夫婦情感

跳至

首頁
34567...22

尾頁

伯爵府

Fu121314 發表於 16-5-29 00:17
臭脾氣(x哂老母,鬧全家),無理取鬧,同一件事,自己做就得,我做就死得!(例如,湊b時唔小心令佢跌到), ...

睇完各JM既留言, 突然覺得自己好“幸福”, 幸福唔係有個好男人, 我係個失婚婦人, 一早已經將我件蛋散送走,有份養得起自己既工作, 屋企人無壓力比我, 拍下散拖, 鍾意做咩就做咩,唔做齋訓都得, 我唔會再跳入火坑

ranchu    發表於 16-8-5 00:12
annacckong    發表於 16-7-11 01:24

複式洋房

回覆樓主:

米已成炊。

大宅

回覆:後悔嫁比老公請進,講下點解?

日日去飲酒,半夜先番,甚至成晚都唔番,一個禮拜有三四日係咁。番到黎唔沖涼就咁訓,d鼻鼾又超大聲。已經唔知幾耐冇familyday過,家用又成日拖。我番pt又要湊2個小朋友,有d困身,但想改變現況。

民房

回覆樓主:

現時極之後悔 只怪以前太幼稚唔識諗 以為有人錫有人明白自己就得 其實從未愛過佢 之前都問題不大 但後來發現佢人品原來好差 冇口德 隻貓行過kick到佢都用粗口鬧 揸住架車直頭冇品 擋佢去路實媽叉人 燥底 外表差 樣子偎鎖 人又矮 又小家 話公司欠糧成年冇比過家用 唔使番工喺屋企係廢人一個 話工人廢但其實佢最廢 成日發放負能量 個女都唔鍾意佢 鬧個女會叫個女食蕉 仲好意思話我好唔教個女要尊重佢 每秒鐘對住電話 呢排狂搵媛交女 wechat問價錢 我打完呢堆野我都不禁問自己 點解我仲可以忍受到唔離婚

大宅

減齡達人勳章

燕尾碟 發表於 16-7-5 04:22
現時極之後悔 只怪以前太幼稚唔識諗 以為有人錫有人明白自己就得 其實從未愛過佢 之前都問題不大 但後來發 ...

照你既形容...你老公真係垃圾一件!叫個囡食蕉呢d身教死得,教壞細路,囡囡幾歲?離婚會更好,唔好浪費係呢個人身上要止蝕!

複式洋房

引用:我都好後悔冇,佢脾氣暴躁,幾乎日日同我吵

原帖由 mimibb2010 於 16-06-15 發表
我都好後悔冇,佢脾氣暴躁,幾乎日日同我吵,係外人眼中我有個幸福家庭,但有苦自己知,我地出街唔會拖手, ...
我都好後悔,情況與樓主差不多,佢成日都會因一些小事,立即鞋面。原本同小朋友開開心心一起出門口去玩,下一秒,會因小事鞋面,可以係小朋友自己綁的鞋帶鬆了,入了升降機無人按掣。跟住會將小朋友的壞習慣翻舊賬,總之最好嗰個,最叻嗰個,係佢。但又為升唔到職而不快,成日話老闆只揀有學歷的。無料又要有面,人地少少錯,就發曬老皮,佢自己錯,又份曬嘢,怕無面。唉!我哋已連吵架都無,因要一吵我一定會翻枱,已相對無言,佢一鞋面,我便自然地沈默,現已成習慣,又無料,又要面,完全唔會專重人。成日都要遇佢下一秒鞋面,氣氛即由天堂掉到地獄。唔開心多過開心,一家人都要為小事左計右計,太辛苦啦!有時見小朋友同學仔的父母,可有相有量,為小朋友為家庭好,開心而着想,真是十分善務。

男爵府

回覆:燕尾碟 的帖子

好恐怖的男人………係我走左九世

男爵府

我都係咁話早抖叫佢食自己!

瑪瑙宮

燕尾碟 發表於 16-7-5 04:22
現時極之後悔 只怪以前太幼稚唔識諗 以為有人錫有人明白自己就得 其實從未愛過佢 之前都問題不大 但後來發 ...

咁都可以繼續啃, 勁!

別墅

極之後悔!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

無承擔,冇腰骨,大話到不得了,不事生產,我親手趕ex走,已經去到好黑人憎地步,離婚先系出路,又吾駛湊多件

大宅

無情趣,試過背叛我

民房

bear888 發表於 16-7-6 00:25
我都好後悔,情況與樓主差不多,佢成日都會因一些小事,立即鞋面。原本同小朋友開開心心一起出門口去玩,下 ...
好類似, 都係d好小嘅事就可以好黑面,做人幾重標準,出街食飯如果d亞姐落單慢少少佢就黑面同比說話人聽,如果係男侍應佢就唔敢太囂張
,如果係後生女侍應,就算做錯野佢就立即表示體諒

每一次揸親車都燥底都一定媽媽差差,我自己就話當時運高聽唔到,最慘係個女聽聽埋埋,我當佢面同個女講又好似我教疏個女,唔同個女講我又驚佢學埋學埋,過後同個女講又好似篤背脊咁,總之佢番工大家見唔到最舒服,見到就要忍受佢d不知所謂嘅負面情緒,影響個女我真係最憎

別墅

期實結婚是不是人生一定要做的事,我覺得結婚好辛苦,負擔又大左,但家人一直要救,要结婚才令他們安心。現在老公又說很開心,只是自己失去了自己,覺得同老公溝通有問題,有時都不䦕心。

男爵府

畀面勳章

veronica.pak 發表於 16-6-14 00:47
後悔.... 老公好自私,永遠都係自己屋企人行先,大時大節所有正日都比哂佢屋企。唔仲意我屋企人,阿仔出左 ...
同我老公一樣我老公直頭娘家都唔陪我番..........................唉.............唔係有個仔我已經離左婚
My Dear Son, CaydenMama love you forever

公爵府

回覆樓主:

唔後悔,因為有佢先有兩個寶貝女,但佢愈發脾氣,我對佢嘅愛愈少,愈無理取鬧,我對佢已經冇感覺,冇愛恨,其實佢唔係壞人,唔發脾氣時對我幾好,佢係好人,但我已經唔係好想同佢做夫妻,做同屋主 / 朋友 ok……

民房

feifei_baby 發表於 16-7-7 17:31
唔後悔,因為有佢先有兩個寶貝女,但佢愈發脾氣,我對佢嘅愛愈少,愈無理取鬧,我對佢已經冇感覺,冇愛恨, ...
好認同! 因為佢我先有而家個女,我女係我最愛
其實佢算對我幾好, 只不過我睇唔過眼佢格衰同心地唔好,我唔憎佢,做朋友可以,而家已經係同屋關係,冇身體接觸好耐

男爵府

wbowbo 發表於 16-5-30 12:29
以前細, 唔識野, 鐘意佢就嫁, 家用冇比過, 外家事不理, 現在人大了, 知道咩叫好男人, 好老公。 ...

以前細唔識野,愛佢就嫁
好有同感

男爵府

回覆樓主:

自私,自顧佢父母

別墅

脾氣臭..以為生完會好幸福..點知..成日返工好累跟住玩電話無理過個仔..又唔識草錢...我有難題問佢佢又解決唔到

首頁
34567...22

尾頁

跳至