自由講場

跳至

首頁
34567...16

尾頁

大宅

我會選擇信任,但每人處境不同好難一概而論
我信任係因為我D錢都係老公比我,無佢我真係死咗好耐

子爵府

老翻太太 發表於 16-9-1 20:27
我中銀個出糧戶口約有50萬存款,由於中銀定期息口太低,所以打算將該筆錢揾日提出來轉入第二間息口高些嘅銀 ...

如果係我,我會,我同老公d錢一早撈亂洗,冇分你我,大家都好信任對方,其實好視乎你同你老公關係,有幾信任,如果你心有疑慮,就唔好比

大宅

回覆樓主:

真心話……不願意

侯爵府

回覆樓主:

我都唔會

珍珠宮

回覆樓主:

調返轉叫佢比50萬落你名佢都未必肯

子爵府

我中銀個出糧戶口約有50萬存款,由於中銀定期息口太低,所以打算將該筆錢揾日提出來轉入第二間息口高些嘅銀 ...

No

伯爵府

我唔會過俾佢
唔得閒咪遲下先囉

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主:

我覺得係會唔會比建基於你倆過去既財務關係,例如我另一半於拍緊拖時,已經隔幾個月過近六位數去我個人戶口幫佢交雜費同儲錢,如果我c6提出呢個要求而佢過去有良好理財記錄,我真係無所謂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

其實唔單關乎信任問題,仲有係麻煩問題。

畀左老公做定期,我有錢要用時,就要通過佢至攞到,煩唔煩d呀!?
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆樓主:

點解要同佢討論呢個問題?
自己錢自己諗辦法啦
佢offer左, 你turn down佢唔係幾好
但我一定唔會過比佢
女人要安全感

翡翠宮

減齡達人勳章

回覆:求意見~比50萬C6...

我死都唔會比錢銀冇記認,到時有咩不合點拗

大宅

回覆樓主:

唔會啦,同佢講,又唔係好多息,轉來轉去麻煩,錢點都放係自己到好D

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

為咗多個少少利息, 去接受人性考驗, 再猜猜度度, 我就唔貪多個少少息

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有疑慮就自己得閒先處理啦。。。不過又咁

轉錢都要去銀行卦

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好攪咁多野, 都係多幾個月息啫又唔係多, 自己得閒先攪!

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:好多女士成日口講老公出涼成份人工比曬我管

原帖由 壺一v一 於 16-09-01 發表
好多女士成日口講老公出涼成份人工比曬我管

調番轉頭就… 唉
鬼叫女人既安全感來自錢

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我中銀個出糧戶口約有50萬存款,由於中銀定

原帖由 老翻太太 於 16-09-01 發表
我老公都有畀錢我做定期,戶口係我名,佢一至五無時間去到銀行攪,星期六銀行又唔做定期。

身體健康,生活愉快

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

你lunch hour 去銀行整得嗎? 其實你老公咁提出會唔會有d怪? 其實50萬,轉去高息,1個月多得個幾多錢?

大宅

引用:我中銀個出糧戶口約有50萬存款,由於中銀定

原帖由 老翻太太 於 16-09-01 發表
梗係唔會咁做啦,遲少少自己轉去高息戶口

到時佢用咗,或者話遲啲先俾返你,你個心會唔會有條刺先?

子爵府

no

首頁
34567...16

尾頁

跳至