自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BOMDBORN 發表於 16-6-25 19:58
可唔可以唔好成日要求人地點點點, 或者你可以自己走開/戴口罩/用白花油既咁既天氣, 人地都唔想既. ...

咪係,天氣咁熱要帶幾多件出街先夠?自己行開最好

男爵府

pc2012 發表於 16-6-26 03:40
我估我好大可能係聞到呢種「酸叔」味⋯ 令人感到極難受!

我絕對無歧視勞動階層、或者天生有汗臭嘅人,寫 ...

你應該要登報紙,係度寫男人唔會睇到,其實人哋有臭味你自行開得唔得?

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

後天人為即係咩意思?!
帶多件衫換?!要帶多幾多件?行一個街口就已經濕晒啦,行一個街口換地方換一件?!
著制服嘅速遞員呢?!郵差叔叔呢?!唔係個個有專車,佢地好多都係坐公共交通!制服..... 唔會配給太多,又點算?!
嫌人臭時,會唔會自己臭你自己唔覺呢?!

大宅

cvpigpig 發表於 16-6-25 20:40
真心問!其實自己聞唔聞呢?今日有個媽媽一坐底我隔離又一大陣汗味!真係大味的。我其實都怕自己有味但自 ...

如果揹住個囝而家呢d天氣行5分鐘已經成身汗, 想換衫又換吾到, 推bb車繁忙時間搭地鐘又影響到人, 連臭都吾得, 個媽媽都吾想, 介意既可以行遠少少

大宅

其實我想講,生完之後我都有d狐仔,都唔知點解,所以都要用止汗劑先敢出街,自己聞到自己陣味都鞋頂

子爵府

畀面勳章

我成日都覺得呢D人好嘔心, 短短車程可以將成個車卡整臭哂真係好利害, 有時夜晚見倒臭人都冇算, 唔明點解一朝早就有味, D衫唔洗洗?
***請勿於辨工時間內開PO分享美食(由其係食飯後、放工前)***

子爵府

cvpigpig 發表於 16-6-25 20:40
真心問!其實自己聞唔聞呢?今日有個媽媽一坐底我隔離又一大陣汗味!真係大味的。我其實都怕自己有味但自 ...
如果咁誇自己冇理由唔知.

水晶宮

2024年龍年勳章

有D阿伯, 擺明唔換衫唔洗頭可能仲唔係日日沖涼, 佢陣唔係臭狐咁簡單, 而係中人欲嘔的味道
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

男爵府

busy. 發表於 16-6-27 11:07
如果揹住個囝而家呢d天氣行5分鐘已經成身汗, 想換衫又換吾到, 推bb車繁忙時間搭地鐘又影響到人, 連臭都吾 ...

我成段野都冇寫我介意喎!我只怕自己都有汗味而不自知姐

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

busy. 發表於 16-6-27 11:07
如果揹住個囝而家呢d天氣行5分鐘已經成身汗, 想換衫又換吾到, 推bb車繁忙時間搭地鐘又影響到人, 連臭都吾 ...

宜家抱女出街!真係行幾步已經濕晒!
推車仔又唔方便:行去地鐵站行10分鐘已變水人;坐巴士、的士、小巴,抱起收車又係一樣變水人....

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

good_pig 發表於 16-6-25 18:38
又講呢個問題....其實而家咁熱
行一個街口已經汗啦
加上呢個問題唔係自己可以控制到
真係行個圈都滿頭大汗

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

有邊個想有狐狸味

伯爵府

熱血勳章 BK Milk勳章

我係女人, 呢d天氣, 落一落街都成身汗啦, 自己都聞到一陣臭汗味架, 都好怕會臭親人

大宅

cvpigpig 發表於 16-6-27 13:02
我成段野都冇寫我介意喎!我只怕自己都有汗味而不自知姐
sorry, 我其實想寫比樓主睇, 吾好介意

男爵府

busy. 發表於 16-6-27 13:16
sorry, 我其實想寫比樓主睇, 吾好介意

唔緊要,我自己都有細路,湊住佢地行2步都真係濕唒,我都怕自己有味會影向人

複式洋房

回覆 Rita 的帖子

我都想知 點解好多丫叔丫伯個身會有陣好難形容似乜既濃烈既臭味加煙酒除,我62成日叫d丫叔丫伯fd上黎打麻雀,我岀一岀廳去廁所經過d叔伯身邊連頭髮都hi到陣除,
佢地d味難頂到,真係想知佢地有冇沖涼洗衫

子爵府

回覆:sarali 的帖子

我老公話3百幾蚊30ml

男爵府

回覆:臭汗·男人

有汗味唔緊要,最多行遠少少,但係嗰啲仲要高舉雙手扶著上面嘅人,真係
會傳好遠。。。。。

別墅

回覆:臭汗·男人

我自己都驚自己有味都唔知
有時出街一身汗

勁驚自己有味到去人多地方,但自己又聞唔到果下先驚
出門前查晒止汗濟的了><

睇心理學書話點解有人連自己有味都聞唔到,因為自己已習慣了果種味 所以自己係唔會察覺到的

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

好惨,我生完2個d 汗都好臭,我都唔想,有咩辦法?

首頁

尾頁

跳至