懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

kaypochacco 發表於 16-6-18 20:42
好失落,最後都要刮宮

尋日出院,一路出院一路喊,喊到11:30先瞓

用凍水膚下胸部,按摩下

男爵府

引用:好失落,最後都要刮宮尋日出院,一路出院一

原帖由 kaypochacco 於 16-06-18 發表
好失落,最後都要刮宮

尋日出院,一路出院一路喊,喊到11:30先瞓
有無問醫生攞收奶丸?我之前食左1,2粒就無再谷奶了,起碼少左一種痛楚。

睇中醫,及早調理,多多休息,過幾個月可以要試

複式洋房

尋日老公放假,我地諗起阿仔忍唔住一齊喊

老公返工,得我自己一個响屋企,唔想落街更怕見人,有朋友話上黎我都婉拒咗……

複式洋房

回覆 bbcmp 的帖子

無攞收奶丸…聯合好爆,醫生姑娘根本無時間理我

七月頭先排到返去見病人支援,8月中先見醫生

依家大部份時間瞓床,又唔知應該睇邊個中醫

複式洋房

最心酸係我媽把口唔收,出院前一日話估唔到我地咁大個人竟然無去check晒所有嘢就quit份高薪厚職去生…

可唔可以唔關心都唔落井下石?

別墅

littlepiglet123 發表於 16-6-1 14:51
JM, 不要太難過,呢個決定好難同好痛,亦都冇人明白你有幾痛,不過對你,BB,你先生同埋家人都係一個理智既 ...

你好,我想問問你,我雙胎因一個已流羊水,所以兩個都要引產,準備21週做,醫生話要係肚皮,打支針落bb心到停左心跳先,你果時係未都要甘嘎?傷心又痛心

大宅

li346048381 發表於 16-7-6 11:13
你好,我想問問你,我雙胎因一個已流羊水,所以兩個都要引產,準備21週做,醫生話要係肚皮,打支針落bb心 ...

我第一日入院,塞左3次藥,因為發燒,所以無再塞,凌晨時份已見紅,第二日早上,醫生巡房時建議我打針落肚停BB心跳,話BB會快d出黎,佢怕我呢兩日都未生得,就會過24週,不過我話想等埋先生黎先決定,無耐我先生一到,我就痛得好犀利,要求打止痛針,打完唔夠十分鐘,BB就衝左出黎,佢地由病房推我落產房再生埋,好快,只係唔夠15分鐘我就生左。其實之前兩日係政府聽羊水報告既時候,醫生已經叫我打針落BB個心,當時我已經拒絕。JM, 我經歷過,我明白好難受,但我想講係,我生完小BB,助產士清理完BB再將佢交俾我抱時,BB已經無心跳了。BB係一個合埋眼睛瞓覺既迷你BB,我永遠記得。JM, 加油,我地心痛但都一定要努力向前看!

別墅

littlepiglet123 發表於 16-7-6 14:17
我第一日入院,塞左3次藥,因為發燒,所以無再塞,凌晨時份已見紅,第二日早上,醫生巡房時建議我打針落肚 ...

多謝你溉經驗,原來可以唔選擇停bb心跳嘎?如果可以選擇我真係唔願意打針落去,你果時係邊間醫院啊?

大宅

li346048381 發表於 16-7-6 14:30
多謝你溉經驗,原來可以唔選擇停bb心跳嘎?如果可以選擇我真係唔願意打針落去,你果時係邊間醫院啊?
...

其實果日如果BB唔肯出黎,最後都要打針的,只不過大家冇諗過佢突然間咁快出黎。(可能果朝早我老公對住我肚同BB講叫佢乖乖,快d出黎,媽咪好辛苦。就係咁,BB就出黎。又或者BB知道我唔想打針)。
我係瑪嘉烈生的,醫生,姑娘,助產士,由其是病房經理都好好。

別墅

littlepiglet123 發表於 16-7-6 15:18
其實果日如果BB唔肯出黎,最後都要打針的,只不過大家冇諗過佢突然間咁快出黎。(可能果朝早我老公對住我 ...

預到好的人真幸運,希望我係威院可以比家人陪伴啦

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回

祝一切平安!!

別墅

li346048381 發表於 16-7-6 15:51
預到好的人真幸運,希望我係威院可以比家人陪伴啦

JM 加油!
BB 好快返黎

首頁

尾頁

跳至