婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

cancan2013 發表於 16-8-7 19:11
定係你老公太錫個妹但用晒D錢冇錢買野俾佢就突燈俾說話你地聽呀

當老公同姑仔解釋去旅行我有比自己份錢,姑仔就話物質對屋企人唔重要。姑仔話唔洗老公再買野送比佢,情願老公多d返去陪屋企人。姑仔話好心痛老爺奶奶咁辛苦,話老公唔識做人地個仔,睇老公唔起。。。

我感覺姑仔無視我為屋企人/自己人。

大宅

引用:Quote:cancan2013 發表於 16-8-7 19:11 定

原帖由 Circle.b 於 16-08-08 發表
講得出要做得到,亞姑仔你咪再諗住做亞嫂既會再送啲咩禮物啦~叫老公多啲返去陪6299啦。

大宅

Circle.b 發表於 16-8-8 23:50
當老公同姑仔解釋去旅行我有比自己份錢,姑仔就話物質對屋企人唔重要。姑仔話唔洗老公再買野送比佢,情願 ...

算啦
我喺男家都唔覺得人地會當我自己人啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

甘你老公點答先?

老婆使老公錢係應份的!佢憑咩甘講?就算使晒係老婆身上都唔到佢出聲啦!佢老幾呀!佢甘講係米不分尊卑話晒係呀嫂!

佢甘講你以後米慳番唔使買野比佢囉!仲要係佢面前講老公送,老公比,老公請!吹你唔漲!激死佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

Circle.b 發表於 16-7-7 21:11
初初拍拖時,姑仔經常係我面前同老公提起老公既前女友。不過姑仔唔係喜歡老公既前女友。老公同佢前女友分 ...
千期唔好覺得唔自在!佢再講佢前女友,係米笑笑口話係呀!老公唔會甘對我,佢真係好錫我對我好好好好好好好好好好.

佢自然冇癮!

複式洋房

kit2004 發表於 16-8-9 14:12
甘你老公點答先?

老婆使老公錢係應份的!佢憑咩甘講?就算使晒係老婆身上都唔到佢出聲啦!佢老幾呀!佢甘講係 ...

老公同姑仔解釋去旅行我有比自已份錢。後來老爺奶奶知道左件事,奶奶幫住姑仔覺得我誤會/屈姑仔,老公又同老爺奶奶解釋租屋日常開支等我都有比返自己份錢。

唉。。。我一直都屈住屈住唔開心。點解老公要同佢地解釋我有出自己份錢?如果老公自己會同姑仔奶奶講「男人洗錢係老婆身上係應份」,我諗我唔會唔開心咁耐。

水晶宮

Circle.b 發表於 16-8-9 14:38
老公同姑仔解釋去旅行我有比自已份錢。後來老爺奶奶知道左件事,奶奶幫住姑仔覺得我誤會/屈姑仔,老公又同 ...
又唔可以話你c6處理得唔好,只係唔係好識講野.佢都有維護你.如果佢甘講「男人洗錢係老婆身上係應份」佢地都冇咀博啦!

你提點一下你c6點講.唔好唔開心啦!

伯爵府

Circle.b 發表於 16-7-6 18:37
姑仔同老爺奶奶叔仔同住,我同老公自己租屋住。老公本身好錫個妹。我同老公都各自比家用自已父母。我同老公 ...

駛咩理佢,老公對你好係應該的

子爵府

Circle.b 發表於 16-8-9 14:38
老公同姑仔解釋去旅行我有比自已份錢。後來老爺奶奶知道左件事,奶奶幫住姑仔覺得我誤會/屈姑仔,老公又同 ...

因為好多男人諗野好簡單~~~~佢覺得屋企人話你洗佢d錢~~~佢咪好坦白咁幫你解釋話你冇洗佢d錢~~你有俾錢出黎~~

其實我又覺得你老公講事實好過答句男人洗錢係老婆身上係應份~~因為咁答既話~~佢成家就更加覺得你係洗你老公d錢~~仲有排講~~~一陣講到你有返工為乜唔洗出錢係頭家到又咁又咁~~~

家陣講左話你係自己出錢既~~~咁佢地就冇得再話你洗老公錢~~~今次俾奶奶講到係誤會~~~咁講到清清楚楚即係唔會有下次啦~~~再有下次咪即場開佢火~~~問佢係聾定失憶定一話係老人痴呆~~~

當然你要慢慢催眠你老公~~~做男人養老婆係應份既~~~你同佢一齊付出係頭家到~~係體諒佢一個人頂起頭家~~怕佢辛苦先幫佢手~~~~

大宅

姑仔同老爺奶奶叔仔同住,我同老公自己租屋住。老公本身好錫個妹。我同老公都各自比家用自已父母。我同老公 ...

係架,你對佢好,佢覺得係你一箱情願,
唔掉得返轉頭架,一掉轉就覺得你搵佢屋企笨

大宅

唔洗理佢,佢心理不平衡,覺得個阿哥俾人搶咗。一句講晒,份人小家,嫉妒心太重

首頁

尾頁

跳至