銀行拿食物

睇病醫病吾使錢,

仲可打黑工
玩具萬歲!

大宅

畀面勳章

引用:南亞人的問題好似講到hk 人不對是的, 有無

原帖由 mikema820 於 16-03-20 發表
南亞人的問題好似講到hk 人不對是的, 有無JM有睇, 我有沒有理解錯 ?

沒有幫他們子女找適合的學校?
原因 : TBB制作Law!

男爵府

畀面勳章

港台既資訊性節目…不夠中立,依幾年我機乎唔睇啦

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:最慘港台用緊政府錢(即納稅人的錢)養佢哋

原帖由 mickeyeva 於 16-03-20 發表
最慘港台用緊政府錢(即納稅人的錢)養佢哋,但成日反政府,咁巴閉不如它攪獨立啦

...

男爵府

康寶琦 發表於 16-3-21 00:08
有個印傭話自己改信左基督教,屋企爸爸唔鐘意佢返唔到去。亮點係佢生左個仔,但無提過個老公,其次明知屋企 ...

桿衛本土個班人仕點會夠膽嘈南亞人
佢地欺善怕惡

王國會長

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 大廚勳章 王國會長 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 笑得好勳章

引用:個印印好似話唔夠錢使呀。仲有呀,如果要遣

原帖由 142526 於 16-03-20 發表
個印印好似話唔夠錢使呀。
仲有呀,如果要遣返,佢寧願同個仔一齊c。
...
咁緊係啦,係度白食白住,有屋住又錢洗。
番去佢有咁既生活咩?

大宅

引用:Quote:原帖由 142526 於 16-03-20 發表個印

原帖由 8331 於 16-03-20 發表
個印印無啦啦話轉了宗教比追殺,我以前工人都是基督教喎.

個印印酷刑聲請三年,又大肚BB得歲半,咁老豆係邊? ...
个印真系離譜,自己親人唔認許,
今就唔返得去,有無攪錯,睇到火滚……

侯爵府

垃圾電台,你對政府作對一件事吖,點解要咁樣角度去拍攝,好似係香港人問題,係得佢哋收迫害

水晶宮

我無睇,但睇呢到都火滾,南亞人白食白住香港叫慘?一個月津貼至少3000蚊,打劫搶嘢殺人,香港人被佢哋害得仲慘呀!

正一垃圾電台!誤導觀眾!

禁止訪問

子爵府

引用:港台既資訊性節目…不夠中立,依幾年我機乎

原帖由 RAYMA 於 16-03-21 發表
港台既資訊性節目…不夠中立,依幾年我機乎唔睇啦
佢d節目以前係唔錯,而家真係唔掂,好偏激

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

sweetcandychan 發表於 16-3-21 08:01
佢d節目以前係唔錯,而家真係唔掂,好偏激
反對派喉舌。

伯爵府

呢D垃圾節目,慘個屁,令人更憎班難民囉

(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

水晶宮

港台講野係反政府,D人一句酷刑聲請,就留喺香港,咁惨?死番去啦!仲咁開心,喺度生仔

首頁

尾頁

跳至