自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:其實我都唔明點解會忽然咁多人出黎嘈,個人

原帖由 Kakawing329 於 16-07-27 發表
其實我都唔明點解會忽然咁多人出黎嘈,個人感覺係其實任何GAME都有人會沉迷....玩電話玩到忽然停低亦唔單單 ...
好惡毒
唔知呢d人係咪唔用smartphone,從來唔衝紅燈架呢

年中都好多人掛住篤電話,甚或聽歌而唔留意路面情況啦

我琴日收到個乜基督徒叫人唔好玩pokemon go既what\'s app forward msg
又話印尼因為呢個game已經奪好左好多人既性命,真係吹得就吹

男爵府

最惡頂係有D人以唔玩為傲

侯爵府

引用:Quote:Kakawing329+發表於+16-7-27+10:15+

原帖由 Kuri 於 16-07-27 發表
其實每樣嘢都有機會令人沉迷,我哋個年代聽得最多係有好多C9打麻雀打到唔理仔女,家破人亡嘅新聞都唔少。 ...
我琴日收到個基督徒whatsapp forward msg
話遊戲Pokemon go既玩法和內容是引導人在另一領域與邪靈玩遊戲

話要祈求主保守人類的心不要被靈界迷惑

又話近來上帝揭示好多日本的黑暗權勢利用不同傳播媒介迷惑人心!
使人的心思意念被捆綁迷惑也不自知!

我都覺得呢d係走火入魔

wcpcelia    發表於 16-7-28 09:36
Kuri    發表於 16-7-28 00:38

子爵府

畀面勳章

最緊要玩得安全, 同埋要付費既話都係適可而止

男爵府

sfuhsg 發表於 16-7-27 16:18
好惡毒
唔知呢d人係咪唔用smartphone,從來唔衝紅燈架呢
唔止呀,我係FB見到有D基X教人士係度呼籲叫人唔好玩,內容差唔多,真心覺得痴線

侯爵府

我同家人都有玩,大家多左話題
無特別去找,剛在家也捉了幾隻,當放鬆下,1齊開心
世上千百萬人,不求別人幫助.只求不被惡攪,已很感恩

珍珠宮

引用:啲人真係傻咗呀!+尋晚我同我老公+10:30pm

原帖由 bowling2004 於 16-07-27 發表
啲人真係傻咗呀! 尋晚我同我老公 10:30pm~12:00 出去跑步,平時條街得好少人,尋晚竟然成街都係人。咁 ...
仲有日日見到好多學生同返工既日放蚊!晚晚半夜仲好多青年留連公園!尋晚成晚都比警車聲嘈住運動場跑緊步又比前面幾個突然停下影響到!激死!

珍珠宮

引用:我同家人都有玩,大家多左話題無特別去找,剛

原帖由 張就仁 於 16-07-27 發表
我同家人都有玩,大家多左話題
無特別去找,剛在家也捉了幾隻,當放鬆下,1齊開心 ...
只要玩得唔影響人、工作、學業就絕對無問題架喇!

子爵府

Kakawing329 發表於 16-7-27 10:15
其實我都唔明點解會忽然咁多人出黎嘈,個人感覺係其實任何GAME都有人會沉迷....玩電話玩到忽然停低亦唔單單 ...

至怕係玩果個累及無辜, 我係單車徑見d 人一手揸機睇到實, 根本就唔理其人, 有個仲勁, 一對手揸手機, 雙眼向下望, 但雙脚係踩單車, 有d 停正單車徑正中, 完全罔顧他人

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

Charlotte_mom 發表於 16-7-27 14:35
其實睇到和諧一面咪幾好。在公園見到39547嘅人,平時大家都係冷冷漠漠,而家竟然會因為咁而同陌生人多個話 ...

我平日番工放工坐巴士到玩 真係好正

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆:我個人對 pokemon go 觀感

啱啱見對母子玩得好開心, 之但係企左o係商場樓梯口。。。。。。好阻人囉!

放下自在

子爵府

幾好玩呀 散下步活動下

侯爵府

引用:Quote:sfuhsg+發表於+16-7-27+16:18+好惡毒

原帖由 Kakawing329 於 16-07-27 發表
唔止呀,我係FB見到有D基X教人士係度呼籲叫人唔好玩,內容差唔多,真心覺得痴線 ...
我收到果個係話

Pokemon go既玩法和內容是引導人在另一領域與邪靈玩遊戲

話要祈求主保守人類的心不要被靈界迷惑

又話近來上帝揭示好多日本的黑暗權勢利用不同傳播媒介迷惑人心!
使人的心思意念被捆綁迷惑也不自知!

叫d人要祈禱

珍珠宮

引用:啱啱見對母子玩得好開心,+之但係企左o係商

原帖由 cattz288 於 16-07-27 發表
啱啱見對母子玩得好開心, 之但係企左o係商場樓梯口。。。。。。好阻人囉!

...
我見到個亞媽雙手捉精靈!用手爭推bb車過輕鐵路軌!又被卡住!我c6話玩到咁沉迷!害左個b呀!個個都識話只要唔沉迷就無問題!其實有幾多人做到呢?玩緊個個都唔覺自沉迷架啦

男爵府

回覆樓主:

其實隻game真係幾得意

大宅

畀面勳章

D人突然多左個共同話題都唔錯......
BTW,凡事有兩面,又真係要注意安全咁去玩嘅~~~

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

我都有玩pokemon

但唔該揸車果d人唔好一路揸一路玩

今日一落樓揸車,係第一個燈口前面架車綠燈都唔行.我見到成車年輕人.要呠佢先行.之後行啦!嘩!頂呀!跑步都快過佢!佢後面d車個個抽頭.雖然我見唔到佢玩,不過成日dup低個死人頭law.真係想落車鬧佢!

到行左一段路,有第2架又係綠燈都唔行.

男爵府

一句講曬,好耐無見到咁多人既笑容

男爵府

我尋晚都特別因為呢個game同大仔出去公園散步,除左中秋節,平時我都唔會咁樣飯後行公園!

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我都覺得有左呢隻GAME大家好似和諧左./..

不過都係要注意安全...

企定定係一個地方捉,,例如公園咁幾好...

係馬路邊同車站太多人行既地方就要忍下手啦~
~眼啤啤, 吹咩咩~

首頁

尾頁

跳至