自由講場

跳至

首頁
34567...15

尾頁

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Lorican 發表於 16-8-31 00:25
d後生咁好,d老人家都要搞串個trip,咪冇下次囉

其實都係架, 老馮要同佢去旅行架咩

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 16-8-31 00:26
到底食左幾多??
只少起碼5條以上...無吹水..我有叫99唔好食咁多...佢唔聽呀嘛~阿姑奶勁夾比佢食...
到第二日又係成日都肚瀉

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

momoo 發表於 16-8-31 00:26
有時諗住盡下孝心,在佢哋仲行得走得嘅時候帶佢哋去旅行,但每次都發覺自己吃力不討好,不但浪費左自己的假 ...

一定要之前係咁打好個底先.......

侯爵府

回覆:同老人家去旅行可能好大壓力-純呻,不喜勿插

我同四大長老去旅行。。無咩感覺。。因為再不快都係幾日,再辛苦都係幾日,我人生唔爭呢幾日。。唔好俾自己激氣。。老人家行得走得都係廿年左右。。行得就行,唔行就坐,攰就返酒店。。都係回憶。。去旅行,如果係諗自己玩,就真係自己去算,同得老人家去,就同小朋友去一樣,因為佢地而去,因為佢地而玩。。

珍珠宮

1-3跟團就可解決,4同去旅行無關,要佢地明白自己年紀大,吾同以前,要好好照顧

寶石宮

dasy 發表於 16-8-31 00:28
只少起碼5條以上...無吹水..我有叫99唔好食咁多...佢唔聽呀嘛~阿姑奶勁夾比佢食...
到第二日又係成日都肚瀉 ...
5條就咁勁......

我識一個後生又係亂食野...

不過唔係同我去, 我只係口痕問佢韓國好唔好玩..佢話肚ALL..

佢話只係飲左奶同食蕉...............呢D野..好老實, 去旅行真係高危, 明知自己腸胃唔好真係唔好亂黎....

子爵府

good_pig 發表於 16-8-31 00:23
我父母好在唔係呢D

但...我99係.....

me2

我自己屋企人玩得好放買得好爽,只要唔係誇張到勁碌卡返到黎還唔到就得

但6299去旅行係唔買野,其實都唔緊要,最慘係99唔鍾意人買野,講真唔會有錢到成日去嗰個地方,飛得去買下野都好正常丫,但佢會勁唔like。

侯爵府

回覆樓主:

我上年帶埋兩個仔,同我老爺去泰國,我係未試過去旅行去得咁吾開心。我老爺同佢食親咩都話吾好食,呢樣又彈果樣又彈。超難頂。

男爵府

回覆:同老人家去旅行可能好大壓力-純呻,不喜勿插

睇落4最麻煩,其他都好易搞,叫佢留酒店,其他人繼續行程。好彩我6299唔去旅行

子爵府

OKC 發表於 16-8-30 22:50

4)任性- 臨去前千叮萬囑小心身子,食嘢要小心,有老人家唔聽人講,臨出發一天明知盒鮮奶過期照飲,去 ...

同長老旅行
一睇佢地性格,到底鐘意去外國見識還是只喜歡返鄉下懷舊威威。
二睇佢地生活習慣,堅持港式者,我最多澳州行(澳門廣州呢一圈)
三睇佢地要求去玩的目的,九成九為同啲孫輩同樂,咁新鮮景致跟本不重要。
阿仔細時,同四大長老多去著名大都會附近resorts或上郵輪, 佢地以前多去過,就算我安排車馬揾食,一切以爺爺嫲嫲公公婆婆帶B去玩去食做旗號,阿仔要去M記都由佢地哄掂,我地只係出錢嘅跟班阿四,反而黑面是我先生,只要唔對我父母黑面我O K

珍珠宮

good_pig 發表於 16-8-31 00:11
5. 最好帶去佢地熟悉地方/ 小時/童年地方。

仲有可以返鄉下。

大宅

同99出門聴得最多係 "好貴" " 幾多錢"
每去一處都係呢兩句。

冇下次。

寶石宮

lazywife 發表於 16-8-31 00:29
我同四大長老去旅行。。無咩感覺。。因為再不快都係幾日,再辛苦都係幾日,我人生唔爭呢幾日。。唔好俾自己 ...

又咁...如果佢都係去得唔開心, 黑面O既..又何必
大家enjoy又唔同...

寶石宮

Jumboshrimp 發表於 16-8-31 00:33
同99出門聴得最多係 "好貴" " 幾多錢"
每去一處都係呢兩句。

去泰國會唔會好D?

寶石宮

melomelomelody 發表於 16-8-31 00:32
me2

我自己屋企人玩得好放買得好爽,只要唔係誇張到勁碌卡返到黎還唔到就得

唔買又唔比人買又係O既..

不過如果跟團果D 昆水, 我都會叫同行O既人小心D

公爵府

我分別同過99同自己父母去過幾次旅行,但都ok呀,都玩得幾開心,起碼無樓主講既情況發生。

wcpcelia    發表於 16-8-31 08:37

寶石宮

Alex123 發表於 16-8-31 00:33
仲有可以返鄉下。

鄉下佢地好陌生.....香港出世的...

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

good_pig 發表於 16-8-31 00:32
5條就咁勁......

我識一個後生又係亂食野...
係..老爺都叫住99唔好食咁多..驚佢水肚不服~~佢又唔聽...姑9夾比佢又狂食..
然後老爺第2日未講囉..話姑9"搞"害囉..姑奶仲問我有無特長夜用m巾~比99墊住...

學會放下    發表於 16-8-31 00:51

大宅

good_pig 發表於 16-8-31 00:34
去泰國會唔會好D?

就係泰國都話貴。但諗諗下我99喺香港都成日話貴,問幾多錢。總之乜嘢都係貴

子爵府

good_pig 發表於 16-8-31 00:35
唔買又唔比人買又係O既..

不過如果跟團果D 昆水, 我都會叫同行O既人小心D

我指買野係先自由時間自己行街買野

跟團焗你去買嗰d其實冇咩興趣,聽完我個廁所就企門口等閃

首頁
34567...15

尾頁

跳至